Første behandling for hævede øjenposer

, Jakarta – Øjentasker aka pandaøjne er ting, der kan ske for enhver. Ud over det forstyrrende udseende kan hævede øjenposer også forårsage ubehag, endda forstyrre daglige aktiviteter. Generelt fremstår øjenposer som et tegn på aldring. Så hvad er den førstehjælp, der kan gøres for at håndtere hævede øjenposer?

Hævede øjenposer kan opstå, fordi væv og muskler, der er ansvarlige for at støtte øjenlågene, begynder at svækkes. Selvom det er forbundet med stigende alder, angriber øjenposer faktisk ikke kun mennesker, der er ældre. Denne tilstand kan også forekomme hos unge voksne. Ud over et fald i musklernes og øjenvævets evne kan hævede øjenposer også være tegn på alvorlig sygdom. Det plejer dog at være sjældent.

Der er flere faktorer, der kan få øjenposer til at svulme op, såsom aldring, træthed, mangel på søvn, til gråd. Derudover kan fremkomsten af ​​øjenposer og mørke rande også opstå på grund af allergi, skader på blodkar, indtagelse af for meget koffein og tobak, til arv. Gravide kvinder er også tilbøjelige til at få hævede øjne.

Læs også: 5 tips til at undgå pandaøjne

Første håndtering af hævede øjenposer

Hævede øjenposer er sjældent forbundet med en alvorlig medicinsk tilstand. Alligevel skal dette ikke undervurderes, for det kan være meget irriterende. Hævede øjenposer kan få dig til at se uperfekt ud og sænke din selvtillid.

Her er nogle typer behandlinger, der kan udføres derhjemme for at slippe af med hævede øjenposer!

  • Nok søvn

Mangel på søvn om natten er en af ​​årsagerne til hævede øjenposer og mørke rande under øjnene. Derfor er at få nok søvn en måde at forhindre eller reducere hævede øjenposer. Voksne med normale aktiviteter har brug for mindst 7 til 9 timers søvn om natten. Nå, for at få det bedste hud- og øjenudseende, er det meget vigtigt at opfylde disse søvnbehov hver dag.

Læs også : 6 måder at overvinde trætte øjne

  • Forbedre soveposition

For at øjenposerne ikke svulmer endnu mere, skal du sørge for at vælge den rigtige sovestilling, nemlig hovedet er let hævet. Du kan tilføje en pude til at støtte dit hoved. Denne sovestilling kan hjælpe med at forhindre væskeophobning omkring øjnene under søvn.

  • Fyld dit væskeindtag

At drikke masser af vand kan også hjælpe med at overvinde problemer med øjenposer. Når kroppen er let dehydreret, på grund af ikke at drikke nok vand, vil nogle dele af kroppen tilbageholde vand og dermed udløse hævelser flere steder, herunder øjnene.

Sørg for at have tilstrækkeligt vandindtag, hvilket er 8 glas eller hvad der svarer til 2 liter vand i en lever. Det har til formål at holde huden sund og fugtig, inklusive huden omkring øjnene.

Læs også : Gør denne ansigtsøvelse for naturlig skønhed

  • Komprimerer

Når øjenposerne svulmer, prøv at lægge et kompres på det område. Tag en ren vaskeklud eller et håndklæde, der er blevet fugtet med koldt vand, og tryk derefter øjet sammen i et par minutter og tryk lidt på bunden af ​​øjet. Udover stof kan du også komprimere øjnene med en pose indeholdende grøn te eller agurkeskiver.

Hvis øjenposerne føles mere hævede, skal du straks tage ham til hospitalet. Det kan være et tegn på en bestemt sygdom. Forvirret over at finde det nærmeste hospital og i henhold til dine behov? Brug appen lige. Det er endnu nemmere at bestille tid hos en læge. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!