Kend fordelene ved probiotiske drikkevarer for sundheden

, Jakarta – Probiotika er levende mikroorganismer (bakterier og svampe), som, når de administreres i tilstrækkelige mængder til kroppen, kan give sundhedsmæssige fordele. Husk på, om der er gode og dårlige bakterier. Nå, disse probiotika bliver gode bakterier for dit helbred. I den menneskelige krop er der naturlige probiotika, der kan findes i kroppen, såsom i fordøjelseskanalen.

Læs også: For ikke at tage fejl, kend forskellen mellem præbiotika og probiotika

Hvad er en probiotisk drik?

Probiotiske drikke er drikke, der indeholder en række probiotiske bakterier. Probiotiske drikke har normalt en god smag, er friske og er sikre for alle at indtage. Probiotiske drikke kan behandles ved at blande dem med frugt til juice eller is blandet. Probiotiske drikke kan tages når som helst og af alle, både for børn og voksne.

I øjeblikket er der mange forskellige mærker af probiotiske drikkevarer på markedet. Probiotiske drikke skal opbevares under opbevaringsforhold med et vist temperatur- og surhedsniveau for at forhindre, at mikroorganismer i dem dør. Opbevar helst probiotiske drikkevarer ved køleskabstemperatur, omkring 4 grader Celsius at opretholde optimale probiotiske bakterier.

Rapporteret fra WebMDHer er de typer probiotiske bakterier, du har brug for at kende:

1. Lactobacillus

Dette er den mest udbredte type probiotika. Disse probiotika findes normalt i yoghurt eller andre fermenterede fødevarer. Fordelene ved dette probiotikum er at lindre diarré og hjælpe med laktoseallergi.

2. Bifidobakterier

Disse bakterier findes oftest i tyktarmen. Dens fordele er at lindre symptomerne på irritabel tyktarm (IBS).irritabelt tarmsyndrom).

3. Streptococcus thermophilus

Disse bakterier kan producere enzymet laktase, som kan forhindre laktoseintolerance. Dette probiotikum er meget brugt i fødevareforarbejdning.

4. Saccharomyces

Det er et probiotikum fra en svamp, der er meget brugt til at forebygge og behandle diarré. En anden fordel er at lindre acne og reducere bivirkningerne ved behandling af mavesår forårsaget af visse typer bakterier H. pylori.

Læs også: 4 Fordøjelsesproblemer på grund af probiotisk mangel

Hvad er fordelene ved probiotiske drikkevarer for sundheden?

Dette probiotikum har en funktion til at hjælpe med at vedligeholde immunsystemet, forbedre fordøjelsen, bekæmpe dårlige bakterier i tarmene og forhindre betændelse i tarmene. I probiotiske drikke, bakterier Lactobacillus casei findes ofte i yoghurt.

Rapporteret fra Healthline, probiotika er gode til at forebygge og overvinde problemet med diarré. Der er ingen skade i at forsøge at indtage probiotiske drikkevarer, når du oplever symptomer på diarré, så denne tilstand kan overvindes og ikke forårsager andre sundhedsproblemer.

En anden fordel ved probiotiske drikke er, at det får kroppen til at bekæmpe bakterier, svampe og vira, der lander på kroppen. Derudover er fordelene ved probiotiske drikke nyttige til at opretholde et sundt fordøjelsessystem ved at opretholde en balance mellem gode mikroorganismer i tarmene.

Ikke kun for fordøjelsessystemet, indtagelse af probiotiske drikke forbedrer også mental sundhed. Rapporteret fra HealthlineRegelmæssig indtagelse af probiotiske drikke kan reducere niveauet af depression i kroppen.

Selvom fordelene ved probiotiske drikke er gode for helbredet, er det bedre, hvis du ønsker at indtage probiotiske drikke, vær altid meget opmærksom på etiketterne på emballagen af ​​produkter eller kosttilskud, der indeholder probiotika. Det er også nødvendigt at vedtage en sund livsstil, såsom at spise nærende mad, dyrke sport og regelmæssigt hvile. På den måde kan tarmene holdes sunde.

Læs også: Årsager til vigtigheden af ​​at indtage præbiotiske fødevarer

Hvis du har andre spørgsmål om fordelene ved probiotika, så tøv ikke med at spørge din læge . For at gøre det nemmere at kommunikere med læger, kan du spørge lægen i ansøgningen når som helst og hvor som helst. Hvis du vil bruge appen du mangler Hent Ansøgning i App Store og Google Play.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2020. 8 sundhedsmæssige fordele ved probiotika
WebMD. Tilgået i 2020. Hvad er probiotika
MedicinNet. Tilgået i 2020. Probiotika