5 kropspunkter at trykke på, når du har hovedpine

, Jakarta - Når arbejdet på kontoret hober sig op, er forelæsningsopgaverne på en deadline, mangel på hvile, nogle mennesker oplever ofte hovedpine. Denne tilstand er en naturlig ting, og alle skal have oplevet det. Medicin kan være det vigtigste valg til behandling af hovedpine.

Men har du nogensinde stadig følt hovedpine, selvom du havde taget medicinen anbefalet af lægen? Måske kan du prøve andre alternative måder at håndtere det på, såsom ved at lave massage. Det er dog desværre ikke alle, der forstår teknikken til at massere kroppen under hovedpine.

Læs også: Er det rigtigt, at muskelsmerter kan kureres med massage?

Massage mod hovedpine

Trykpunkter er dele af kroppen, der menes at være ekstra følsomme og i stand til at stimulere en afslappende effekt på kroppen. Udøvere af zoneterapi, en disciplin inden for kinesisk medicin, mener, at berøring af trykpunkter på en bestemt måde kan lindre flere ting, herunder:

  • Forbedrer det generelle helbred;

  • Lindre smerte;

  • Gendan balancen i kroppen.

Indtil nu er der ikke mange undersøgelser, der understøtter brugen af ​​zoneterapi til behandling af hovedpine. Dog i en undersøgelse med titlen Massageterapi og hyppighed af kronisk spændingshovedpine offentliggjort Nationale Sundhedsinstitutter , har forskere undersøgt effekten af ​​massage til at lindre kronisk spændingshovedpine udført to til tre gange om ugen i seks måneder.

Undersøgelsen viste, at massage viste sig at være effektiv til at reducere antallet af hovedpine hos hvert individ i den første uge af behandlingen. Ved afslutningen af ​​behandlingsperioden var det gennemsnitlige antal hovedpine, forsøgspersonerne havde, faldet fra næsten syv hovedpine om ugen til kun to om ugen. Forsøgspersonernes gennemsnitlige varighed af hovedpine blev også reduceret til det halve i løbet af behandlingsperioden, fra et gennemsnit på otte timer til en median på fire timer.

Læs også: 3 fakta om hovedpine du bør vide

Massagepunkter for hovedpine

Lancering fra Healthline Der er flere velkendte trykpunkter i kroppen, der menes at lindre hovedpine, herunder:

  • Union Valley

Disse punkter er placeret i området mellem tommelfinger og pegefinger. For at behandle hovedpine kan du gøre ting, såsom:

Begynd med at knibe dette område fast med tommelfingeren og pegefingeren på den modsatte hånd - men ikke smertefuldt - i 10 sekunder. Lav derefter små cirkler med tommelfingeren på dette område i den ene retning og derefter den anden, i 10 sekunder hver. Denne type behandling på trykpunkter menes at lindre spændinger i hoved og nakke.

  • Boring af bambus

Dette punkt er placeret i rillen på hver side, hvor næseryggen møder brynryggen. Brug begge pegefingre til at lægge et fast tryk på begge punkter på én gang og hold i 10 sekunder. Slip og gentag. Berøring af disse trykpunkter kan lindre hovedpine forårsaget af øjenbelastning eller tryk eller bihuler.

  • Bevidsthedens porte

Dette punkt er placeret ved bunden af ​​kraniet i det parallelle hule område mellem de to lodrette nakkemuskler. Placer pege- og langfingrene på begge hænder på disse trykpunkter. Tryk hårdt op på begge sider på én gang i 10 sekunder, slip derefter og gentag. Massage af dette område hjælper med at lindre hovedpine forårsaget af spændinger i nakken.

  • Tredje Øje

Punktet mellem øjnene kan også masseres i et minut. Påfør et fast tryk for at lindre træthed i øjnene og bihuletryk, der ofte forårsager hovedpine.

  • Skulderhjul

Massage på skulderbrønden (midterste del af skulderen) kan trykkes i en cirkulær bevægelse i et minut. Skift derefter og gentag på den modsatte side. Massage på dette tidspunkt hjælper med at lindre stivhed i nakke og skuldre, lindrer nakkesmerter og forhindrer hovedpine forårsaget af denne slags fornemmelser.

Læs også: Lær de forskellige typer hovedpine at kende

Hvis hovedpinen ikke forsvinder, og du har mistanke om, at det skyldes en anden tilstand, er det bedre at tage på hospitalet. Aftal straks en tid hos en læge gennem ansøgningen for at være mere praktisk.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. De bedste trykpunkter til behandling af hovedpine.
Memorial Sloan Kettering Cancer Center. Tilgået 2020. Akupressur mod smerter og hovedpine.