7 tips til at overvinde svimmelhed hos ældre

"Når de oplever svimmelhed, føler de syge sig svimmel, hvilket får dem selv og deres omgivelser til at spinde. Hvis denne tilstand ikke behandles med det samme, kan svimmelhed være farlig, især hvis den opstår hos ældre. At lave lette bevægelser, langsomt, når du skifter stilling, og at fylde væske er nogle tips, der kan gøres for at overvinde svimmelhed hos ældre."

Jakarta – Vertigo er en tilstand af svimmelhed, der får patienter til at føle, at dem selv og deres omgivelser spinner. Denne tilstand kan opleves af alle, men risikoen er ret høj for personer med rygevaner, indtagelse af alkohol og ind i alderdommen eller over 50 år.

Den svimmelhed, som de syge oplever, varierer også, lige fra milde til svære symptomer. Denne tilstand bør ikke ignoreres, især hvis den forekommer hos ældre. Medicin og pleje skal udføres for at forhindre farlige ting i at ske. Find ud af følgende enkle tips til at håndtere svimmelhed hos ældre.

Læs også: Årsager til, at Vertigo-sygdom kan være dødelig

Vertigo Symptomer hos ældre

Vertigo er et symptom på et af de sundhedsproblemer, en person oplever. Generelt opstår vertigo på grund af forstyrrelser i det indre øre og forstyrrelser i hjernen eller centralnervesystemet.

Denne tilstand er endnu mere risikabel, hvis du har oplevet flere triggere, såsom at indtage alkohol, have en rygevane, at være over 50 år eller ældre.

Desværre forårsager svimmelhed hos ældre et fald i balance og postural muskelfunktion. Denne tilstand betragtes som farlig, fordi den øger risikoen for, at ældre kommer til skade eller endda dødsfald på grund af fald og ulykker.

Ud over snurrende svimmelhed er der flere andre tilstande, som personer med svimmelhed oplever. Balanceforstyrrelser, kvalme, opkastning, tab af retning, svedtendens, høretab, synsforstyrrelser, træthed, svaghed og gangbesvær er andre symptomer, som ældre oplever, når de oplever svimmelhed.

Læs også: Årsager til svimmelhed, du skal kende

Tips til at overvinde svimmelhed hos ældre

Vertigo kan behandles alt efter årsagen. Selv mild svimmelhed går normalt over af sig selv. Der er nogle enkle behandlinger, der kan gøres for at behandle svimmelhed hos ældre, nemlig:

  1. Ledsag de ældre til at udføre lette bevægelser eller fysisk aktivitet. Mild træning, der udføres regelmæssigt, kan få de oplevede symptomer til at falde.
  2. Sørg for, at de ældre sover med hovedet løftet. Du kan bruge to komfortable puder, som ældre kan læne sig op af, mens de sover.
  3. Undgå pludselige positionsændringer. Hvis de ældre vil ud af sengen, så gør det langsomt. Efter at have stået op skal du sidde et stykke tid og rejse dig langsomt op med et gelænder.
  4. Sørg for at sætte de ting, du har brug for, i overensstemmelse med din krop. Undgå at kigge for længe ned for at samle ting op. Denne tilstand kan udløse svimmelhed eller svimmelhed for at blive værre.
  5. Undgå også at holde hovedet for længe for at forhindre svimmelhed i at forværres.
  6. Bevæg hovedet langsomt og forsigtigt under aktiviteten.
  7. Opfyld kroppens væskebehov hver dag for at lindre symptomerne på svimmelhed.

Hvis ældre ofte oplever svimmelhed, skal du sørge for et behageligt og sikkert hvilested. Undgå steder, der er for høje og glatte. Dette gøres for at reducere risikoen for skader eller ulykker, når svimmelhed opstår.

Læs også: 6 vaner, der kan forværre svimmelhed

Glem desuden ikke straks at besøge det nærmeste hospital og tjekke de ældre. Korrekt undersøgelse kan gøre årsagen til svimmelhed hos ældre kendt.

På den måde kan ældre få passende behandling for årsagen til svimmelhed. Elektroencefalografi, høreprøver, blodprøver, posturografi og scanningstests er nogle af de test, der kan udføres for at diagnosticere svimmelhed.

Ingen grund til at genere, du kan bestille tid på et bestemt hospital for at lave en undersøgelse. Metoden, Hent via App Store eller Google Play. Det er nemt, ikke? Kom nu, hvad venter du på, brug appen lige nu!

Reference:

fysisk. Tilgået 2021. Årsager til svimmelhed hos ældre voksne?

NHS oplysninger. Tilgået i 2021. Vertigo.

Compass Web MD. Hentet 2021. Hvad skal man vide om svimmelhed hos ældre voksne.