Den rigtige måde at genkende symptomer på orme hos børn

, Jakarta - Mor, du bør ikke glemme at være opmærksom på tilstanden af ​​barnets krop hver dag. Hvis dit barn ofte kradser anus og ser irriteret ud i det område, skal du være på vagt over for orme. Denne sygdom er en sygdom, der er ret farlig for børn og meget let overføres.

Læs også : 4 årsager til orme aka ascariasis hos børn

Denne tilstand er forårsaget af en ormeinfektion i barnets krop. Hvis den ikke behandles ordentligt, kan indvoldsorm øge risikoen for urinvejsinfektioner og vægttab hos børn. Af denne grund skal mødre kende symptomerne på indvoldsorm og deres behandlere, så denne tilstand kan behandles korrekt.

Mor, genkend symptomerne på orme hos børn

Orme er en tilstand af ormeinfektion i den menneskelige tarm. Der er flere typer orme, der kan forårsage indvoldsorm. Startende fra bændelorm, hageorm, nåleorm, til rundorm.

Ikke kun voksne, faktisk børn er meget udsatte for at blive udsat for indvoldsorm. Faktisk vil overførsel af indvoldsorm være meget let at finde i børns legemiljø. Af denne grund er det meget vigtigt for forældre at genkende nogle af symptomerne på indvoldsorm hos børn.

Her er nogle symptomer på indvoldsorm, som mødre har brug for at kende:

  1. Børn ser ud til ofte at klø analområdet og klager over kløe i det område. Normalt vil den kløe, børn oplever, blive værre om natten.
  2. Der er nogle tegn på irritation i anus.
  3. Børn har svært ved at sove om natten.
  4. Børn klager over ubehag i det anale og genitale område.
  5. Mennesker med orme vil nogle gange føle kvalme.

Årsager til orme hos børn

Orme kan opstå, når et barn ved et uheld sluger eller indånder ormeæg. Ormeæg er så små, at de er svære at se med det blotte øje. Ormeæg kan trænge ind gennem mad, drikke eller hænder, der rører ved næse- eller mundområdet efter at være blevet forurenet med ormeæg.

Efter at være blevet slugt, klækker ormeæggene og bliver i tarmene, indtil ormene udvikler sig til voksne. Voksne hunorme vil gå til anus for at lægge æg igen. Denne tilstand udløser anal kløe.

Vanen med at ridse anus er det, der kan hjælpe processen med overførsel eller spredning af ormeæg. Når ormeæg er blevet udsat for hænderne, kan de klæbe til genstande, som barnet rører ved.

Læs også : Ofte at lege udenfor sætter børn i fare for orme?

Mad, drikkevarer, legetøj, håndklæder, sengetøj og endda tæpper kan være genstande til at overføre indvoldsorm. Ormeæg kan overleve på overfladen i 2-3 uger. Af denne grund er det meget vigtigt at holde hænder og miljø rene hver dag.

Udover børn har mennesker, der bor i overfyldte og snavsede områder, også stor risiko for at få indvoldsorm. At bo under samme tag med mennesker med indvoldsorm er også i høj risiko for at opleve en lignende tilstand. Der er flere helbredsproblemer, der kan opleves, hvis indvoldsorm ikke håndteres korrekt. For eksempel urinvejsinfektioner, vægttab, hudinfektioner og peritoneal hule .

Forebyggelse af orme hos børn

Der er flere tests, der kan udføres for at diagnosticere indvoldsorm. Test vha cellofan tape , test analområdets podning og fysisk undersøgelse. Normalt vil der under en fysisk undersøgelse ses flere typer orme i analområdet, undertøjet eller i afføringen.

I afføring vil orme ligne tynde hvide fibre. Den bedste måde at lave en fysisk undersøgelse på er om natten. Efter 2-3 timer efter barnet er faldet i søvn. Dette skyldes, at hunormen vil gå til anus for at lægge æg.

Der kan foretages flere undersøgelser på det nærmeste sygehus for at sikre barnets helbredstilstand. For at være mere praktisk kan mødre bestille tid på hospitalet via lige nu. Kom nu, Hent via App Store eller Google Play!

Hvis undersøgelsen viser en ormeinfektion, kan der behandles indvoldsorm. Orme kan nemt overvindes. Men det, du skal være opmærksom på, er, at holde barnet og miljøet rent, så denne sygdom ikke opstår igen.

Forebyg en vis forebyggelse af orme hos børn, såsom:

  1. Sørg for at rense analområdet hver morgen med rindende vand og sæbe.
  2. Væn dig til børn for at opretholde håndhygiejne, især før de spiser.
  3. Glem ikke at opretholde renheden af ​​det undertøj, som barnet bruger. Sørg for, at mor ofte skifter barnets undertøj ud med rent.
  4. Klip dit barns negle regelmæssigt.
  5. Sørg for, at barnet bruger fodtøj, når det leger udenfor huset.
  6. Hvis dit barn eller din familie i huset har indvoldsorm, så glem ikke at vaske sengetøj, håndklæder, tøj og undertøj med varmt vand. Varmt vand tjener til at dræbe de vedhæftede ormeæg. Sørg for, at genstandene tørrer optimalt. Mødre kan også holde deres børns legetøj rent regelmæssigt ved at rengøre det med varmt vand.

Læs også : Sådan kan orme overføres til børn

Det er nogle måder, du kan gøre for at forhindre indvoldsorm hos børn. Sørg for, at dine børn altid vasker deres hænder og holder deres kroppe ren, så deres helbred bevares!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Pinworm-infektion.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Pinworm-infektion.
WebMD. Tilgået i 2021. Pinworm-infektion.
Medicinske nyheder i dag. Fået adgang i 2021. Alt hvad du behøver at vide om pinworms.