Kend 13 almindelige symptomer på betændelse i mandlerne

, Jakarta - Betændelse i mandlerne er en tilstand, når mandlerne eller mandlerne bliver betændte eller inficerede. Denne tilstand er også kendt som tonsillitis eller tonsillopharyngitis og opleves ofte af børn. Tidligere skal du være opmærksom på, at mandlerne eller mandlerne er to små kirtler, der findes i halsen. Denne kirtel har en funktion som forebyggelse af infektion, især hos børn.

Men med alderen vil barnets immunforsvar blive stærkere, så der efterhånden ikke længere er behov for mandlernes rolle og gradvist skrumpe ind. Tilbage til betændelse i mandlerne, er denne tilstand generelt forårsaget af en bakteriel eller viral infektion. Mennesker med betændelse i mandlerne vil normalt opleve en række symptomer, der ikke er for alvorlige, men ret foruroligende.

Symptomerne der opstår generelt er som følger:

  1. Ondt i halsen.

  2. Besvær eller smerter ved at synke.

  3. Hæs stemme.

  4. Hoste .

  5. Ildelugtende ånde.

  6. Mistet appetiten.

  7. Hovedpine .

  8. Stiv nakke.

  9. Smerter i kæbe og nakke på grund af hævede lymfeknuder.

  10. Mandler, der ser røde og hævede ud.

  11. Mandler, der har hvide eller gule pletter.

  12. Svært ved at åbne munden.

  13. Træt nemt.

Tonsil betændelsesbehandlinger, der kan gøres

Ved diagnosticering af betændelse i mandlerne vil lægen starte med at undersøge halsen, samt stille spørgsmål til de symptomer, du oplever. Hvis betændelsen er forårsaget af en bakteriel infektion, kan symptomerne omfatte hævede lymfeknuder i halsen, pletter af pus omkring mandlerne og/eller feber.

I mellemtiden, hvis betændelsen i mandlerne er forårsaget af en virusinfektion, anses de symptomer, der opstår, for at være mildere end en bakteriel infektion, og de er ofte ledsaget af symptomer på hoste og løbende næse. Yderligere undersøgelser i laboratoriet, såsom blodprøver, er normalt nødvendige af lægen for at afgøre, om patienten også har andre tilstande, såsom kirtelfeber.

De fleste tilfælde af tonsillitis forsvinder normalt inden for en uge og udvikler sig sjældent til en alvorlig tilstand. Der er ikke noget specifikt lægemiddel til behandling af betændelse i mandlerne. Medicin gives normalt for at lindre symptomer, såsom ibuprofen eller paracetamol som smertestillende.

Andre trin, der kan tages derhjemme for at lindre symptomer, når der opstår tonsillbetændelse, er som følger:

  • Drik masser af vand.

  • Nok hvile.

  • Gurgle med varmt saltvand flere gange om dagen.

  • Indtagelse af sugetabletter (halstabletter).

  • Brug en luftfugter til at befugte luften i rummet.

  • Undgå steder med meget røg, støv og forurening.

Men hvis betændelsen i mandlerne er alvorlig nok, vil lægen normalt udføre medicinske handlinger såsom:

1. At give antibiotika

Gives, når en bakteriel infektion er årsag til tonsillitis. Symptomerne vil forbedres inden for et par dage efter at have taget antibiotika. Det er vigtigt at fuldføre dosis for at forhindre gentagelse af tilstanden eller antibiotikaresistens.

2. Betjening

Tonsilfjernelsesoperation udføres for at fjerne inficerede mandler, hvis tilstanden er kronisk, tilbagevendende og ikke reagerer på behandlingen og forårsager komplikationer.

Det er en lille forklaring om betændelse i mandlerne, symptomer og behandlingstrin, der kan gøres. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Kontakt læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist du ønsker kan ske via Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!

Læs også:

  • Kan mandlerne få tilbagefald som voksne?
  • Er tonsillitis kirurgi farlig?
  • Hvordan man skelner mandler og ondt i halsen