Det er ikke kun en infektion, det er grunden til, at visdomstænderne skal trækkes ud

Jakarta - Når folk hører ordet visdomstand, bliver folk som regel øjeblikkeligt tiltrukket af smerte, tænder, der ikke kommer ud af tandkødet, eller endda kirurgi. Hmm Det er faktisk ikke få voksne, der oplever helbredsproblemer i deres visdomstænder.

Visdomstænder vokser generelt, når du er 17-25 år gammel. Hvad er så problemet? Desværre er der ofte ikke plads nok til at visdomstænder kan vokse. Årsagen er selvfølgelig, at kæben er fyldt med andre tænder, i alt 28.

Problemet med visdomstænder er ikke kun det, der er andre klager, der kan opstå. Spørgsmålet er, om det er rigtigt, at visdomstænder, der vokser, altid skal føre til udtrækning?

Læs også: Tips til pleje af dit lille barns tandløse tænder

Visdomstand trukket ud eller ej?

Først og fremmest vil lægen for at bestemme denne tilstand udføre en række undersøgelser, lige fra en fysisk undersøgelse (tandstilling) til en tandrøntgenundersøgelse for at undersøge tændernes tilstand mere detaljeret. Visdomstænder kan også opleve helbredsproblemer ligesom andre tænder generelt. For eksempel tandbyld, huller i tænderne, pericoronitis, til cyster eller tumorer på tandkødet.

Hvis medicin og behandling ikke kan løse problemet med visdomstænder, så kan man lide det eller ej, visdomstandsudtrækning er den næste løsning. Med andre ord, hvis tilstanden af ​​visdomstanden er alvorlig nok, såsom at beskadige den tilstødende tand, forårsage smerte eller blive inficeret, er det obligatorisk at fjerne visdomstanden.

Visdomstænder er ikke det eneste problem. Der er også nogle mennesker, der oplever indvirkning. Denne tilstand er karakteriseret ved visdomstænder, der ikke får plads nok til at vokse. Nå, det er det, der vil give problemer senere, fordi tænderne ikke kan vokse normalt. Positionen kan vippes fremad, bagud, på tværs eller endda kun halvvejs ud (sidder fast i tandkødet).

For at overvinde denne tilstand skal du straks konsultere en tandlæge eller det nærmeste hospital, så visdomstandsoperation kan udføres. Målet er at fjerne visdomstænder, der er fanget i tandkødet eller andre unormale tilstande. Du kan bruge appen at bestille tid hos en tandlæge på sygehuset, så behandlingen kan ske med det samme uden at skulle vente længe.

Visdomstandsudtrækning er ikke uden grund. Denne procedure kan forhindre mere alvorlige komplikationer på grund af unormalt voksende visdomstænder, såsom cyster, tandkødssygdomme eller infektioner.

Læs også: 3 måder at overvinde problemer med hævet tyggegummi

Tegn på at visdomstænder skal trækkes ud

Så hvad er tegnene på, at visdomstænder skal fjernes med det samme? Rapporteret fra det nationale sundhedsvæsen Visdomstænder skal fjernes med det samme, hvis der opstår infektion, udløser smerter, tandkødssmerter, og hvis visdomstænderne beskadiger tænderne eller den omgivende knogle.

Det, du skal huske, kan visdomstænder vokse normalt, så de ikke kræver operation. Afslutningsvis vælges visdomstandsudtrækning, når behandling til behandling af dette tandproblem ikke er vellykket. Hvis visdomstænder skal trækkes ud, hvad er de næste skridt, der skal tages?

Overvindelse af klager efter visdomstandsoperation

Efter visdomstandsoperationen er der flere ting, der kan ske, f.eks.

  • Der kan stadig forekomme blødninger. Undgå derfor overdreven spyt. Glem ikke at udskifte gaze som anvist af tandlægen.
  • Hvis smerten fortsætter, skal du bruge en isterning til at reducere den.
  • Drik masser af vand og undgå at bruge et sugerør, da det kan få blodpropper til at komme ud igen. Sørg for kun at drikke vand.
  • Rens din mund ved at gurgle med mundskyl, undgå at børste tænder i de første 24 timer.
  • Vælg blød mad som yoghurt og grød i 24 timer. Undgå fødevarer, der er svære at tygge, varme og krydrede, fordi de kan forårsage irritation.

Læs også: 7 årsager til blødende tandkød

Normalt efter visdomstandsudtrækning er behandling for tænder kun ambulant. Visdomstandsoperation kræver ikke indlæggelse, aka du kan tage hjem med det samme. I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt med hospitalsindlæggelse, hvis visdomstandsudtrækningsprocessen er ret kompliceret. Det vigtigste er at være opmærksom på tand- og mundsundheden efter visdomstandsoperation er udført, ja!

Reference:
NHS Choices UK. Tilgået december 2021. Sundhed A-Z. Fjernelse af visdomstand.
MedlinePlus. Tilgået december 2021. Påvirket tand.