Her er hvorfor hydrogenperoxid er farligt og dødbringende

Jakarta - Hydrogenperoxid med den kemiske formel H2O2 er en stærk forbindelse, der almindeligvis anvendes til blegning, anti-infektiøse væsker, tandpasta og andre materialer. Denne forbindelse er et vandopløseligt oxidationsmiddel, og dets hovedkomponenter er oxygen og brint. Selvom den kemiske formel ligner vand (H2O), er de fysiske og kemiske egenskaber af dette stof meget forskellige fra vands. I sin naturlige form har denne forbindelse en klar blå farve og føles mere tyktflydende sammenlignet med vand.

Brug af hydrogenperoxid

Som tidligere nævnt er hydrogenperoxid meget udbredt i sammensætningen af ​​forskellige husholdningsprodukter såsom blegeprodukter, desinfektionsmidler og endda skønhedsprodukter. Her er nogle anvendelser af brintoverilte i hverdagen, som vi ofte støder på:

  • Hydrogenperoxid bruges almindeligvis til at rense pletter fra metal- eller keramiske overflader såsom vaske og forskellige andre typer køkkenudstyr. Du kan blande en skefuld brintoverilte med vand og bruge den til at børste eller skrubbe det snavsede område.
  • Hydrogenperoxid er også almindeligt brugt til at rense genstridige pletter på tøj såsom farvepletter, som er meget svære at fjerne. Ved at bruge dette materiale kan du nemt rense maling fra tøj lavet af jeans.
  • Hydrogenperoxid kan bruges til at fjerne enhver form, der opstår på keramiske overflader såsom badekar, ornamenter eller andre genstande.
  • Hydrogenperoxid bruges også ofte til at rense gamle blodpletter på tøj. Hæld brintoverilte direkte på tøjet, og skyl derefter med vand.
  • Hydrogenperoxid kan også hjælpe med at slippe af med lopper, bakterier eller skimmelsvamp efterladt på sengen

Læs også: Pas på neglesvamp, der kan beskadige udseendet

Farer ved hydrogenperoxid

På trods af dets mange anvendelser har brintoverilte også potentialet til at forårsage skade på kroppen og miljøet. Især hvis du bruger det uden for lægens anbefaling eller den korrekte dosis. Farerne ved brintoverilte, hvis det ikke bruges skødesløst omfatter:

  • Dette produkt bør ikke bruges til at behandle dybe sår eller alvorlige forbrændinger, da dette kan få forbrændingen til at udvide sig.
  • Dette produkt kan forårsage øjenirritation og beskadige øjnene og andre kropsorganer.
  • Hydrogenperoxid kan forårsage forurenet vand
  • Hydrogenperoxidforgiftning kan forårsage flere symptomer såsom ondt i halsen, hoste, svimmelhed, kvalme, åndenød, rødlige hvide pletter på huden, solskoldning, sløret syn, alvorlige dybe forbrændinger og mavesmerter.
  • Indtagelse af dette produkt i høje mængder kan forårsage irritation eller mavesår. Symptomerne omfatter opkastning, kvalme og endda opkastning af blod. At give gennem en IV kan også forårsage betændelse i blodkarrene på injektionsstedet samt livstruende allergiske reaktioner.
  • Dette stof kan forårsage eller fremskynde brande og eksplosioner på grund af friktion, varme eller forurening
  • Indtagelse af brintoverilte kan føre til produktion af skum, der kan blokere luftvejene og forårsage skader på lungerne. Indtagelse af dette indhold kan også forårsage sløvhed, forvirring, anfald til koma.
  • Indånding af opløsninger med høje niveauer af hydrogenperoxid kan forårsage hoste og hævelse af slimhinderne

Læs også: 5 naturlige måder at slippe af med toksiner i kroppen, som du kan efterligne

Du ønsker ikke, at en effekt som den ovenfor skal ske for dig, vel? Sørg derfor for at bruge brintoverilte som anbefalet af din læge. Hvis du har andre problemer relateret til lægemiddelallergi, skal du bare spørge lægen gennem ansøgningen . Kontakt lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Hvad venter du på? Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!