Lær mere om nedsat bevidsthed i medicin

, Jakarta - Du skal vide, at bevidsthed er en tilstand, når en person giver et passende svar på miljøet og mennesker omkring ham. Bevidsthed er præget af nogens forståelse af, hvor han er, hvem han er, hvor han bor og på det tidspunkt.

Det vigtigste er ens bevidsthed om stedet, tiden og mennesker omkring ham. Når bevidstheden falder, vil personens evne til at reagere på det omgivende miljø falde, så det er svært for ham at genkende sig selv, andre mennesker, sted og tidspunkt på det tidspunkt.

Nedsat bevidsthed er forskellig fra besvimelse, som kun varer et stykke tid og vender tilbage til fuld bevidsthed bagefter. Bevidsthedstab kan vare ved i længere tid.

Læs også: Dette er, hvad der sker, når din krop besvimer

Et unormalt niveau af en persons bevidsthed beskriver en tilstand, hvor en person oplever et fald i kognitiv funktion eller ikke reagerer på stimuli. De fleste alvorlige eller endda livstruende medicinske tilstande kan beskadige hjernen og påvirke en persons bevidsthedsniveau.

Det er ofte sådan, at et svingende bevidsthedsniveau hurtigt kan forværres fra et stadie til det næste. Som et resultat har en person brug for en rettidig diagnose samt hurtig behandling. Følgende stadier vil blive bestået, indtil en person oplever et fald i bevidsthed til bevidstløshed:

  1. Compos Mentis (bevidst), som er normal bevidsthed, fuldt bevidst, kan besvare alle spørgsmål om det omgivende miljø.
  2. Apati, nemlig en bevidsthedstilstand, der er tilbageholdende med at forholde sig til sine omgivelser, ligegyldig holdning.
  3. Delirium, nemlig rastløshed, desorientering (person, sted, tid), oprørsk, skrigende, hallucinerende, nogle gange fantaserende.
  4. Søvnighed (sløvhed), nemlig nedsat bevidsthed, langsom psykomotorisk respons, let at falde i søvn, men bevidstheden kan komme sig ved stimulering (letargi) men falder i søvn igen, i stand til at give verbale svar.
  5. Stupor (soporo coma), som er en tilstand som dyb søvn, men der er en reaktion på smerte.
  6. Koma (komatøs), som ikke kan vækkes, der er ingen reaktion på nogen stimuli (ingen hornhinderespons eller gag-refleks, der kan heller ikke være nogen pupilreaktion på lys.

Læs også: Her er den rigtige måde at hjælpe en besvimet person på

Der er en af ​​de mest almindelige vurderingsmetoder, som læger bruger til at måle en persons bevidsthedsniveau, nemlig Glasgow Coma Scale (GCS). Denne vurderingsmetode er ret enkel. Siden den først blev opdaget indtil nu, anses denne metode stadig for at være effektiv og objektiv til at vurdere en persons bevidsthedsniveau.

Læger bruger normalt GCS-vurderingen hos personer, der for nylig har oplevet en akut hovedskade eller har været udsat for forskellige medicinske nødsituationer. For eksempel slagtilfælde, iskæmi, hjerneabscess, forgiftning, generel fysisk skade, til ikke-traumatisk koma.

GCS-forskningsmetoden udføres ved at observere øjenrespons, taleevne og kropsbevægelser hos mennesker, der oplever disse tilstande. Selvom det kan bruges til at bestemme en persons bevidsthedsniveau, kan GCS-vurderingen ikke bruges til at finde ud af, hvorfor en person kan opleve nedsat bevidsthed eller endda koma.

Læs også: Kvinder besvimer oftere end mænd, virkelig?

Det er det, du skal vide om nedsat bevidsthed i medicin. Hvis nogen af ​​dine kollegaer oplever et bevidsthedstab, vil du nu være mere fortrolig med processen. Du kan også diskutere med læger gennem ansøgningen for mere information om tab af bevidsthed. Samtale med lægen kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Lægens råd kan i praksis accepteres af Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu.