Vand i øret, skal man til ØNH?

, Jakarta – Er det nødvendigt at gå til ØNH, når der kommer vand i øret? Husk på, at indespærret vand normalt forsvinder uden en læges handling. Faktisk kan hjemmemedicin hjælpe med at lindre ubehag.

Men hvis vandet stadig er fanget efter 2 til 3 dage, eller når du viser tegn på infektion, er det en god idé at kontakte din læge med det samme. Mere information om håndtering af vandindtaget ører kan læses her!

Håndtering af vand i øret uden læge

Hvordan ved du, om du har vand i øret? Ører, der er fanget i vand, giver ofte en kildrende fornemmelse i ørerne. Denne fornemmelse kan strække sig til kæbebenet eller halsen. Du kan også høre dårligt eller kun høre dæmpede lyde.

Normalt løber vandet ud af sig selv. Ellers kan indespærret vand føre til øreinfektioner. Det blev nævnt tidligere, at hvis man får vand i øret, kan man klare det selv, hvordan håndterer man det?

1. Ryst øreflippen

Denne første metode kan direkte fjerne vand fra øret. Træk eller rokke forsigtigt i øreflippen, mens du vipper hovedet i en nedadgående bevægelse mod skulderen. Du kan også prøve at ryste på hovedet fra side til side.

2. Vippeører

Med denne teknik vil tyngdekraften hjælpe vandet med at strømme ud af øret. Lig på siden i et par minutter, med hovedet på et håndklæde for at absorbere vandet. Vand kan langsomt komme ud af øret.

3. Opret et vakuum

Dette vil skabe et vakuum, der kan suge vandet ud. Vip dit hoved til siden, og hvil dine ører mod kuperede håndflader for at skabe en stram klap. Vip derefter hovedet ned for at lade vandet løbe ud.

Hvis hjemmemedicin ikke virker, må du ikke bruge ørepinde, fingre eller andre genstande til at grave ind i øret. At gøre dette kan gøre tingene værre ved at tilføje bakterier til området, skubbe vand dybere ind i øret, skade øregangen og punktere trommehinden.

Tegn på øreinfektion

Vand i øret kan forårsage infektion. Hvordan ved du, om du har en ørebetændelse? Du skal straks kontakte din læge, hvis:

1. Symptomerne forbedres ikke på 3 dage.

2. En forhøjet kropstemperatur på grund af en ledsagende feber kan indikere en mere alvorlig infektion.

3. Øreinfektioner opleves regelmæssigt, fordi de i sidste ende kan forårsage høretab.

4. Symptomer på ørebetændelse viser sig hos børn under 6 måneder.

5. Der er udflåd, pus eller blodig væske fra øret.

6. Smerterne bliver voldsomme.

7. Andre symptomer opstår alene, herunder opkastning, hovedpine, stiv nakke, døsighed og tab af balance.

Mere information om ørebetændelse kan rekvireres direkte via . Skal du købe medicin? Bare bestil via , Ja!

Reference:

Healthline. Fået adgang i 2021. 12 måder at få vand ud af øret.

Få det raske akutte pleje. Tilgået 2021. Hvornår skal du gå til lægen for en øreinfektion?