Øjne gør ofte smerter, når de blinker, her er hvordan du overvinder det

, Jakarta – Mange ting forårsager øjensmerter, når du blinker. Øjensmerter, når du blinker, kan forekomme i hele øjet eller kun i visse områder, såsom øjenkrogene eller på øjenlågene. Generelt er øjensmerter, når du blinker, sjældent forårsaget af en alvorlig tilstand og kan gå over af sig selv eller med simpel behandling.

Du skal dog stadig være på vagt, hvis dine øjensmerter er ledsaget af andre symptomer. Dette skyldes, at det kan være et tegn på en mere alvorlig tilstand, der kræver akut lægehjælp.

Læs også: Nemme tips til at bevare øjensundheden

Sådan overvinder du øjensmerter, når du blinker

Behandling af øjensmerter ved blinkning kan variere afhængigt af årsagen. Sådan håndterer du øjensmerter, når du blinker i henhold til årsagen, nemlig:

1. Øjenskade

Snavs, der kommer ind i øjet, kan skade øjet eller øjenhulen og forårsage smerte, når du blinker. Ridser på øjets overflade (hornhinden) på grund af gnidning eller berøring af øjet er også ofte årsagen til øjenskader. Øjenskader kan være forårsaget af overdreven eksponering for ultraviolet lys fra solen eller kontakt med visse stoffer.

Normalt behandles mindre øjenskader let med øjendråber for at lindre ubehag og forhindre infektion. Brugen af ​​øjendråber har også til formål at reducere smerte, forhindre infektion eller slappe af øjenmusklerne.

I tilfælde af kemiske forbrændinger skal det angrebne øje straks skylles med sterilt koldt vand. Alvorlige forbrændinger kræver medicinsk behandling og kan kræve operation. Derfor bør du straks tage ham til det nærmeste hospital.

2. Konjunktivitis

Konjunktivitis er et ret almindeligt øjenproblem og kan få dine øjne til at gøre ondt, når du blinker. Dette øjenproblem kan dog let behandles med hjemmemedicin såsom at bruge kolde kompresser til at lindre irritation, bruge øjendråber og opretholde øjenhygiejne og undgå allergener, der kan forværre conjunctivitis.

3. Stye

Stye øjne forårsager lidt smerte, når du blinker. Du behøver dog ikke bekymre dig for meget, en stye er nem at behandle ved at bruge en varm kompres flere gange om dagen for at mindske hævelsen. Undgå at bruge makeup omkring stye eller bruge kontaktlinser, indtil stye er helt væk.

4. Tårevejsinfektioner

Tårevejsinfektioner behandles normalt med antibiotika. Læger ordinerer normalt også øjendråber for at hjælpe med at reducere symptomer. I sjældne tilfælde kan det være nødvendigt med operation.

Læs også: 7 usædvanlige øjensygdomme

5. Blefaritis

Blefaritis er en tilstand, hvor kanterne af de øvre eller nedre øjenlåg bliver betændte. Denne tilstand gør, at øjenlågene kan blive ømme og forårsage smerte, når de blinker. Blefaritis er umulig at helbrede, men symptomer kan lindres ved at holde øjenlågene rene, påføre varme kompresser i 5-10 minutter og forsigtigt massere øjenlågene for at hjælpe med oliesekretion.

6. Hornhindesår

Hornhindesår er sår på hornhinden på grund af virus-, svampe- eller bakterieinfektion. Afhængigt af årsagen behandles hornhindesår normalt med antibiotika, svampedræbende midler eller antivirale midler. Brug af en kold kompres og undgå at gnide eller røre ved øjet vil hjælpe med at reducere symptomerne.

7. Optisk neuritis

Optisk neuritis opstår, når synsnerven bliver betændt og forstyrrer transmissionen af ​​visuel information mellem øjet og hjernen. Mange tilfælde af optisk neuritis kræver ikke medicinsk behandling og går over af sig selv. Vedvarende tilfælde kan dog behandles med steroider for at reducere inflammation. Steroider kan gives i form af injektioner eller tabletter.

8. Syndrom med tørre øjne

Tørre øjne syndrom kan normalt behandles med øjendråber i håndkøb og anti-inflammatorisk medicin. Nogle livsstilsændringer hjælper også, såsom mindre skærmtid, drikke mere vand og begrænse koffeinforbruget.

9. Keratitis

Milde tilfælde af keratitis behandles med antibakterielle øjendråber. Mere alvorlige tilfælde kan kræve antibiotika for at bekæmpe infektionen.

Læs også: Vær opmærksom på dette, før du opbevarer øjendråber

Det er nogle tilstande, der kan få dine øjne til at gøre ondt, når du blinker. Før du prøver en bestemt behandling, skal du først tjekke med din læge for at sikre, at den er sikker. Du kan kontakte lægen via appen når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, Hent appen lige nu!

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Øjensmerter, når de blinker: årsager, behandlinger og mere.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Elleve årsager til smerter ved blink.