5 typer vorter du bør kende

, Jakarta - Vorter er en af ​​de hudsygdomme, der kan få patienter til at føle sig utilpas, især hvis de opstår i områder, der ligner ansigtet. Vorter er forårsaget af en virus og vises på overfladen af ​​huden som knopper. Denne virus inficerer det øverste lag af huden og vokser hurtigt.

Du kan blive smittet med denne virus, hvis du har sår på huden, så kan du få det, hvis du rører ved en, der har virus. Denne virus forårsager forskellige sygdomme i forskellige dele af kroppen. Denne tilstand opstår i hænder, arme og ben.

Selvom det er en mild type tumor, skal vorter stadig holdes øje med og bør ikke undervurderes, fordi de kan føre til større negative effekter. Desuden forårsager vorter irritation eller får den syge til at føle sig utilpas. Det skyldes, at vorter, der er formet som kød, gør huden tykkere.

Her er nogle typer vorter, som du skal vide om:

Læs også: Pas på, få ikke kønsvorter på grund af sex

  • Almindelige vorter. Disse vorter er den mest almindelige type og varierer i størrelse fra 0,1 cm til 1 cm. Disse vorter vokser omkring knæ og fingre og føles hårde med en ru overflade. Disse vorter er også kendt som verruca vulgaris. Disse vorter har bittesmå mørke pletter, der kommer fra vores frosne årer.

  • Flade vorter. Som navnet antyder, har disse vorter en flad eller flad form med en let gul, brunlig farve, eller tilpasser sig farven på den syges hud. Disse vorter er kendt som verruca plana eller flyvorter og findes hos børn. Flade vorter varierer i størrelse fra 0,2-0,4 centimeter og vokser på hænder, fødder og ansigt.

  • Periunguale vorter. Disse typer vorter, også kendt som periungualvorter, findes i vækst på fingernegle og tånegle. Denne type vorter har en ru overfladetekstur. Udover at være smertefuldt, kan væksten af ​​disse vorter påvirke formen på den syges negle. Egentlig indgår disse vorter stadig i kategorien almindelige vorter eller verruca vulgaris, men hvor de kun vokser omkring fingernegle og tånegle. Hvis de ikke behandles med det samme, kan periungualvorter forårsage skade på neglen. Den syge vil føle smerte omkring fingeren. Hvis disse vorter angriber dig, så er det bedst at trimme dine negle for at undgå værre virkninger.

  • Filiforme vorter. Disse vorter er kendt som filiforme vorter eller filiforme verrucae. Denne type vorte har en lang form og vokser normalt i ansigtet, halsen og armhulerne. Filiforme vorter vises generelt kun på øjenlågene og er forstyrrende udseende.

  • Plantar vorter. Denne type vorter støder man oftest på af mange mennesker. Plantarvorter er ofte kendt som "fiskeøje". Den form, der stikker ind i huden, får ofte det område, der er ramt af disse vorter, til at føles ømt, når der trykkes på. Vorter, der er flade og har en karakteristisk sort prik i midten med et hårdt hvidt område omkring, vokser generelt på fodsålerne, og nogle findes på andre dele af kroppen, såsom håndfladerne.

Læs også: 5 måder at slippe af med vorter på kroppen

Hvis du vil vide mere om vorter, og deres behandling, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter inden for deres områder, forsøger at give de bedste løsninger. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .