2 måneders babyudvikling

, Jakarta - Når din lille bliver 2 måneder gammel, vil de opleve udvikling i deres hørelse og syn. De begynder også at lære at holde hovedet op og nedad. Ikke nok med det, så er de begyndt at kunne svare med et smil, når de bliver talt til dem. Denne udvikling er den mest synlige udvikling af den Lille.

Inden de overhovedet er 2 måneder gamle, når de er 5 uger gamle, kan de allerede genkende lyde og lyde omkring sig. De kan også lave stemmer og ændre ansigtsudtryk. I denne alder kan de allerede hæve deres øjenbryn, blæse eller blænde. Disse ting bliver normalt gjort, hvis din lille føler sig utilpas.

Denne kommunikationsudvikling sker normalt, når de føler sig sultne, utilpas med bleen eller føler sig trætte. Ud over den synlige kommunikationsudvikling er her nogle andre udviklinger, der vil dukke op, når dit lille barn fylder 2 måneder:

Læs også: Hvad er det ideelle stadie af barnets udvikling?

Motorisk udvikling

Ved 5 ugers alderen kan din lille bevæge sig regelmæssigt. De choklignende kropsbevægelser, der ofte sås, siden de var nyfødte, begyndte langsomt at forsvinde. Ikke kun ændringer i bevægelse, her er nogle andre udviklinger af motoriske færdigheder:

  • De kan berolige sig selv, når de er kede af det eller vil græde. I dette tilfælde vil de normalt sutte på tommelfingeren.
  • De kan tage fat og åbne deres egne hænder. De er begyndt at kunne lege med fingrene.
  • De er blevet interesseret i farvestrålende genstande og legetøj, der laver lyde. Denne udvikling sker normalt, når de er 7 uger gamle.
  • De kan følge bevægelsen af ​​genstande med deres øjne. Mødre kan øve sig ved at flytte genstande, de kan lide, foran deres øjne.
  • De kan holde hovedet op til 45 grader i liggende stilling. Denne udvikling sker normalt, når de er 8 uger gamle.

Det, du skal huske, er, at hvert barns motoriske udvikling vil være forskellig. Men i en alder af 2 måneder bør din lille være i stand til at øve nogle af disse ting. Hvis de slet ikke har praktiseret det, skal du straks søge læge på det nærmeste hospital for at diskutere det nærmere.

Læs også: Sådan optimerer du børns vækst og udvikling i den gyldne periode

Udvikling af sociale færdigheder

Når du er 2 måneder gammel, vil din lilles hjerne vokse med 5 centimeter. Det, mødre skal gøre for at støtte barnets udvikling, er at invitere ham til at få nok hvile. Når de er 5 uger, vil deres behov for hvile øges, så de sover længere om natten. Hvis din lille har svært ved at sove om natten, kan moderen massere ham blidt, så hans krop slapper lidt af.

Mor, vær opmærksom på følgende ting

Hvert barns udvikling vil være unik og anderledes. I dette tilfælde behøver moderen ikke bekymre sig for meget, når den lille ikke har vist tegn på noget af den vækst, der er blevet nævnt. Men hvis moderen er bange for, at der er noget galt med den Lille, skader det aldrig at tjekke den Lille til lægen. Vi anbefaler, at du tjekker med en læge, hvis dit barn oplever en række af følgende:

  • De reagerer ikke, når de hører en lyd.
  • De kan ikke fokusere på at se objekter i bevægelse.
  • De kan ikke indse deres egne hænder.
  • De smiler ikke, når de bliver talt til dem.
  • De har ikke refleksen til at stikke hænderne i munden.
  • De kan ikke holde hovedet i liggende stilling.

Læs også: Myter og fakta om børns vækst, der skal rettes

Dit lille barn, der endda er 2 måneder gammel, vil opleve en masse udvikling, som du kan se og mærke. Ikke kun nogle af de ting, der er blevet nævnt, vil de også opleve forskelle i ammetimer. Babyer i alderen 2 måneder vil spise så meget som 2-4 timer.

Reference:
Forældre. Hentet 2019. 2 måneder gammel babyudvikling.
WebMD. Hentet 2019. Babyudvikling: Din 2-måneders gamle.