Ved, hvordan man vælger det bedste kattesand

, Jakarta - Som katteejer skal du udmærket vide, hvordan du bruger sand til dem. Når du begynder at lægge mærke til ting, der lugter mærkeligt omkring kattebakken lige nu, er det måske på tide at opdatere kattebakken. Det er ikke svært at vælge affald til katte, og det kan være meget nyttigt til at lindre stress og forhindre din kat i at tisse uden for kattebakken.

Katte kan foretage deres egne vurderinger om det sand, de bruger, så vær ikke bange for at eksperimentere med forskellige typer og teksturer for at finde, hvad der fungerer bedst for din kat. Takket være tilstedeværelsen af ​​sand vil du som katteejer have lettere ved at rense kattegrus og undgå lugtproblemer på grund af kattegrus.

Læs også: Her er den rigtige måde at rengøre en kattes kattebakke på

Sådan vælger du sand til katte

Mens hver kat kan være anderledes, har katte en tendens til at have en vis "universel" præference i det kuld, de foretrækker at tisse i. Her er to ting, der generelt er kattegrustyper:

Mindre affaldspartikler

Katte har en tendens til at foretrække finere partikelaffald sammenlignet med pellet- og krystaltyper. Dette er ganske rimeligt i betragtning af, at katten oprindeligt var et ørkendyr, der begraver sin afføring i sandet. For ikke at nævne de finere partikler føles bedre på fødderne. Du vil selv foretrække at gå barfodet på fint sand end på grus, ikke? Ligeledes kan en kat godt lide fine partikler.

Oparfumeret sand

Hvordan man vælger sand til den næste kat er at vælge sand, der ikke lugter. Katte har en tendens til at foretrække uparfumeret sand frem for duftende sand. Fordi kattes næser og lugtesans er lidt stærkere end menneskers næser, så for at spille det sikkert, skal du modstå trangen til at få duftende sand, hvad enten det er blomster eller en anden slags.

Læs også: Sådan behandler du en kat, så den ikke får toxoplasmose

Så katte foretrækker sandsynligvis uparfumerede fine partikler. Men nu hvor du kender typen af ​​kuld, som katte kan lide, skal du også kende nogle kvaliteter i kattegrus, som de fleste også kan lide:

Hurtigt klumpende og hærdende sand

Denne type sand vil hjælpe med at minimere rod og gøre det nemmere for dig at øse eller rengøre, samt minimere chancen for, at urinvåde klumper af snavs klæber til kattens poter eller hale.

Lugtabsorberende

Ingen kan lide lugten af ​​kattetis eller afføring! Bagepulver eller aktivt kul kan tilføjes rundt om kattebakken eller direkte i kattegrus. Dette kan hjælpe med at forhindre ammoniak og andre lugte af affaldskasse.

Lille Støv

Dette er ikke kun vigtigt for at holde gulve, møbler og elektronik fri for fine lag af smudsstøv, men det er også vigtigt for at holde din kats lunger sunde. Især hvis et af dine familiemedlemmer har astma, kan det varmt anbefales at vælge kattegrus, der har lidt støv.

Hvis du allerede ved, hvilken type kattegrus du skal købe, er det nu, du skal købe det. Nu kan du købe kattegrus hos Du ved, for alle de produkter, du skal bruge til katte, inklusive mad og sand, er her ! Så du behøver ikke længere bekymre dig om at gå ud af huset for at købe den, for din ordre kan leveres direkte til dit hjem på mindre end en time.

Læs også: Kend ins og outs ved at passe killinger

Almindeligt brugte ingredienser i kattesand

Nogle af de mest almindelige kattegrus er normalt lavet af flere materialer såsom:

  • Ler eller bentonit. Det er en af ​​de mest populære kattegrus ingredienser på markedet. Mange leraffaldsmærker er afhængige af ingredienser som kulstof og planteekstrakter til at absorbere lugte.
  • Zeolit. Dette er en type kattesand, der kommer fra store, ikke-klumpende stenfragmenter. Dette sand er grønlig grå i farven og bruges oftest som et medium til opsamling af kattegrus, fordi det er i stand til at absorbere ammoniak og kan vaskes igen med et desinfektionsmiddel.
  • Majs. Sand lavet af majs er biologisk nedbrydeligt og miljøvenligt. Den er også tilgængelig i naturlige og/eller dufttilsatte formler.
  • Kokos kokos. Dette sand lavet af kokosnøddeskaller kan genbruges som en del af plantekompost.
  • Hvede. Stivelsen i hvedekim giver den mulighed for at klumpe kattegrus. Hvede har også naturlige enzymer, der neutraliserer lugte.
  • Træ. Denne type sand kommer i pelletform og er et biprodukt af naturligt fyrretræ. Fyrreduften fungerer som en naturlig lugtfjerner.
  • Valnøddeskal. Dette kattegrus er lavet af valnøddeskaller og fås i en hurtig-klumpende, ikke-klumpende formel.
  • Genbrugsavis. Dette miljøvenlige affald fås i pilleform og er lavet af genbrugsaviser.
  • Silica-baseret krystalgel . Silica er et naturligt forekommende mineral, der er meget absorberende.
Reference:
Pet Finder. Tilgået i 2021. Sådan vælger du et kattegrus.
Petco. Fået adgang i 2021. Vælg det bedste kattegrus til din husstand.
Forebyggende dyrlæge. Tilgået i 2021. Kattebakke 101: Hvilken type affald er bedst for din kat.