5 enkle måder at bevare lungesundheden på

Jakarta – Der er mange måder at opretholde lungesundheden på, hvoraf den ene er at stoppe med at ryge og undgå luftforurening. Forstyrrelse af lungerne øger bestemt risikoen for forskellige sygdomme, såsom bronkitis, lungebetændelse, astma og tuberkulose.

Læs også: På grund af e-cigaretter, pas på den mystiske lungesygdom EVALI

Lungerne er et af de organer i kroppen, der er forbundet med åndedrætssystemet. Lungerne har den funktion at udveksle ilt fra luften med kuldioxid fra blodet. På den måde påvirker forstyrrelsen af ​​lungernes arbejde kroppens funktion og generelle kropssundhed. Men bare rolig, der er nogle enkle måder, du kan gøre for at bevare lungesundheden.

Dette er en enkel måde at bevare lungesundheden på

Der er flere symptomer, der er tegn på helbredsproblemer i lungerne, såsom at opleve åndenød, åndedrætsbesvær, hoste, der ikke forsvinder, ubehag ved hoste og hoste blandet med blod eller slim.

Denne tilstand kan behandles i henhold til årsagen til lidelsen, der opstår i lungerne. Der er dog intet galt i at forhindre denne tilstand ved at opretholde lungesundheden, så den forbliver optimal til at udføre sine funktioner. Her er en enkel måde, der kan gøres for at få sunde lunger, nemlig:

1. Træn flittigt

Rapporteret fra Medicinske nyheder i dag , flittigt fysisk aktivitet eller motion kan forbedre din fysiske og mentale sundhed. Ja, regelmæssig motion gør lungerne sundere. Ikke nok med det, så mindsker regelmæssig motion også risikoen for hjertesygdomme og slag . Regelmæssig træning forbedrer også kvaliteten af ​​dit åndedrætssystem.

Hvis du vil vide, hvilke former for træning der er gode for lungesundheden, kan du spørge din læge direkte gennem ansøgningen . Gennem appen kan du tale med en læge når som helst og hvor som helst!

2. Stop med at ryge vaner

Rapporteret fra Centre for Disease Control and Prevention Vanen med at ryge forårsager forskellige sundhedsproblemer i kroppen, herunder lungerne. Rygning kan forårsage skade på de små luftsække og luftveje i lungerne. Ikke nok med det, den mest almindelige årsag til lungekræft er rygning. Aktive rygere er mere udsatte for at udvikle lungeproblemer end passive rygere. Så fra nu af skader det aldrig at holde op med at ryge.

Læs også: Kan hvidløg virkelig rense dine lunger?

3. Indtagelse af fødevarer, der indeholder antioxidanter

Rapporteret fra Healthline , en måde, der kan gøres for at opretholde lungesundheden ved at spise fødevarer, der indeholder antioxidanter. Antioxidanter har en funktion til at beskytte kroppens celler mod udsættelse for skadelige frie radikaler. Du kan spise nogle fødevarer, som f.eks mørk chokolade , grønne grøntsager, jordbær og nødder for at få indtaget af antioxidanter i kroppen.

4. Vask dine hænder flittigt

Baseret på American Lung Association , flittigt at vaske hænder er en måde, der kan gøres for at bevare lungesundheden. Lungesygdomme kan være forårsaget af forskellige andre sygdomme, såsom influenza. Der er ikke noget galt i at holde hænderne rene for at undgå sygdomslidelser, der kan give komplikationer i lungerne.

5. Udfør regelmæssige sundhedstjek

Vær ikke bange for at få regelmæssige sundhedstjek hvert år. Ved at lave et sundhedstjek kender du dit rigtige helbred. På den måde kan problemer, der findes i kroppen, løses tidligt. Denne tilstand kan forhindre dig i at opstå komplikationer.

Læs også: Oprethold lungekapacitet og funktion med disse 5 måder

Det er nogle enkle måder, du kan gøre for at bevare lungesundheden. Glem ikke at undgå diverse luftforurening, så din lungesundhed bevares.

Reference:
American Lung Association. Tilgået 2020. Tips til at holde dine lunger sunde
Healthline. Tilgået i 2020. Åndedrætsøvelse for at øge lungekapaciteten
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Naturlige måder at rense dine lunger på
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået 2020. Sundhedseffekter af cigaretrygning