Det er farerne ved at bruge ørelys, som du skal vide

Jakarta – Øret er et af de vigtigste organer i kroppen, der er i stand til at registrere eller genkende lyd. Ører har også en rolle i balance og kropsposition. I betragtning af hvor vigtigt dette organ er, er regelmæssig rengøring nødvendig for at holde det fungerende korrekt.

Læs også: Vær ikke for ofte, dette er faren for at plukke dine ører

Ørelys, der bruger hul voks i øret, er det farligt?

Ørelys er en teknik til at rense øret ved at bruge et hult kegleformet lys, der sættes ind i øregangen. Dette lys er ikke et tilfældigt lys, dette lys er lavet af linned, dækket af hvepseboer og paraffin. Dette lys har en længde på omkring 20 centimeter, som indeholder kamille og salvie, som menes at have en afslappende effekt for brugeren.

En person, der vil lave ørelys, skal ligge på siden. Derefter føres den koniske side af stearinlyset ind i øret og brændes derefter på den anden side. Normalt varer denne behandling i 10 minutter. Derefter slukkes stearinlyset, og i den koniske del af stearinlyset er der normalt snavs, som med succes er blevet fjernet inde i dit øre.

Dette er faren ved at bruge ørelys

Tag ikke denne behandling for givet, hvis det går galt, kan du få øreproblemer. Før du prøver det, er det bedre at kende farerne først. Farerne ved ørelys omfatter:

  • Indtrængen af ​​voksaske i øret. Dette kan forårsage midlertidigt høretab.

  • Brænder til det indre øre.

  • Øreblokering af smeltet voks. Hvis dette sker, skal du gennemgå en kirurgisk procedure for at fjerne den smeltede voks.

  • Tilstedeværelsen af ​​beskadigelse eller perforering af trommehinden.

Brugen af ​​dette ørelys kan også skade området omkring øret, såsom ansigt, hovedbund og hår. I betragtning af at risiciene opvejer fordelene, er brugen af ​​ørelys indtil videre ikke anbefalet.

Læs også: 6 måder at bevare øresundheden på

Sådan renser du dine ører sikkert

Egentlig har ørevoks i sig selv en funktion som et naturligt forsvar for øret. Derudover kan ørevoks også hæmme væksten af ​​bakterier og fange snavs i øret. Ørevoks kan smøre og beskytte øregangen, men hvis denne voks opbygges for meget, kan det blokere dine ører og forringe din hørelse.

Hvis du vil rense indersiden af ​​dit øre, kan du dryppe babyolie, glycerin eller hydrogenperoxid for at blødgøre voksen i dit øre. Du kan gøre dette gentagne gange, og snavset bliver blødt inden for 48 timer. Når voksen er blødgjort, kan du bruge varmt vand til at rense den ved at sprøjte den ind i øret. Rengør derefter snavset med en vatpind eller serviet.

Øret er et meget vigtigt og følsomt organ. På grund af dets vigtige funktion skal du være forsigtig med at vedligeholde dette ene organ. Hvis du renser med magt ved at plukke øret, vil snavset faktisk blive skubbet ind i øret. Nå, dette sediment, der sætter sig, vil hærde i øret, og dermed blokere cirkulationen i øret. Dette er et høreproblem.

Læs også: Begynder at have svært ved at høre, det er det rigtige tidspunkt at gå til ØNH

Det er en god idé straks at tage en snak med en ØNH-læge, hvis voksen i øret er hærdet og forstyrrer din hørelse. Din læge vil fortælle dig, hvordan du rengør dine ører sikkert. For flere detaljer kan du diskutere direkte ved at bestille tid hos en læge på det valgte hospital via . Kom nu, download applikationen med det samme!