Tag ikke fejl, dette er forskellen mellem kronisk og akut sygdom

, Jakarta - Kronisk og akut er udtryk, der refererer til en sygdoms tilstand. Selvom de ser ens ud, viser det sig, at det er to forskellige tilstande, ikke engang alle forstår forskellen i betydningen af ​​de to udtryk. Så tag ikke fejl, okay! Kom nu, kender forskellen mellem kronisk og akut her.

Læs også: Dette er forskellen mellem kronisk og akut sygdom

Tag ikke fejl, dette er forskellen mellem kronisk og akut sygdom

Kronisk sygdom refererer til en medicinsk tilstand, der varer i lang tid eller opstår langsomt. Kronisk sygdom har også potentiale til at blive en alvorlig sygdom, der er farlig, hvis den ikke behandles med det samme. Kronisk sygdom kan også tolkes som en sygdom, der kan opstå når som helst, gentagne gange, i lang tid og kan blive værre over en vis periode.

Mens akut sygdom refererer til en medicinsk tilstand, der varer relativt kort tid, men når den opstår, forårsager den et anfald på en hurtig og farlig tid. Akut sygdom kan også defineres som sygdom, der opstår pludseligt, på kort tid, og normalt er en indikation på en alvorlig sygdom.

Sygdomme klassificeret som kroniske sygdomme

Bortset fra varigheden af ​​tid, forårsager kronisk sygdom et gradvist fald i den syges tilstand. Fordi kronisk sygdom er en indikation på en farlig sygdom, kan en person med en kronisk sygdom miste livet. Nogle af de sygdomme, der er klassificeret som kroniske sygdomme omfatter:

  • Kræft

Kræft er en sygdom forårsaget af ukontrolleret vækst af unormale celler i kroppen. Denne unormale cellevækst vil så beskadige normale celler i det omkringliggende område. Kræft er en farlig sygdom, der forårsager tab af liv, fordi denne sygdom i begyndelsen af ​​sin udvikling ikke forårsager nogen symptomer, før den når et fremskredent stadium.

  • Hjertefejl

Hjertesvigt er en kronisk sygdom, der påvirker hjertemusklens evne til at pumpe blod. Denne sygdom skyldes en væskeophobning, der hæmmer hjertemusklens arbejde, så den ikke kan pumpe blod optimalt.

Læs også: Faste lindre kroniske sygdomme, noget?

Sygdomme klassificeret som akutte sygdomme

Akut sygdom er en sygdom, der opstår pludseligt, udvikler sig hurtigt og kræver øjeblikkelig behandling. Nogle af de sygdomme, der er klassificeret som akutte sygdomme omfatter:

  • Astma

Astmaanfald kan opstå når som helst og er farlige, hvis de ikke behandles hurtigt og hensigtsmæssigt. Tegn på et astmaanfald omfatter åndedrætsbesvær, vedvarende hoste, åndenød, hvæsende vejrtrækning eller hvæsende vejrtrækning, stramme nakke- og brystmuskler, bleg ansigt, svedtendens, angstfølelse og panik. Under et astmaanfald bliver slimhinden i luftvejene hævet, betændt og producerer overskydende slim.

  • Dengue feber

Denguefeber er en akut sygdom forårsaget af en virus dengue . Patienter med denguefeber vil være karakteriseret ved symptomer på feber ledsaget af alvorlige led- og muskelsmerter, hævede lymfeknuder, hovedpine, svaghed og forekomsten af ​​rødt udslæt. Hvis du oplever disse symptomer, skal du straks konsultere en læge, ja! For hvis man ikke får den rigtige behandling, kan denne sygdom true livet for den syge.

Læs også: Vær opmærksom, disse 4 kroniske sygdomme kan blive inficeret med MERS

Det er meget vigtigt at forstå forskellen mellem kronisk og akut sygdom i en sygdom, fordi forskellen mellem de to vil bestemme, hvilken type behandling der gives. For det, hvis der opstår milde symptomer, skal du straks kontakte en læge. Vent ikke, indtil alvorlige symptomer viser sig og bringer dit liv i fare. For flere detaljer kan du diskutere direkte ved at bestille tid hos en læge på det sygehus du vælger via . Kom nu, Hent ansøgningen med det samme!