Skal vide, disse 4 fakta om kvindelige hormoner (del 1)

”Mænd og kvinder har flere forskellige hormoner. Hormoner i kroppen har forskellige funktioner og kan være farlige, hvis de forstyrres. Derfor har enhver kvinde brug for at kende nogle fakta om hormonerne i hendes krop."

, Jakarta - Hormoner i kroppen har forskellige funktioner. Hos mænd og kvinder kan nogle af de hormoner, de har, også være forskellige, især dem, der er relateret til de reproduktive organer. Disse hormoner påvirker de fysiske ændringer, der opstår i løbet af vækstperioden, som til sidst danner karakteristika for en person til at blive en voksen mand eller kvinde.

Hos kvinder vil brysterne begynde at forstørre, når de reproduktive hormoner virker. Derudover kan nogle hormoner også påvirke humør, appetit, så immunsystemet. Derfor skal enhver kvinde kende nogle fakta relateret til hormonerne i hendes krop. For flere detaljer, læs følgende anmeldelse!

Læs også: Nedsat østrogenhormon hos kvinder, dette er årsagen

Nogle fakta om kvindelige hormoner

Mange kvinder spørger om virkningen af ​​hormoner på vægtøgning, akneudbrud og ustabile stemninger. Faktisk produceres hormoner af kirtler i det endokrine system, der er i blodet. Nå, kirtlerne i det endokrine system, der befaler alt det nødvendige for at leve, såsom at trække vejret og forårsage sult.

Bemærk venligst, at der er mange hormoner hos kvinder med forskellige funktioner fra hinanden. Ethvert hormon i kroppen kan have en dødelig indvirkning, hvis det bliver forstyrret. Derfor er det vigtigt at kende nogle fakta, som du måske ikke kender til hormoner hos kvinder. Her er nogle af disse fakta:

1. Hormoner er overalt i kroppen

En af de fakta, du bør vide om kvindelige hormoner, er, at disse kirtler er spredt over hele kroppen. Faktisk har hormonerne i kroppen alle deres egne fordele.

For eksempel kan stresshormonet kortisol faktisk hjælpe kroppen med at opretholde blodtrykket og blodcirkulationen. På den anden side kan disse hormoner også tilskynde en person til at spise mere på grund af stress.

Læs også: Kvinder bør vide, denne virkning af lave østrogenhormoner

2. Små ændringer kan have stor indflydelse

Du skal vide, at små ændringer i hormoner kan have stor indflydelse på kroppen. Derfor er det vigtigt for alle at bevare den rigtige mængde hormoner.

Hvis kroppens hormoner er for få eller for meget, kan disse ændringer forårsage farlig dysfunktion. For at undgå dette kan du bekræfte hormonniveauet med blodprøver.

3. Testosteron er vigtigt for kvinder

En anden kendsgerning, der skal være kendt relateret til hormoner, viser sig, at testosteron også er vigtigt for kvinder. Dette hormon, som er nært beslægtet med mænd, produceres af æggestokkene og binyrerne, som er vigtige for at opretholde libido.

Disse hormoner vil naturligt falde lidt, når du kommer i 30'erne. Testosteronniveauet bør dog ikke være for højt, fordi det kan forårsage PCOS-lidelser, der forårsager infertilitet.

4. Vægt påvirker hormoner

En anden kendsgerning relateret til kvindelige hormoner, der skal vides, er, at vægt kan påvirke en persons hormoner. Vægtøgning viser sig at påvirke hormonerne insulin, østrogen, progesteron og flere andre hormoner. For at hormonelle reaktioner, især insulin, kan vende tilbage til det normale, skal du prøve at nå din ideelle kropsvægt. Dette er for at forebygge type 2-diabetes.

Nå, det er nogle fakta, du skal vide om kvindelige hormoner i kroppen. Sørg for at holde hormonerne for at forblive sunde, så alle organer i kroppen fungerer normalt. Hvis du oplever nogle symptomer relateret til hormonforstyrrelser, er det en god idé at få dig tjekket.

Læs også: Testosteronfunktioner for mænd og kvinder

Du kan også spørge lægen fra relateret til hormoner og kropssundhed. Det er meget nemt, du behøver bare Hent Ansøgning i smartphone daglig brug! Download appen nu for at finde det nemt at interagere med medicinske eksperter.

Reference:
Hverdagssundhed. Tilgået i 2021. Fakta om kvindelige hormoner.
Forebyggelse. Tilgået i 2021. 10 overraskende fakta om kvindelige hormoner, som enhver kvinde bør kende.