Påvirket af pinworms er dette den behandling, der kan gøres

, Jakarta – Pinworm sygdom opleves ofte af børn. Denne orm er tynd og hvid i farven og har en længde på omkring 6-13 millimeter. Pinworm-infektioner udføres normalt af hunorme, som lægger tusindvis af æg i hudfolderne omkring anus. De fleste mennesker, der er inficeret med pinworms, har ingen symptomer, men nogle mennesker oplever kløe omkring anus, som kan forstyrre søvnen.

Infektionen begynder, når den kvindelige nåleorm flytter til analområdet for at lægge æg. Når den syge kradser det kløende område, klæber æggene til fingrene under neglen. Æggene flytter derefter til andre overflader såsom legetøj, lagner eller toiletsæder. Æg kan også overføres fra forurenede fingre til mad, væsker, tøj eller andre mennesker. Pinworm æg kan overleve i 2-3 uger på overfladen.

Læs også: Din lille er inficeret af nåleorm, hvad skal du gøre?

Ved et uheld at indtage eller indånde pinworm æg er en væsentlig årsag til pinworm infektion. Mikroskopiske æg kan bringes ind i munden gennem forurenet mad, drikke eller fingre. Når de er indtaget, klækkes æggene i tarmene og modnes til voksne orme inden for et par uger. Der er også indirekte infektion, der opstår ved fx berøring af dørhåndtag, håndvaskearmaturer eller møbler, som tidligere er blevet rørt af en anden smittet person. Symptomer på pinworm infektion omfatter:

  • Kløe i analområdet eller Miss V.
  • Søvnløshed, irritabilitet og rastløshed.
  • Mavesmerter og kvalme.

Pinworm-infektion opleves ofte af børn i alderen 5-10 år. Dette skyldes, at infektioner ofte forekommer i familier, børnepasningscentre og skoler. Selvom det er almindeligt hos børn, er pinworminfektioner sjældne hos børn under to år. En anden risikofaktor er personer, der bor i overfyldte rum. Folk, der bor på sovesale eller plejehjem, har større risiko for at få pinworm-infektioner.

Komplikationer af Pinworm-infektion

Pinworm-infektioner forårsager sjældent alvorlige problemer. I alvorlige tilfælde forårsager pinworm-infektion infektion af de kvindelige kønsorganer. Komplikationer opstår på grund af parasitter, der bevæger sig fra anus til vagina, livmoder, æggeledere og omkring bækkenorganerne. Komplikationer omfatter betændelse i skeden (vaginitis) og betændelse i livmoderslimhinden (endometritis).

Pinworm Diagnose

Læger identificerer tilstedeværelsen af ​​pinworms gennem tests tape . Denne test udføres ved hjælp af en klæbrig gennemsigtig tape til at tage en ægprøve. Tryk den klæbende side af et stykke gennemsigtig tape mod huden omkring anus, indtil ægget klæber til tapen. For de bedste resultater, lav en test tape tre dage i træk, så tag ham med til lægen til undersøgelse. Lægen vil undersøge prøven under et mikroskop for at se, om der er nåleormæg.

Læs også: 4 sygdomme, der er sårbare over for overført i skoler

Pinworm behandling

For at behandle en pinworminfektion kan din læge anbefale medicin pyrantel pamoate som sælges i håndkøb eller ordinerer medicin til alle husstandsmedlemmer for at bryde overførselskæden for nåleorme. Andre lægemidler, der kan bruges, er mebendazol og albendazol .

Forebyggelse af pinworm

Fordi nåleormsæg klæber let til alle overflader, inklusive legetøj, sengetøj og toiletsæder, er det vigtigt at rengøre disse genstande eller overflader. Her er nogle tips, der kan gøres for at undgå pinworm-infektioner:

  • Skyl endetarmen grundigt om morgenen.
  • Skift undertøj og sengetøj hver dag.
  • Vask sengetøj, nattøj, undertøj, vaskeklude og håndklæder i varmt vand for at hjælpe med at dræbe nåleormsæg.
  • Undgå at ridse analområdet.
  • Klip barnets negle, så der ikke er plads nok til, at ormene kan samle æggene.
  • Vask hænderne grundigt med sæbe efter afføring eller bleskift og før spisning.

Læs også: Lær din lille en sund livsstil for at forhindre pinworms

Det er den information relateret til pinworm-infektion, som du har brug for at vide. Hvis du oplever kløe omkring anus, så tøv ikke med at tale med din læge . Brug funktioner Tal med en læge hvad der er i appen at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!