Tag ikke fejl, dette er forskellen mellem gigt og gigt

, Jakarta - Ikke få mennesker tror, ​​at gigt ligner gigt. Årsagen er, at de begge giver ledproblemer i form af smerter. Faktisk er gigt og gigt to forskellige helbredsproblemer, du ved.

Så hvad er forskellen mellem gigt og gigt? Kort sagt er gigt en sygdom, der forårsager betændelse og hævelse af muskler eller led. Mens urinsyre eller gigt en type ledsygdom, der opstår på grund af for høje urinsyreniveauer i blodet.

Vil du vide mere om forskellen mellem gigt og gigt? Kom nu, se den fulde anmeldelse nedenfor.

Læs også: Dette er valget af lægemidler til behandling af gigt

Gigt har forskellige typer

Forskellen mellem gigt og gigt er faktisk forskellig. Hvis gigt er en enkelt sygdom, mens gigt består af forskellige typer. Der er rheumatoid arthritis, lupus, til Sjogrens syndrom. Der er cirka mere end 100 typer af gigt.

Reumatoid arthritis er dog en af ​​de mest almindelige typer. Denne type gigt er ledbetændelse på grund af, at immunsystemet fejlagtigt angriber sit eget væv.

Mennesker med leddegigt kan opleve betændelse, der kan ødelægge ledvæv og danne knogler. Vær forsigtig, denne tilstand kan begrænse daglige aktiviteter, såsom besvær med at gå eller bruge hænder.

Selvom fødder og hænder er de mest ramte kropsdele, kan denne sygdom også inficere andre dele af kroppen. For eksempel lunger, hud, øjne eller blodkar.

Så hvad er symptomerne på reumatoid arthritis?

  • Stivhed

Led, der er ramt af leddegigt, kan føles stive. For eksempel, hvis din hånd er påvirket, er du muligvis ikke i stand til at bøje fingrene helt eller lave en knytnæve. Stivhed forværres ofte om morgenen eller efter perioder med inaktivitet.

  • Smerte

Ledsmerter forbundet med reumatoid arthritis er normalt en dunkende, smertende smerte. Denne tilstand bliver generelt værre om morgenen og efter perioder med inaktivitet. Smerterne opstår normalt i begge led i højre og venstre side, symmetrisk men med forskellig sværhedsgrad.

  • Hævelse, varme og rødme

Slimhinden i leddene, der er ramt af leddegigt, kan blive betændt, hvilket får leddene til at svulme op og blive varme og ømme ved berøring. Hos nogle mennesker kan der også udvikle sig hårde hævelser kaldet reumatoidknuder under huden omkring det berørte led.

Læs også: Reumatisme er forbudt at tage kolde brusere om natten, virkelig?

Nå, for dem af jer, der lider af gigtsygdomme eller andre klager, kan du virkelig tjekke dig selv til det valgte hospital. I forvejen lavede du en tid hos lægen i appen Så du skal ikke stå i kø, når du kommer på hospitalet.

Gigt, angriber led til feber

Gigt skyldes for høje urinsyreniveauer i kroppen. Under normale omstændigheder vil urinsyre, der er for højt, normalt opløses i blodet og ud gennem urinen.

Men under visse forhold kan kroppen producere overskydende mængder af denne syre eller have problemer med at komme af med overskydende urinsyre. Som et resultat vil urinsyreniveauet ophobes i kroppen. Denne tilstand vil udløse smerte og hævelse i kroppens led.

Så hvad er symptomerne på gigt, der kan angribe den syge?

  • I de fleste tilfælde er kun et eller få led ramt. Almindeligvis ramte led er storetåen, knæet eller anklen. Nogle gange bliver mange led hævede og smertefulde.
  • Angreb på disse led kan gå væk inden for et par dage, men kan komme tilbage igen fra tid til anden. Efterfølgende angreb varer ofte længere.
  • Leddet ser rødt ud, føles varmt eller ømt og svulmer.
  • Smerterne starter pludseligt, ofte om natten. Smerten kan være alvorlig, såsom dunkende, knusende eller ulidelig.
  • Feber (ikke altid).

Læs også: Kend årsagerne til og behandlingen af ​​gigt derhjemme

Vær forsigtig, undervurder aldrig urinsyre. Fordi denne sygdom kan forårsage alvorlige komplikationer. For eksempel kronisk gigt, nyresten, aflejringer i nyrerne, der forårsager kronisk nyresvigt, til en øget risiko for nyresygdom.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Gigt
National Health Service - Storbritannien. Tilgået i 2020. Reumatoid arthritis
National Health Service - Storbritannien. Tilgået i 2020. Slidgigt.
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået i 2020. Gigt