8 behandlinger for at forhindre stenbumser på kinder

"Under pandemien opfordres vi alle til at bære masker for at forhindre overførsel af corona-virussen. Det kan dog få cystisk acne til at dukke op på kinderne. Ikke kun kan det forstyrre udseendet, cystisk acne forårsager også smerte eller kløe. Heldigvis er der flere behandlinger, der kan gøres for at forhindre cystisk acne på kinderne."

, Jakarta – En af de ting, som mange mennesker ofte klager over under denne pandemi, er ansigtet, der er tilbøjeligt til at få udbrud på grund af brugen af ​​masker. Ja, at bruge en maske kan faktisk fange bakterier i ansigtet og dermed i sidste ende forårsage acne. Især hvis dit ansigt er fedtet og beskidt.

Acne på grund af brug af masker opstår oftest på kinderne. Hvis den bums, der dukker op, er en almindelig bums, kan den stadig være let at håndtere. Men hvad hvis cystisk acne dukker op?

Sten acne kan ikke kun forstyrre udseendet, men også forårsage smerte eller kløe. Denne type akne er også sværere at slippe af med. Når den går i stykker, kan infektionen sprede sig og give flere bumser. Lad derfor ikke denne type akne dukke op. Find ud af, hvordan du forebygger cystisk acne på kinderne her.

Læs også: Behøver at vide, typer af genetisk stenakne

Genkender stenakne

Cystisk acne er den mest alvorlige form for acne. Dette hudproblem opstår, når en bakteriel infektion går dybt ind i huden og skaber en klump fyldt med pus.

Ikke kun at være den mest alvorlige type, cystisk acne har også en tendens til at være den største i størrelse og kan være indlejret dybt i huden. Mens andre typer af acne normalt kun vises på overfladen af ​​huden.

Ved første øjekast ligner cystisk acne bylder på huden. Denne type acne har også karakteristika, herunder:

  • Det er en stor hvid klump.
  • Der er en stor cyste fyldt med pus.
  • Rødme.
  • Blød og smertefuld at røre ved.

Selvom det oftest forekommer i ansigtet, kan cystisk acne også forekomme på nakke, bryst, ryg og arme. Selv disse bumser kan også udvikle sig på skuldrene og bag ørerne.

Hvad forårsagede det?

Den nøjagtige årsag til cystisk acne er ukendt. Men hormoner kaldet androgener menes at spille en stor rolle i forekomsten af ​​acne. Det er grunden til, at cystisk acne oftere opleves af teenagere, fordi androgenniveauet stiger i ungdomsårene.

Bortset fra det omfatter andre ting, der også kan forårsage acne:

  • Kvinders menstruationscyklus.
  • Graviditet.
  • Overgangsalderen.
  • Polycystisk ovariesyndrom.
  • Visse stoffer.
  • Nogle læderprodukter.
  • Tøj, der er for stramt.
  • Overdreven svedtendens.

Læs også: Hvad forårsager stædig acne i ansigtet?

Hudplejetips til at forhindre stenakne

At pleje huden er den bedste måde at forhindre cystisk acne på kinderne. Her er behandlinger, du kan lave:

  1. Vask dit ansigt to gange om dagen, og når du sveder

Ud over om morgenen og aftenen skal du vaske dit ansigt, når du sveder, såsom efter træning, for at fjerne olie og bakterier. Brug et mildt rengøringsmiddel, der fjerner overskydende snavs og olie, og skyl derefter med varmt vand.

  1. Undgå at bruge Scrub

Brug skrubbe kan irritere betændte bumser og gøre dem værre. Undgå også at bruge irriterende produkter, som f.eks eksfolierende.

  1. Rør ikke ansigt

Hyppig berøring af dit ansigt kan overføre bakterier fra dine hænder til dit ansigt, som derefter kan forårsage acne. Selv berøring af en let bums kan forårsage cystisk acne. Så undgå at røre dit ansigt så meget som muligt.

  1. Vælg makeupprodukter mærket som ikke-komedogene og Olie fri

Produkter med disse etiketter er mindre tilbøjelige til at tilstoppe porerne.

  1. Sov aldrig uden rengøring Makeup

Ved du, makeup Det du har på, er ikke kun blandet med sved og ansigtsolie, men også støv og forurening, der kan tilstoppe dine porer. Hvis det efterlades alene under søvn, kan det forårsage acne, endda skade huden.

  1. Brug solcreme

Brug solcreme hver dag for at forhindre solskoldning, der kan skade din hud. Vælg en oliefri solcreme, der ikke tilstopper porerne.

  1. Prøv at slappe af

Stress kan få kroppen til at frigive flere hormoner, der kan gøre akne værre. Så prøv at finde måder at reducere stress på.

  1. Oprethold en sund livsstil

Det er tilrådeligt at træne regelmæssigt og få nok søvn. Flere undersøgelser har også vist, at en lavglykæmisk diæt, der begrænser sukkerindtaget, kan hjælpe med at reducere acneudbrud.

Læs også: 5 måder at slippe af med bumser naturligt og uden ar

Det er behandlingen for at forhindre cystisk acne på kinderne. For at behandle acne, der allerede er dukket op i dit ansigt, kan du bruge acne-medicin i håndkøb. Du kan købe acnemedicin ved at bruge appen . Så du behøver ikke at forlade huset, bare bestil gennem applikationen, og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent Appen kommer snart i App Store og Google Play.

Reference:
WebMD. Tilgået i 2021. Cystisk acne.
Healthline. Fået adgang i 2021. Hvad er cystisk acne, og hvordan behandles det?