Hvad er de ideelle timers søvn?

Jakarta - Søvn er meget vigtig for helbredet. Men nogle gange på grund af travlhed forsømmes søvntiden. Faktisk, hvor mange timers søvn er sundt og ideelt for dig?

Under søvn slapper kroppen af, hvilket giver den tid til at hvile og genopbygge muskler, der har været trætte i løbet af dagen. Ligeledes fjernes hjernen, under søvn, alt det affald, som hjernen producerer. Derfor er søvn vigtig for kroppens sundhed, metaboliske funktion, immunitet og hjernen. Søvn er også godt til at regulere følelser, du ved. Når du har søvnmangel, kan negative følelser stige med op til 60 procent.

Tilstrækkelig søvn er også forbundet med ændringer i niveauer af hormoner kaldet leptin og ghrelin. Leptin er et hormon afledt af fedtceller, der reducerer appetitten. Mens ghrelin er et peptid, der kommer fra maven, som faktisk øger appetitten.

Hvis du ikke får nok søvn om natten, vil leptin falde med omkring 15,5 procent og ghrelin stige med 14,9 procent. Når leptinniveauet reduceres, kan det forårsage øget appetit og føre til fedme.

I betragtning af vigtigheden af ​​at få nok søvn, bør du prioritere søvn hver nat. Hvor mange timers søvn er så ideel for dig? Mængden af ​​søvn, der er sund for hver person, viser sig at være forskellig afhængig af alder.

Ældre voksne (65+): 7-8 timer.

Voksne (18-64 år): 7-9 timer.

Teenagere (14-17 år): 8-10 timer.

Skolebørn (6-13 år): 9-11 timer.

Førskolebørn (3-5 år): 10-13 timer.

Småbørn (1-2 år): 11-14 timer.

Spædbørn (4-11 måneder): 12-15 timer.

Nyfødte (0-3 måneder): 14-17 timer.

Udover at få nok søvn, skal du også have kvalitetssøvn. Hvis du har problemer med at sove, skal du ikke have travlt med at tage sovemedicin. Spørg hellere din læge først. Du kan spørge lægen om en sund sengetid i appen . Du kan spørge gennem tjenesten Video/taleopkald eller Snak . I appen Du kan også købe medicin og vitaminer gennem Apotek Antar-tjenesten. Og tjek laboratoriet uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play nu!