Symptomerne ligner hinanden, dette er forskellen mellem lungebetændelse og COVID-19

, Jakarta - Med antallet af ofre, der er inficeret med corona-virus hver dag, er panik faktisk svært at undgå. Derfor er det vigtigt at kende nogle effektive måder at overvinde dem på. Derudover skal du også kende til symptomerne forårsaget af COVID-19, så du kan komme i tidlig behandling.

Men mange mennesker forveksler deres lidelse med andre sygdomme. Et eksempel er COVID-19, som ofte forveksles med lungebetændelse, fordi symptomerne er meget ens. Dette skyldes, at behandlingen af ​​disse to sygdomme kan være forskellig fra hinanden.

Læs også: Influenza vs COVID-19, hvad er mere farligt?

Forskelle i symptomer på lungebetændelse og COVID-19

Sygdommen forårsaget af corona-virus er faktisk ret ens i symptomer til almindelig lungebetændelse. Derudover kan denne sygdom også forårsage betændelse i lungerne, som også omfatter lungebetændelse. Imidlertid er lungebetændelse forårsaget af COVID-19 en smule anderledes end den sædvanlige lungebetændelse.

Lungebetændelse er almindeligvis kendt som våde lunger. Denne tilstand kan forårsage betændelse i luftsækkene i en eller begge lunger. Infektionen kan få luftsækkene i luftvejene i lungerne til at blive betændt og fyldt med væske. Denne sygdom kan dog hele af sig selv, hvis patientens immunsystem er godt.

Hvorimod denne lidelse i COVID-19 generelt angriber de øvre luftveje, som i sidste ende kan spredes til lungerne. Corona-virussen kan inficere de øvre luftveje og forårsage blokering i åndedrætsorganerne. Endnu værre kan corona-virussen forårsage dødelig skade på lungerne, hvis den ikke behandles med det samme.

Så hvad er forskellene i symptomer, der kan opstå fra lungebetændelse med COVID-19? En person, der har COVID-19, kan forårsage symptomer i form af feber, tør hoste og træthed som et tidligt stadie. Derudover kan du også opleve kvalme, diarré, muskelsmerter og opkastning. Men hvis infektionen har forårsaget lungebetændelse, kan du opleve en hurtigere puls, åndenød, hurtige og korte vejrtrækninger og svede meget.

I mellemtiden, hvis du har almindelig lungebetændelse, er nogle af de symptomer, der kan opstå, et blåligt udseende på læber og negle, oplever delirium, hoste, der producerer slim, og alvorlige brystsmerter, især når du hoster. Alligevel er det mest synlige fra forskellen i lungebetændelsessymptomer ved COVID-19 i begyndelsen af ​​angrebet, at hosten ikke producerer slim.

Læs også: Sådan angriber Corona-virussen kroppen

Hvad skal du gøre, hvis du oplever symptomer på COVID-19

Hvis nogen ofte har hoste uden slim og vejrtrækningsbesvær, er det en god idé at blive tjekket med det samme. Denne lidelse er i højere risiko for personer over 65 år, personer med diabetes, hypertension og vejrtrækningsproblemer. Det er vigtigt at komme tidligt i behandling, hvis du virkelig bliver smittet af corona-virussen.

Hvis du ikke er i en gruppe, der har en høj risiko for at få COVID-10, så prøv at spørge en læge om de symptomer, du oplever. På den måde vil lægen rådgive, om du skal tage en corona-virustest eller ej. Sørg for altid at se noget usædvanligt på din krop.

Læs også: Nye fakta, Corona-virus kan overleve i luften

Du kan også spørge lægen fra relateret til symptomer på COVID-19 eller andet relateret til corona-virussen. Det er nemt, bare med Hent Ansøgning i smartphone -dine!

Reference:
WebMD. Tilgået 2020. Coronavirus og lungebetændelse.
CDC. Tilgået 2020. Symptomer på Coronavirus.