Er det sandt, at GERD kan udløse pludselig død?

, Jakarta - Sociale medier bliver oplivet med fup om gastroøsofageal reflukssygdom (GERD). Nogle siger, at denne sygdom kan udløse komplikationer i form af lidelser i øjet, at påvirke hjertet og forårsage pludselig død. virkelig? For mere, læs fakta nedenfor.

GERD og hjertesygdom har tendens til at have lignende symptomer, nemlig brystsmerter og en brændende fornemmelse. Ikke sjældent forveksles symptomerne på denne sygdom med et hjerteanfald eller koronar hjertesygdom. Men husk, stigende mavesyre vil ikke påvirke hjertet og kan ikke udløse pludselig død.

Læs også: Undervurder ikke, dette er virkningen af ​​fedme

GERD-komplikationer, du skal kende

Acid reflukssygdom, også kendt som GERD, er en tilstand, der får mavesyre til at bakke op i spiserøret. Dette udløser derefter en brændende fornemmelse i brystet, der føles irriterende. Symptomer på denne sygdom vises mindst 2 gange om ugen. Symptomer på GERD forveksles ofte med et hjerteanfald, fordi de begge udløser smerter omkring brystet.

Placeringen af ​​disse to organer tæt på hinanden er årsagen til, at de symptomer, der opstår, kan føles ens. Alligevel kan mavesyre ikke påvirke hjertet endsige komme ind i hjertet og forårsage pludselig død. Selvom det ikke er så dødbringende som hjertesygdomme, bør GERD ikke ignoreres.

Mavesyresygdom, der ikke behandles ordentligt, kan føre til komplikationer. GERD kan genkendes ved symptomer på en brændende fornemmelse i brystet ( halsbrand ), hyppig bøvs, kvalme og opkastning, symptomer på mavesår og åndenød. Derudover forårsager denne sygdom også klager over en sur smag i munden.

Læs også: Helbred mavesyre med disse 5 fødevarer

Mavesyre kan bakke op i spiserøret på grund af svækkelse af LES-musklen. Under normale forhold trækker denne nedre spiserørsmuskel sig sammen og lukker passagen til spiserøret, efter at maden falder ned eller kommer ind i maven. Denne muskel kan dog svækkes og forblive åben, hvilket får mavesyre til at bakke op i spiserøret.

Denne tilstand kan faktisk ske for enhver. Der er dog forskellige faktorer, der sætter en person i højere risiko for at opleve det, herunder ældre, fedme, aktiv rygning, graviditet og ofte liggende eller sove lige efter at have spist. Der er komplikationer, der kan opstå fra GERD, herunder:

  1. Skader på spiserøret

Mavesyresygdom, der opstår på lang sigt, kan forårsage skade på slimhinden i spiserøret. Dette sker, fordi mavesyre, der passerer gennem spiserøret, kan erodere væggene i spiserøret og forårsage skade. Denne tilstand kan få spiserøret til at bløde og gøre det smertefuldt at sluge.

  1. Irritation af spiserøret

Mavesyrestigninger kan forårsage irritation af spiserøret. Dette vil over en længere periode få sår og arvæv til at dannes i spiserøret. Det arvæv, der dannes, kan få spiserøret eller spiserøret til at indsnævres.

  1. Spiserørskræft

Under svære forhold kan mavesyre endda udløse kræft i spiserøret. Denne tilstand begynder normalt med Barretts spiserør, som er en ændring i cellevæggene i spiserøret på grund af konstant irritation af mavesyre.

Læs også: Er det rigtigt, at mennesker med GERD er tilbøjelige til at få kræft i spiserøret?

Så GERD og hjerteanfald er to forskellige sygdomme, selvom de har lignende symptomer. I modsætning til et hjerteanfald forårsager GERD ikke pludselig død. Alligevel skal denne tilstand stadig holdes øje med og bør håndteres korrekt, så der ikke opstår komplikationer.

Få mere at vide om GERD ved at spørge lægen i appen . Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Harvard Universitet. Hentet i 2020. Halsbrand vs. hjerteanfald.
American Gastroenterological Association. Tilgået i 2020. Gastroøsofageal reflukssygdom (GERD).
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Sygdom og tilstande. Gastroøsofageal reflukssygdom.