Lær Palatal Petechiae at kende, mundsår på grund af oralsex

, Jakarta - Er du TikTok-bruger af sociale medier? Sociale medier fra Kina er faktisk mere og mere populære og har formået at konkurrere med eksisterende sociale medier, såsom Instagram. Men nu mange indholdsskaber på TikTok, som ofte tiltrækker opmærksomhed ved at sprede fakta, herunder sundhedsfakta.

Et af højdepunkterne er indlægget, der siger, at tandlægen måske ved mere om dit seksuelle helbred, uden at du selv nævner det. Ifølge en TikTok-video delt af brugeren @dentite, nævner en tandlæge i Michigan, USA, hvis rigtige navn er Huzefa Kapadia, at tandlæger kan fortælle, om du for nylig har haft oralsex. For hvis man lige har gjort det, så er det meget muligt, at man oplever det, man kalder palatale petekkier.

Læs også: Oral sex kan udløse kræft i spiserøret?

Hvad er Palatal Petechiae?

I en opfølgende video lagt på TikTok forklarer Huzefa Kapadia, at når en genstand konstant rammer mundens bløde gane (hun bruger eksemplet med en slikkepind), kan det forårsage visse typer blå mærker eller irritation. Denne tilstand er også kendt som palatale petekkier.

Huzefa Kapadia forklarer igen: "Hvis du for eksempel kan lide at sutte på en slikkepind. En eller to gange, er det ikke noget stort problem. Men lad os sige, at du kan lide at sutte på masser, masser, masser, masser af slikkepinde hele tiden, så skal du er i problemer."

En anden TikTok-tandlæge ved navn Brad Podray (alias bruger @thyrants) behandler også emnet i sin egen virale video. "Nogle gange kan tandlægen fortælle det," siger han i videoen. "Normalt vil der være blå mærker på den bløde gane kaldet petekkier, hvis du har for meget oralsex."

Denne tilstand er faktisk ikke en almindelig ting, der normalt opstår ved oralsex. Palatale petekkier eller blå mærker på bagsiden af ​​mundvigen kan heldigvis hele hurtigt som blå mærker på andre dele af kroppen. Normalt kan det hele på omkring 1 til 7 dage, og der er ingen risiko for permanent skade.

Læs også: Kan oralsex udløse urinvejsinfektioner?

Husk, at usikker oralsex også forårsager sygdom

Mange mennesker stiller så spørgsmålstegn ved, om oralsex virkelig er sex. Faktisk afhænger det af, hvordan du og din partner definerer sex. Men én ting er klar, oralsex er ikke sikker sex at lave. Seksuelt overførte infektioner er absolut en risiko, hvis du har usikker oralsex.

Der er flere sygdomme, som faktisk let kan overføres gennem oralsex, for eksempel:

  • HIV.
  • Herpes.
  • Humant papillomavirus.
  • Gonoré.
  • klamydia.
  • syfilis.
  • Hepatitis B.

Du kan reducere din risiko for at få en STD oralsex ved at bære et skjold under oralsex. Selvom det ikke helt vil eliminere risikoen for sygdomme som syfilis og herpes, der spredes fra hud til hud. Men at praktisere sikker sex vil i høj grad reducere risikoen for oralsex kønssygdomme.

Oralsex uden kondom sætter dig i fare for forskellige seksuelt overførte sygdomme. Hvis du har ubeskyttet oralsex med en sexpartner, bør du fortælle det til din læge. Din læge vil måske tjekke din hals, hvis du tror, ​​du har nogle mistænkelige symptomer efter at have gjort dette.

Læs også: Tvunget oralsex kan være kriminelt, det er faren

Du behøver heller ikke at skamme dig for at spørge lægen kl om denne ting. Husk, at udføre undersøgelsen tidligt vil hjælpe dig med at undgå forskellige risici for uønsket sygdom. Så hvad venter du på, tag det smartphone -mu, og nyd bekvemmeligheden ved at tale med en læge, når som helst og hvor som helst!

Reference:
Bedre sundhedskanal. Tilgået 2021. Oralsex.
Sundhed. Fået adgang i 2021. Hvad er Palatal Petechiae? Viral TikTok hævder, at tandlæger kan fortælle, om du har haft oralsex.
Meget godt helbred. Fået adgang i 2021. Er oral sex virkelig sikker sex?
WebMD. Besøgt 2021. 4 ting, du ikke vidste om oralsex.