Lær Silent Treatment og dens effekt på et forhold at kende

, Jakarta - Du må af og til have skændtes med din partner, lige fra trivielle ting til ting, der er ret alvorlige. Men har din partner nogensinde valgt ikke at tale og ignoreret din tilstedeværelse, når de kæmpede? Han hører, hvad vi taler om, men vælger at være ligeglad og har travlt med sine egne aktiviteter. Handlinger som denne er en form for lydløs behandling , og det er tydeligt, at denne handling er meget irriterende og umoden.

Ikke kun i kærlighedsforhold, denne handling kan også være i næsten alle typer forhold. Uanset om det er mellem mor og barn, kollegaer eller i venskab. Denne handling kan være en hurtig reaktion på en situation, hvor en person føler sig vred, frustreret eller for overvældet til at håndtere et problem.

Hvis spændingen er gået over, så lydløs behandling vil også bestå. Lydløs behandling kan nogle gange være en form for følelsesmæssigt misbrug, når én person bruger det til at kontrollere og manipulere en anden. Det kan helt klart have en enorm effekt på selvværdet hos dem, der bliver ofre for det.

Læs også: 4 måder at kæmpe sundt med din partner på

Så hvad er grunden til, at nogen gør det? Hvordan virker handlingen lydløs behandling til forholdet? Løser dette problemet eller gør det problemet værre?

Årsager til, at folk udfører tavs behandling

Der er flere grunde til, at folk skrider til handling lydløs behandling , blandt andre:

  • Undgå dig selv. I nogle tilfælde forbliver folk tavse i samtalen, fordi de ikke ved, hvad de skal sige eller ønsker at undgå konflikter.
  • Hvordan man kommunikerer. En person kan bruge denne handling, hvis de ikke ved, hvordan de skal udtrykke deres følelser, men ønsker, at deres partner skal vide, at de er ked af det.
  • Straf. Hvis nogen bruger den tavse behandling til at straffe nogen eller udøve kontrol eller magt over dem, er dette en form for følelsesmæssigt misbrug.

Hvilken effekt har det på et forhold?

I de fleste tilfælde er denne handling for at løse konflikten ikke den bedste vej at gå. Lancering Medicinske nyheder i dag , mænd og kvinder har samme tendens til at gøre dette. For at undgå dette er klar kommunikation afgørende for et sundt forhold. Årsagen er, at denne handling faktisk kan gøre, at en af ​​parterne ikke har viljen til at løse konflikten på den rigtige måde.

Når en person ønsker at tale om et problem, men den anden trækker sig tilbage, kan det føre til negative følelser såsom vrede. Folk, der følte sig forsømt, blev også rapporteret at have lavere niveauer af selvværd, ejerskab og mening med livet.

Derfor, lydløs behandling kan have indflydelse på et forholds helbred, selvom den tavse person faktisk bare forsøger at undgå konflikt. En med en partner, der ofte gør det lydløs behandling er normalt mere tilbøjelige til at fortsætte tvisten, fordi de ikke har haft mulighed for at drøfte deres klage indgående.

Læs også: skænderi med ægtefælle? Forebyg følelser med disse 5 ting

Hvornår kan tavs behandling betragtes som voldelig?

Før du betragter denne handling som værende inden for følelsesmæssig vold, bør du først identificere situationen dybere. Nogle gange kan stilhed være den bedste ting for at undgå, at begge parter siger ting, de senere vil fortryde. En person kan også gøre dette for første gang, især når de ikke ved, hvordan de skal reagere og udtrykke deres følelser.

Handling lydløs behandling kan blive følelsesmæssigt misbrug, når:

  • En part har til hensigt at skade en anden person ved at holde ham stille.
  • Stilheden varede længe.
  • Stilheden sluttede først, da de besluttede det.
  • De taler med andre mennesker, men ikke med deres partnere.
  • De søger støtte fra andre til deres handlinger.
  • De bruger stilhed til at give deres partner skylden og få dem til at føle skyld.
  • De bruger stilhed til at manipulere eller forsøge at ændre andres adfærd.

Læs også: Nu ved du, at der er en anden i din partners hjerte, lær disse tegn!

Hvis du føler, at din partner, eller en anden gør dette mod dig, og du er i tvivl om, hvordan du skal agere, kan du tale med en psykolog på først. Psykologen vil lytte til alle dine klager og forsøge at give dig de bedste råd, så dit problem kan løses ordentligt. Tage smartphone dig, og brug chatfunktionen til at tale med de bedste kliniske psykologer, når som helst og hvor som helst.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Sådan reagerer du, når nogen giver dig den stille behandling.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Er den tavse behandling en form for misbrug?
Meget godt sind. Hentet 2020. Impact of Silent Treatment in Marriages.