Forklaring af pletter efter menstruation klassificeret som normal

, Jakarta - Nogle gange, efter menstruationen er forbi, finder nogle kvinder ofte pletter. Du bør dog ikke straks skynde dig at bekymre dig om denne tilstand. Udseendet af pletter efter menstruation er ganske normalt. Normalt vil normale pletter have en brunlig farve.

Læs også : Menstruationsfarve kan vise kropssundhed, dette er et faktum

Men hvis pletblødningen er ledsaget af flere andre symptomer, der gør dig utilpas, skader det aldrig at blive tjekket ud med det samme. For at bestemme årsagen til pletblødning efter menstruation, se anmeldelserne i denne artikel!

Dette er årsagen til udseendet af pletter efter menstruation

Under menstruation udskiller slimhinden i livmoderen blod, der blandes med vævene. Men når menstruationen slutter, oplever mange kvinder brune pletter.

Så hvorfor kan denne tilstand opstå? Faktisk er denne tilstand normal og naturlig. For det skal du ikke bekymre dig om helbredsmæssige forhold. Hvis pletter opstår uden andre forstyrrende symptomer.

Dette skyldes, at menstruationsblod generelt kommer langsommere ud før og efter menstruation. Når blodets tilstand langsomt kommer ud, vil blodet blive oxideret, hvilket får blodets farve til at blive brun eller endda sort. Når blod forlader kroppen med en normal hastighed, forbliver det normalt rødt.

Denne tilstand er normal, fordi den kvindelige reproduktive del gennemgår en naturlig renseproces.

Læs også : Bare rolig, dette er 3 tegn på, at din menstruation er normal

Kend andre årsager til pletter efter menstruation

Udover at blive udløst af hormonelle faktorer, er der flere andre ting, der kan forårsage pletter efter menstruation. Find ud af flere triggere her!

1.Brug af hormonelle præventionsmidler

Hormonelle præventionsmidler, såsom p-piller, kan faktisk udløse pletblødninger før og efter menstruation. Men hvis pletterne opstår kontinuerligt og begynder at forstyrre din komfort, skal du straks foretage en undersøgelse på det nærmeste hospital for at sikre din helbredstilstand.

2. Tegn på graviditet

Selvom det sker meget lille, men udseendet af pletter efter menstruation kan være et tegn på graviditet. Udseendet af pletter kan have en række forskellige farver, lige fra rød, pink til brun.

Normalt vil pletter, der indikerer graviditet, blive ledsaget af andre symptomer. For eksempel vises det sammen med klar væske, smerter i nedre mave, til ændringer i kropstemperaturen.

3. Bakteriel vaginose

Når skeden oplever en ubalance af sunde bakterier, kan denne tilstand udløse forskellige helbredsproblemer. En af dem er udseendet af pletter, selv efter menstruation. Pletter forårsaget af bakteriel vaginose er normalt ledsaget af andre symptomer, såsom rødme eller kløe i skedeområdet.

4. Ovariecyste

Cyster på æggestokkene, der ikke behandles, kan faktisk forstørre. Denne tilstand udløser forekomsten af ​​pletter efter menstruation. Ikke kun det, denne tilstand kan også udløse forskellige andre sundhedsklager relateret til cystetilstande.

5. Indtræde i Perimenopause Tilstand

Perimenopause er en tilstand før overgangsalderen. Denne tilstand vil generelt opleves af kvinder et par år før de faktisk kommer ind i overgangsalderen. Normalt vil pletter forårsaget af perimenopause-tilstande være ledsaget af andre symptomer, såsom en tørrere vagina, til svedtendens om natten.

Det er nogle af de udløsende faktorer for forekomsten af ​​pletter efter menstruation. Der er ikke noget galt i at bestille tid hos en læge på det nærmeste sygehus gennem ansøgningen hvis pletter er ledsaget af andre forstyrrende symptomer.

Læs også : Sort menstruationsblod? Disse er fakta, du skal vide

Startende fra udseendet af grønt eller gulligt vaginalt udflåd, blødning i længere tid, til rødme og hævelse omkring vulva. Tidlig undersøgelse vil helt sikkert gøre behandlingen lettere. På den måde vil din helbredstilstand komme sig hurtigere!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Er det normalt at have udflåd efter min menstruation?
Medicinske nyheder i dag. Hentet 2021. Hvad betyder brunt udflåd efter en menstruation?
Healthline. Hentet 2021. Hvad forårsager brunt vaginalt udflåd og hvordan behandles?