Hvad er den ideelle babyvægt ved fødslen?

, Jakarta – Vægten af ​​en nyfødt bruges som et mål for barnets helbred. Den ideelle vægt for en baby født i fuld graviditet, som er 38-40 uger, er omkring 2,7-4 kg. Derefter er den gennemsnitlige længde af barnet 50-53 cm, afhængigt af genetik. Normalt har fødsler, der er mere eller mindre end den fulde graviditetsrate, en tendens til at forårsage problemer med barnets helbred.

Alligevel behøver mødre ikke at bekymre sig, hvis vægten og længden af ​​det fødte barn er uden for det normale tal, for eksempel under eller endnu mere. For under nogle forhold kan barnets vægt være under og over det normale. Amning eller modermælkserstatning vil bringe barnets vægt tilbage til dens korrekte vægt. (Læs også: Hvad sker der, når gravide kvinder tror for meget på myter)

Normalt i en alder af 10 til 12 dage vil barnets vægt stige. Ved en måneds alder vil babyens vægt stige med 5-7 ounces. Så bliv ikke overrasket, hvis din baby skal spise (modermælk) hver 2.-3. time. Dette er faktisk almindeligt, fordi nyfødte er i en periode med vækst og vægtøgning. Derfor er det nødvendigt at overvåge barnets sundhed regelmæssigt med visse intervaller.

Hvis du vil vide mere om den ideelle babyvægt ved fødslen og det ideelle rutinekontrolinterval, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning til mødre. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge mor kan vælge at chatte igennem Video/taleopkald eller Snak .

Så barnet bliver født med den ideelle vægt

Flere ting kan påvirke babyens idealvægt. Som arv. Hvis familien er domineret af medlemmer med fertile kroppe, er det sandsynligt, at barnet vil blive født med en høj kropsvægt. (Læs også: 4 slags abnormiteter i graviditeten)

Moderens kost under graviditeten påvirker også barnets idealvægt. Spiser du regelmæssigt sund mad eller spiser du skødesløst og ukontrolleret, så din vægt går op?

Mors vægtøgning under graviditeten kan i høj grad påvirke barnets vægt. Så det er meget vigtigt for gravide kvinder at tage en sund kost, øge indtaget af nærende fødevarer og kontrollere deres vægt, så de forbliver afbalancerede, så barnet bliver født med en ideel kropsvægt.

Gravide kvinder rådes også til at dyrke fysisk træning. Udover at være sund, kan motion også balancere kropsvægten. Nogle gange er der tidspunkter, hvor gravide kvinder spiser for meget på grund af påvirkningen humør og hormonsystemer. I denne situation kan fysisk træning såsom træning om morgenen eller aftenen forbrænde kalorier eller overskydende fedt, så den mad, der spises, ikke øger vægten hos gravide kvinder.

Udover de ting, der er beskrevet ovenfor, er der også andre faktorer, der gør, at babyens vægt ikke når det ideelle tal. For eksempel er det ældste barn normalt født småt, så har børn senere en tendens til at veje mere end deres ældre søskende. (Læs også: Faste mens du er gravid, er det muligt eller ej?)

Køn påvirker også, hvor babypiger har tendens til at blive født mindre end babydrenge. Men dette er selvfølgelig ikke altid hovedfaktoren, kun en yderligere faktor. For i det væsentlige bestemmer moderens fødeindtag, sunde livsstil og genetik babyens idealvægt.

Så det anbefales stærkt for mødre at kontrollere deres helbredstilstande regelmæssigt siden første trimester. Pointen er at minimere muligheden for ting, der ikke forventes. Selvom der er en tendens til, at børn bliver født med små vægte, kan hurtigere opdagelse overvinde disse graviditetskomplikationer.