Her er 3 kulhydratdiætmenuer, du kan prøve

, Jakarta - En kulhydratdiæt er en diæt, der begrænser kulhydrater, især dem, der findes i sukkerholdige fødevarer, pasta og brød. Hvis du er på en kulhydratdiæt, bør du spise en bred vifte af hele fødevarer, herunder naturlige proteiner, fedtstoffer og grøntsager.

Du skal vide, at en kulhydratdiæt kan tabe sig og forbedre sundheden. Denne diæt bruges og anbefales af mange læger på grund af dens egenskaber. For at gøre det skal du sørge for, at du altid spiser hele fødevarer, der gør din kost komplet, nærende og behagelig. Så hvilken slags menu kan man spise?

Læs også: Vil du prøve en kulhydratdiæt? Vær opmærksom på disse 5 ting

Eksempel på en kulhydratmenu i tre dage

Dit valg og portionsstørrelse afhænger af dine kulhydratdiætmål og kaloriebehov. Det følgende er et eksempel på en kulhydratdiætmenu, der kan efterlignes, nemlig:

  • Første dag
  • Morgenmad: Omelet, grøntsager, avocado.
  • Frokost: Burrito (uden ris eller bønner) med grøntsager, ekstra kød, ost.
  • Aftensmad: Grillet kyllingebryst og grøntsager (broccoli eller blomkål) og en halv sød kartoffel med smør.
  • Snack: Bær.
  • Den anden dag
  • Morgenmad: Chiafrøbudding toppet med nødder og melon.
  • Frokost: Salat med grillet laks.
  • Aftensmad: Kyllingebøf, salat.
  • Snack: Granola.
  • Den tredje dag
  • Morgenmad: Æg med stegte grøntsager (spinat eller grønkål), jordbær med yoghurt og hakkede nødder som topping.
  • Frokost: Kylling og grøntsagssuppe (uden ris eller nudler).
  • Aftensmad: Rejer og rørte grøntsager.
  • Snack: Avocado med revet ost.

Læs også : På kulhydratdiæt? Dette er en mad, der kan være en mulighed

Inkluder altid grøntsager med lavt kulhydratindhold i din kost. Hvis dit mål er at bevare mindre end 50 gram kulhydrater om dagen, så giv masser af grøntsager og én frugt om dagen.

Hvis du har en sund, slank og aktiv krop, kan du tilføje nogle knolde som kartofler og søde kartofler, samt nogle sunde fuldkorn som havre.

Du bør ikke diæte Carbo, hvis...

Det er dog ikke alle, der kan gå på kulhydratdiæt. Hvis du er gravid, for at gå på en kulhydratdiæt, bør du først tale med din læge gennem ansøgningen for at finde ud af, om det er passende at gå på denne slankekur.

Dette er for at finde ud af, hvilken slags diæt der er den rigtige og for at sikre, at gravide kvinder indtager tilstrækkelig og fuldstændig ernæring. Overvej også den livsstil, du lever. Hvis du er en aktiv person og træner intenst, vil en kulhydratdiæt måske ikke begejstre dig.

De ting, der tynger dig, er også vigtige at overveje. Du oplever fx stress. Tider med stress kræver kulhydrater for at understøtte binyresystemet.

Læs også: Hvor vigtig er motion, mens du stadig er på kulhydratdiæt?

Hvis du har helbredsproblemer, bør du først diskutere med din læge. Hvis du for eksempel har en nyresygdom, så tal med din læge om korrekt proteinindtag.

Hvis du har hjertesygdomme, kan du stadig spise lavt kulhydratindhold, men det kan være bedre at vælge enkeltumættede fedtstoffer (avocado, nødder og olivenolie) frem for mættet fedt (smør og rødt kød).

Det skal forstås, at hver persons kolesterolniveau reagerer forskelligt på en kulhydratdiæt. Hvis kolesterol får tilbagefald, så skift til kilder til umættet fedt. Faktisk kan denne diæt klares af de fleste mennesker. Hvis du har en kronisk tilstand, så diskuter det med en læge, der forstår kulhydratdiæten for at overvåge dit helbred.

Reference:

Healthline. Tilgået 2020. En madplan og menu med lavt kulhydratindhold til at forbedre dit helbred
Hverdagssundhed. Tilgået 2020. Den ultimative guide til at følge en lav-kulhydratdiæt: Hvad skal man spise og undgå, en prøvemenu, sundhedsmæssige fordele og risici og mere
Kostlæge. Tilgået i 2020. En low-carb diæt til begyndere