6 fødevarer, som kommende fædre skal spise hos Promil

, Jakarta – Selvom det er moderen, der skal gennemgå graviditeten, har faderen også en vigtig rolle i at gennemgå graviditetsprogrammet. En undersøgelse viser, at faderens spisevaner kan forstyrre sædsundheden.

Hvis faderens sædceller er i dårlig stand, vil det være sværere for faderens sæd at flytte til æggestokkene og trænge ind i ægget. Derfor vil det graviditetsprogram, der gennemføres, også opleve vanskeligheder. Så hvordan sikrer man sig, at far er sund for at forberede sig til graviditet? Her er nogle fødevarer, som kommende fædre bør spise under promil!

Læs også: Mænd oplever seksuel dysfunktion, bør du foretage en sædkontrol

1. Fødevarer med højt folat

Det viser sig, at fødevarer med højt folatindhold ikke kun er vigtige for kommende mødre, men også kommende fædre. Mænd, der havde lavere niveauer af folinsyre i deres kost, havde højere niveauer af det unormale kromosom i deres sæd. Ifølge en undersøgelse foretaget af forskere ved University of California, Berkeley, kan det forårsage en abort, når en sædcelle med et unormalt kromosom befrugter et æg.

Fødevarer med et højt folatindhold, såsom nødder, grønne bladgrøntsager, fuldkorn, citrusfrugter og folatberigede kornprodukter, brød og pastaer, vil hjælpe hende med at få de anbefalede 400 milligram folinsyre, hun har brug for hver dag.

2. Spis ikke rå fisk

Undersøgelser anbefaler også, at kommende fædre undgår rå fisk og skaldyr såsom sushi og alt kød tilberedt under 71 grader Celsius. Målet er at begrænse risikoen for kontaminering med coliforme bakterier, toxoplasmose, listeria og salmonella.

3. Fødevarer med højt indhold af E-vitamin

Det blev allerede nævnt, at det, den kommende far spiser, kan påvirke sædkvaliteten og fertiliteten. Fødevarer med højt zinkindhold, såsom kød, skaldyr , og æg kan øge fertiliteten. Fødevarer med højt indhold af E-vitamin (en vigtig antioxidant) såsom solsikkefrø eller mandler er også blevet forbundet med bedre sædkvalitet.

4. Frugt- og grøntsagsjuice

Alkohol og stoffer kan ændre kroppens zinkniveauer, og begge kan reducere sædproduktionen og forårsage abnormiteter i sædcellerne. Så hvis du håber på at blive far snart, så husk at begrænse dit alkoholindtag og forblive hydreret. I stedet kan du indtage frugt- og grøntsagsjuice.

Læs også: 4 tilstande, der kan opdages ved at tjekke sædceller

5. Omega-3 fedtsyrer

En undersøgelse viser, at Omega-3 kosttilskud er afgørende for en babys udvikling. En nylig undersøgelse fra University of Waterloo viste, at Omega-3 kan beskytte babyer mod astma hos børn og forbedre kognition.

Ikke kun for babyer er omega-3 fedtsyrer også gode for den kommende fars sundhed. Fordi fødevarer med omega 3 fedtsyrer kan stimulere blodet til de mandlige kønsorganer og forbedre den seksuelle funktion og sædkvaliteten.

6. Sojabønne

Sojabønner findes normalt i fødevarer som tofu eller tempeh. Soja kan dog også findes i andre typer fødevarer såsom helsedrikke, kødalternativer og proteinbarer. Mens nogle undersøgelser har vist, at indtagelse af meget soja kan have en negativ indvirkning på fertiliteten, er resultaterne for det meste blandede.

Anvendelse af en sund livsstil

Ud over mad er en anden ting at overveje livsstil. Høje temperaturer kan beskadige sædceller. Derfor rådes kommende fædre til at undgå at tage et varmt bad for længe. Årsagen er, at det kan øge temperaturen i pungen.

Undgå også at sidde i længere tid ad gangen. At sidde for længe har også været forbundet med nedsat sædsundhed. At lægge den bærbare computer på skødet kan også overføre varme til ben og lår og i sidste ende gøre skrotumtemperaturen højere end normalt. Derudover kan valget af undertøj også påvirke den mandlige fertilitet.

Læs også: Er det OK at have sex, før man får en sædtest?

Fædre kan også vedtage en sund livsstil ved at tage vitaminer og kosttilskud, der er godt for helbredet. Så far, du kan købe medicin, vitaminer eller kosttilskud her . Uden besværet med at forlade huset, vil ordrer blive leveret på mindre end en time. Praktisk vel? Kom nu, Hent appen er nu på App Store eller Google Play!

Reference:
Gode ​​Mænd Projekt. Tilgået i 2021. vordende fædre! Her er 7 spiseregler, som enhver gravid kvinde og hendes partner bør kende.
forældre.com. Tilgået i 2021. 13 måder at øge mandlig fertilitet.
Meget godt Familie. Tilgået i 2021. 11 tips til at øge fertiliteten for mænd.