Tyfus, spis disse fødevarer

Jakarta - Tyfus eller tyfus feber opstår på grund af en type bakteriel infektion Salmonella typhi som angriber fordøjelseskanalen. Infektion opstår, når en person indtager mad eller drikke, der er blevet forurenet med bakterier. Så snart bakterierne kommer ind i kroppen, vil de dele sig og spredes hurtigt i hele kroppen gennem blodkarrene.

Tyfus kan opstå pludseligt eller udvikle sig inden for et par uger. Denne sygdom forårsager normalt høj feber, mavesmerter, smerter i kroppen mellem 1 til 2 uger efter eksponering for bakterierne, men den kan også opstå noget tid senere. Hvis infektionen ikke behandles med det samme, vil der være vægttab, flatulens og udslæt. Faktisk vil fraværet af behandling gøre tyfus til en alvorlig og livstruende sygdom.

Hvilke fødevarer er gode for mennesker med tyfus?

Tyfusbehandling fokuserer ikke kun på at fjerne bakterierne, men også på en streng diæt for at holde kroppen i gang. Det betyder, at der er typer mad og drikke, som du kan indtage og ikke anbefales til indtagelse, fordi de kan påvirke din helbredstilstand. Hvad er så den gode mad til folk med tyfus?

Læs også: Ting at vide om tyfus

  • Fødevarer med højt kalorieindhold

Når du lider af tyfus, anbefales det stærkt at spise fødevarer med højt kalorieindhold. Dette inkluderer kogte kartofler, bananer, pasta, ris eller hvidt brød. I tilstrækkelige portioner eller ikke overdrevne, vil denne mad give energi og styrke til mennesker med tyfus.

  • Frugt og vand

Hold indtagelsen af ​​væske i kroppen for at undgå dehydrering, hvordan man spiser frugter, der indeholder vand, såsom meloner, vandmeloner, tomater, vindruer eller abrikoser. Gå ikke glip af, indtag af vand så meget som 8 til 10 glas hver dag. Dehydrering bør ikke ignoreres, fordi det kan føre til mere alvorlige komplikationer.

  • Fødevarer med højt kulhydratindhold

Halvfast mad såsom grød, kogte æg eller bagte kartofler er meget gode for mennesker med tyfus, fordi de bidrager med energi til kroppen. Ikke nok med det, denne halvfaste mad er lettere for kroppen at fordøje, i betragtning af at tyfus angriber fordøjelseskanalen.

Læs også: Hyppige snacks kan give tyfussmerter?

  • Mejeriprodukter

Yoghurt, mælk og æg vil sikre, at kroppen får nok proteinindtag, så det er godt til indtagelse at komme sig efter tyfus. Sammenlignet med kød er denne type mad lettere at fordøje. I mellemtiden, hvis du er på vegansk kost, kan du vælge linser, bønner og hytteost for at imødekomme behovet for proteinindtag i kroppen.

Så hvilke fødevarer anbefales ikke at indtage?

Nå, nu skal du også vide, hvilke typer mad du ikke bør indtage, nemlig:

  • Fødevarer med højt fiberindhold såsom korn, havre og fuldkornsbrød, fordi de kan forstyrre fordøjelsessystemet på grund af deres ufordøjelige natur.

  • fedtet mad, stegt eller forarbejdet med smør for at producere olie bør også undgås.

  • Krydret mad, Krydderier og fødevarer, der indeholder eddikesyre, kan gøre betændelse i tarmene værre. Så undgå peber, chili, eddike, saucer (varm sauce eller salatdressing) og grøntsager eller frugt pakket i dåser.

  • rå grøntsager, såsom kål eller radiser, fordi de potentielt kan gøre maven oppustet og oppustet.

Læs også: 5 måder at passe på dig selv, når du tyfus

I stedet spørger du først en ernæringsekspert for at din kost bliver mere effektiv og får tyfus til at hele hurtigere. Du kan nemmere stille spørgsmål med applikationen når som helst og hvor som helst.

Reference:
Medlife. Hentet 2020. Mad til tyfus: Hvad skal man spise, og hvad man skal undgå.
Læge NDTV. Tilgået 2020. Tyfusdiæt: Her er, hvad du bør spise og undgå, hvis du har tyfus.
PharmEasy. Hentet 2020. Mad til tyfus - Hvad skal man spise, og hvad man skal undgå.