Udover rygning er disse 5 årsager til pletter på lungerne

, Jakarta – Lungepletter aka Tuberkulose (TB) er en type sygdom, hvis risiko kan øges på grund af rygevaner. Som det er kendt, er aktiv rygning faktisk en af ​​årsagerne til fremkomsten af ​​sygdomme, især dem, der er relateret til lungerne. Men udover rygning viser det sig, at der er andre faktorer, der kan øge risikoen for at udvikle lungepletter.

Generelt er tuberkulose forårsaget af infektion med bakterier kaldet Mycobacterium tuberculosis. De bakterier, der forårsager denne sygdom, kan overføres gennem luften, for eksempel fra sprøjtning af den syges spyt, når han hoster, nyser eller taler. Alligevel sker overførsel af de bakterier, der forårsager TB, kun efter lang og tæt kontakt. Så hvad er de faktorer, der kan øge risikoen for lungepletter? Find ud af svaret her.

Læs også: Ekki Soekarno oplever pletter i lungerne, pas på årsagerne

TB risikofaktorer at være opmærksom på

Tuberkulose (TB) er en sygdom forårsaget af en bakteriel infektion. Risikoen for denne sygdom øges hos mennesker, der har langvarig kontakt, og som tidligere har været smittet, såsom familiemedlemmer eller folk, der bor i samme nabolag. Derudover er risikoen for lungesygdomme også øget hos personer, der aktivt ryger.

Folk, der aktivt ryger, siges at have en større risiko for at udvikle lungeproblemer. Denne vane siges også at forårsage, at risikoen for tuberkulose er større, og endda føre til tab af liv. Overførsel af TB er ikke så let som den virus, der forårsager influenza. Men bortset fra at være aktiv rygning er der forskellige faktorer, der kan øge en persons risiko for at udvikle denne sygdom, herunder:

  • Svag immunitet

En af de faktorer, der kan gøre TB-sygdom let at inficere, er et svagt immunsystem. Det gør, at kroppen ikke er stærk nok til at bekæmpe og forhindre bakterielle infektioner. Som følge heraf kan infektioner opstå og udvikle sig til sygdomme, hvoraf en er lungepletter eller TB. Der er grupper af mennesker, der har et svagt immunsystem, herunder hiv/aids, diabetes, kræft og under behandling, og underernæring.

Læs også: Er det rigtigt, at man ved at kombinere 2 fingre kan opdage lungekræft?

  • Alkoholforbrug

Ud over rygning siges folk, der indtager for store mængder alkohol, endsige bliver afhængige, også at have en højere risiko for at opleve denne sygdom. Ud over tuberkulose har et overdrevent alkoholforbrug vist sig at øge risikoen for forskellige sygdomme.

  • Levemiljø

Bopælsfaktoren var også i stand til at øge risikoen for dette sygdomsangreb. Lungesygdomme såsom tuberkulose er mere tilbøjelige til at forekomme hos mennesker, der bor i tætbefolkede miljøer. Derudover kan miljøhygiejne, der ikke opretholdes, også øge risikoen for, at denne sygdom angriber. At bo tæt på mennesker, der har TB, kan også gøre det lettere for bakterierne at sprede sig.

  • Arbejde

Risikoen for TB-sygdom er også større hos mennesker, der har bestemte job. Medicinsk personale, der har hyppig direkte kontakt og er i kontakt med mennesker med tuberkulose, har en højere risiko for at få det.

  • Ældre og børn

TB-sygdom kan faktisk angribe alle, men der er nogle aldersgrupper, der siges at være mere sårbare. Lungepletter angriber lettere mennesker, der er ældre aka ældre og børn.

Læs også: 5 enkle måder at bevare lungesundheden på

Denne sygdom bør ikke tages let på, og behandlingen skal udføres med det samme. Er du i tvivl og har brug for ekspertrådgivning om TB, så spørg lægen på appen lige. Det er nemmere at kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
NHS UK. Hentet i 2020. Årsager. Tuberkulose (TB).
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Tuberkulose.
WHO. Tilgået 2020. Tuberkulose.