7 ting, der sker, når din krop mangler kalium

Jakarta – Elektrolytter, som kalium kaldes, er mineraler, der er vigtige for kroppen, og som fungerer ved at regulere væskebalancen i kroppen og hjælpe med at kontrollere blodtrykket. Ikke nok med det, kalium er vigtigt for at kontrollere hjertet og holde nerver og muskler i gang. Kaliummangel udløser helt sikkert forskellige problemer i kroppen.

Hypokaliæmi, Kaliummangel Kropstilstand

Hypokaliæmi er en tilstand, der beskriver mangel på kalium i blodet. Normalt er kalium i blodet i intervallet 3,5 til 5 mEq/L. Hvis tallet er mindre end det, eller endda kun 2,5 mEq/L, bør du være forsigtig, fordi denne tilstand er en farlig fremskreden hypokaliæmi.

Faktisk kan kroppen, der oplever hypokaliæmi, ses fra de symptomer, der kan mærkes. Nogle af dem er:

  • Oplever muskeltrækninger eller kramper;

  • Forstoppelse;

  • Mavepine;

  • Hyppig kvalme og opkastning;

  • Hjertet har hjertebanken eller slår unormalt;

  • Hyppig tørst, men hyppig vandladning;

  • Følelsesløshed eller prikken.

Læs også: 4 behandlingsmetoder til behandling af hypokaliæmi

Faktisk er det ikke svært at afgøre, om niveauet af kalium i blodet er på normale tal eller ej. Du skal kun bestille tid hos en læge på det nærmeste sygehus for at få en opfølgende undersøgelse. Normalt råder læger dig til at tage en urinprøve, blodprøve, til en EKG-undersøgelse. Så alle mærkelige symptomer, du føler, bør du ikke tage let på.

Hvad får en person til at have hypokaliæmi?

Tab af kalium i blodet opstår på grund af forskellige ting. Ofte er opkastning og diarré, der opstår sammen, årsagen til, at en person oplever denne tilstand. Hvis du sveder for meget, har spiseforstyrrelser som bulimi, er afhængige af alkohol og bruger afføringsmidler i for høje doser.

Imidlertid kan hypokaliæmi forekomme på grund af visse sygdomme, herunder kronisk nyresvigt, mangel på folinsyre, diabetisk ketoacidose, til underernæring. Af alle de faktorer, der gør det muligt for en person at opleve hypokaliæmi, er hovedårsagen forbruget af lægemidler, der er diuretika, fordi de fungerer til at fremskynde dannelsen af ​​urin. Dette lægemiddel er ofte ordineret til personer med en historie med hjertesygdomme eller højt blodtryk.

Læs også: Forårsaget af lave kaliumniveauer, disse er hypokaliæmi-fakta

Er der hypokaliæmiforebyggende foranstaltninger, der kan gøres?

Forebyg kaliummangel selvfølgelig ved at spise fødevarer, der indeholder højt kalium. Nogle af de anbefalede typer mad er:

  • Kartoffel. Denne fødevare indeholder omkring 925 milligram kalium, og er en type mad, der er den bedste kilde til kalium. Alligevel skal du altid være opmærksom på forarbejdningen, og undgå at indtage det i form af pommes frites.

  • Avocado. Denne ene mad anbefales til dem af jer, der er på et diætprogram. Omega-6 fedtstoffer i denne ene frugt er gode til at forebygge hjertesygdomme. Derudover er kaliumindholdet angiveligt højere end bananer.

  • Banan. Bananer indeholder fibre og rige kulhydrater samt kalium, der passer til kroppens behov. Ikke underligt at spise bananer får dig til at føle dig mæt længere. I stedet spiser du regelmæssigt bananer for at holde dit kaliumbehov opfyldt.

Læs også: Bliv ikke undervurderet, hypokaliæmi kan være dødelig

Reference:
WebMD. Tilgået i 2019. High Kalium Food.
Healthline. Tilgået 2019. Hypokaliæmi.
Hverdagssundhed. Tilgået i 2019. Fødevarer med højt kaliumindhold.