Betydningen af ​​opvarmning og køling i sport

, Jakarta – Selvom det er meget grundlæggende og almindeligt kendt, bliver opvarmning og afkøling i træning faktisk ofte glemt. Faktisk er disse to ting lige så vigtige som essensen af ​​selve sporten, du ved!

Opvarmning anbefales at foretages, før kroppen inviteres til træning. Desværre er det meget få mennesker, der er villige til at adoptere denne gode vane. Opvarmning er nødvendig for at hjælpe med at forberede kroppen, før du udfører aktiviteter, der har tendens til at være anstrengende. Bevægelser udført i både opvarmning og nedkøling kan hjælpe med at øge optimal muskelfleksibilitet eller fleksibilitet for at forhindre muskelskade. For at være klar, lad os se, hvor vigtigt opvarmning og nedkøling er i sport!

Læs også : For ikke at blive skadet, gør disse 3 sportsråd

Vigtigheden af ​​at varme op i sport

Varm op mindst 5-10 minutter før træning. De udførte bevægelser har også en tendens til at være langsomme, lette og konsekvente. En af de ting der skal gøres ved opvarmning er at strække musklerne, for at gøre musklerne mere elastiske og fleksible.

Derudover er opvarmning før træning også gavnlig for at øge kropstemperaturen, blodgennemstrømningen og pulsen. Faktisk er disse ting nødvendige for at forberede hjertets og blodkarrenes ydeevne. Derudover kan det også være med til at reducere risikoen for kramper, skader og muskelsmerter efter træning.

Selvom det er vigtigt, skal du huske på ikke at overophede. Årsagen er, at overdreven opvarmning faktisk kan forårsage ledskader. Derudover kan overdreven opvarmning dræne energi og gøre træning ineffektiv.

Læs også : Skal vide, betydningen af ​​opvarmning og køling i sport

Betydningen af ​​køling i sport

Køling er også en ting, der oftest glemmes. Faktisk er afkøling, også kaldet nedkøling, lige så vigtig som opvarmning i en række sportsgrene. At køle ned bliver ofte glemt, fordi en person normalt er for træt og føler sig doven til at gøre det.

Hvis opvarmningen er lavet for at forberede kroppen inden træning, så har nedkølingen også sin egen rolle. Nedkøling efter træning har til formål at hjælpe med at genoprette kroppen til sin oprindelige tilstand. Derudover er afkøling også vigtig for at forebygge skader og ømhed efter træning.

Når du træner, vil dine kropsmuskler opleve ændringer og føles varme på grund af den bevægelse og hastighed, du laver. Nå, det er hvad køling skal til. Nedkøling kan hjælpe med at øge musklernes bevægelsesområde. Målet er at undgå overrivning eller skade på musklerne.

Det samme med opvarmning, nedkøling efter træning bør ikke være skødesløs. Nedkøling skal ske på en skånsom måde, undgå at lave de samme anstrengende bevægelser, såsom at hoppe eller andre bevægelser, der er hurtigere. Glem ikke også at regulere dit åndedræt både ved opvarmning, træning og nedkøling.

Ifølge forskning kan korrekt vejrtrækningsteknikker, mens du køles ned, forbedre træningspræstationen. Regelmæssig opvarmning før træning og nedkøling efter træning er aldrig forgæves. Folk, der gør det rigtigt, siges at have en lavere risiko for sportsskader end dem, der ikke gør det.

Læs også : Anbefalet dosering af motion for at forblive sund

Opvarmning og nedkøling under træning kan hjælpe med at optimere den træning, du laver. Fuldfør det ved at justere din kost, indtage nok vand og hvile for at få det bedste udbytte af træning. Faktisk kan vægttab være en bonus fra vanen!

Ud over en sund kost, glem ikke at tage yderligere multivitaminer. Det er nemmere at købe kosttilskud og andre sundhedsprodukter i appen . Med leveringsservice vil ordren blive leveret til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!