Dette er årsagen til plantar fasciitis og effektive måder at overvinde det på

, Jakarta - Plantar fasciitis er en af ​​de mest almindelige årsager til hælsmerter. Denne sygdom forårsager betændelse i det tykke væv, der løber i området under foden, der forbinder hælbenet med tæerne. De, der oplever det, vil føle en stikkende smerte, og det mærkes generelt, første gang de træder foden om morgenen. Men når en person bevæger sig meget, kan smerten mindskes, men den kan mærkes igen efter at have stået i længere tid, eller når man rejser sig fra at sidde.

Årsager til Plantar Fasciitis

Fasciaen fungerer som en trykdæmper til at støtte de buede dele af foden. Hvis trykket, der opstår, er for tungt eller forekommer kontinuerligt, hvilket forårsager små rifter i dette afsnit. Gentagen strækning og rivning kan forårsage, at fascien bliver irriteret eller betændt, selvom årsagen til plantar fasciitis i mange tilfælde er ukendt.

Denne sygdom er mere almindelig hos løbere. Derudover øger overvægtige mennesker og dem, der ofte bruger høje hæle eller utilstrækkeligt fodtøj, risikoen for plantar fasciitis. At ignorere det kan føre til kroniske hælsmerter, der kan hindre rutineaktiviteter. Derfor er du nødt til at ændre den måde, du går på for at minimere plantar fasciitis smerter. Hvis ikke, vil denne tilstand forårsage fod-, knæ-, hofte- eller rygproblemer

Sådan overvindes plantar fasciitis

De fleste mennesker med plantar fasciitis kommer sig med regelmæssig vedligeholdelse, såsom hvile, påføring af is på det smertefulde område og udstrækning inden for et par måneder. Stræk- og styrkeøvelser eller brug af specielle apparater kan lindre symptomerne. Disse omfatter:

  • Fysisk terapi . En fysioterapeut instruerer patienter, der lider af denne sygdom, til at udføre en række øvelser for at strække plantar fascia og akillessenen. Dette er nyttigt til at styrke musklerne i underbenet, som stabiliserer ankel og hæl.

  • Tager en skinne på, mens du sover . En fysioterapeut eller læge kan foreslå, at patienten bærer en skinne, der strækker læggen og fodbuen, mens han sover. Dette holder plantar fascia og akillessenen i en forlænget position natten over, så området kan strække sig.

  • Ortotik . Læger ordinerer oprettelsen af ​​en buet base, der hjælper med at fordele trykket til foden mere jævnt.

Men hvis ovenstående foranstaltninger ikke har en væsentlig effekt efter et par måneder, kan lægen foreslå følgende medicinske foranstaltninger:

  • Indsprøjtning . Injektion af en type steroidmedicin i det ømme område kan give midlertidig smertelindring. Flere injektioner anbefales ikke, fordi de kan svække plantar fascia og muligvis få den til at briste.

  • Ekstrakorporal stødbølgeterapi. I denne procedure ledes lydbølger til hælsmerteområdet for at stimulere helingen. Det bruges normalt til kronisk plantar fasciitis, der ikke har reageret på simple behandlinger. Denne procedure kan forårsage blå mærker, hævelse, smerte, følelsesløshed eller prikken. Nogle undersøgelser viser lovende resultater, men har ikke vist sig at være konsekvent effektive.

  • Tenex procedure . Denne minimalt invasive procedure fjerner arvæv fra plantar fasciitis uden kirurgi.

  • Operation . De færreste skal opereres for at løsne plantar fascia fra hælbenet. Det er generelt valgt, når smerten er alvorlig, og andre metoder ikke virker. En bivirkning af operationen er svækkelsen af ​​svangen i foden.

Kontakt straks lægen gennem applikationen, når du føler smerter i benene. Gennem appen Du kan spørge din læge direkte om plantar fasciitis. Kom nu, Hent Ansøgning nu gennem App Store eller Google Play!

Læs også:

  • Nemme måder at overvinde et forstuvet ben
  • 5 grunde til hævede ben
  • Denne øvelse kan lindre plantar fasciitis i hælen