Dette er grunden til, at puberteten forårsager akne

Jakarta - Acne på huden kan angribe alle, men identificeres ofte med puberteten. Årsagen er, at de fleste teenagere i alderen 10-13 år, også kendt som dem, der går gennem puberteten, ofte har dette hudproblem. Risikoen for akne i puberteten stiger hos personer, der har fedtet hud og sjældent renser deres hud. Her er hvorfor puberteten kan forårsage acne, og hvordan man behandler det.

Læs også: Bare rolig, disse 5 hudproblemer for gravide kvinder er normale

Acne ved puberteten opstår, dette er grunden

I puberteten sker der ændringer i kroppens hormonforhold. Tidligere er det nødvendigt at vide, hormonelle ændringer er en af ​​årsagerne til acne på overfladen af ​​huden. I puberteten øges aktiviteten af ​​hormonet testosteron i kroppen. Dette får så oliekirtlerne til at producere mere talg, end huden har brug for, hvilket fører til acneudbrud.

Grundlæggende er der fire tilstande, der kan forårsage, at der opstår acne på huden.

  1. Overskydende talgproduktion, som er et stof, der produceres af oliekirtlerne. Talg produceres for at forhindre tør hud, men når dette stof produceres i overskud, kan det udløse acne.
  2. Hormonelle ændringer, herunder dem, der forekommer hos teenagere. Overdreven produktion af hormoner, såsom testosteron og androgener, kan forårsage acne.
  3. Der er en blokering i hårsækken. Denne tilstand er normalt forårsaget af en blanding af døde hudceller og talg.
  4. Bakteriel infektion. Acne kan også opstå på grund af bakterier Propionibacterium acnes . Disse bakterier kan vokse og tilstoppe hårsækkene, hvilket udløser betændelse.

Pubertet og akne er to ting, der virker uadskillelige. Men generelt vil problemet med acne hos teenagere forsvinde af sig selv i begyndelsen af ​​20'erne. I nogle tilfælde kan acne vare længere, især hos kvinder og personer, der har fedtet hud. Fordi, fedtet hud er en af ​​årsagerne til acne kan nemt dukke op.

Læs også: Slip af med acne med hvidløg, her er hvordan

Tips til at overvinde akne, når du går ind i puberteten

Selvom det kan forsvinde over tid, er acne i puberteten en meget forstyrrende tilstand. Men bare rolig, du kan overvinde eller forhindre pubertetsacne i at blive værre ved at anvende følgende tips:

1. Vask dit ansigt regelmæssigt

En af de faktorer, der kan øge risikoen for, at akne opstår, er doven eller sjældent at vaske dit ansigt. Gør det derfor til en vane altid at vaske dit ansigt, især om natten inden du går i seng. For at være mere sikker skal du vælge en speciel ansigtsvask, der er skånsom og vandbaseret. Undgå at vaske dit ansigt med stangsæbe, som kan udtørre din hud.

2. Acne Creme

Overvindelse af acne skal gøres ved at bekæmpe årsagen, herunder bakterier. Du kan bruge en creme lavet af Benzoylperoxid effektiv til at dræbe acne-fremkaldende bakterier. Denne creme kan købes frit i apoteker, og det er ret nemt at bruge det.

3. Brug en fugtighedscreme

Mange mennesker undgår fugtighedscreme af frygt for at gøre deres hud fedtet. Husk, fedtet hud og fugtig hud er to forskellige tilstande. På den anden side er det at holde huden fugtig noget, du kan gøre for at forebygge acne. Er du i tvivl, kan du vælge en oliefri fugtighedscreme.

Læs også: 3 måder at overvinde udseendet af postpartum acne

Hvis din acne ikke forbedres efter at have taget nogle få skridt til at håndtere acne som nævnt ovenfor, rådes du til at konsultere en hudlæge på det nærmeste hospital. Acne forårsager ikke kun smerter i ansigtet, men kan også nedsætte selvtilliden. Så beskæft dig med det med det samme med de rigtige håndteringstrin, ja.



Reference:
WebMD. Tilgået i 2021. Teenacne: How to Treat It.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Acne.
Healthline. Fået adgang i 2021. Hvad forårsager acne?
WebMD. Tilgået 2021. Forståelse af Acne Basics.