Kend din babys normale temperatur, og hvordan du måler den

, Jakarta - At kende barnets normale temperatur er meget vigtigt for forældre, så de hurtigt kan indse, hvornår barnet har en stigning i kropstemperatur eller feber. Men hvordan kender man en babys normale temperatur og den rigtige måde at måle den på?

Normalt er en babys kropstemperatur omkring 36,5-37 grader Celsius. En baby siges at have feber, når hans kropstemperatur stiger til mere end 38 grader Celsius, målt fra anus (rektal temperatur), 37,5 grader Celsius målt fra munden (oral temperatur), eller 37,2 grader Celsius målt fra armhulen (aksillær temperatur). ).

Læs også: Kom ikke fra et kompres, genkend feber hos børn

En stigning i babyens kropstemperatur er et symptom, der opstår på grund af reaktionen af ​​immunsystemets modstand mod en sygdom eller årsag til infektion, såsom vira og bakterier. Men i nogle tilfælde kan en stigning i babyens kropstemperatur også opstå på grund af tænder, tøj, der er for tykt, eller et varmt miljø.

Ud over stigningen skal forældre også være opmærksomme på faldet i babyens kropstemperatur, især hvis den er under 35 grader celsius. Dette fald i babys kropstemperatur kan være forårsaget af kolde miljøtemperaturer, nedsænkning i koldt vand eller iført vådt tøj.

Forskellige ændringer i babyens normale temperatur skal forældrene holde øje med. Hvis din lille oplever det, kan du diskutere det direkte med en børnelæge på appen . Diskussioner med læger kan foretages hurtigt, når som helst og hvor som helst gennem funktionerne Snak eller Stemme/videoopkald. Så sørg for at du har Hent appen på din telefon, ja.

Læs også: 3 ting mødre bør gøre, hvis din lille har feber

Hvordan måler man babys kropstemperatur?

Enkelt sagt kan man kende barnets kropstemperatur ved at røre ved barnets pande, kinder, ryg og mave. Men hvis du vil vide den nøjagtige temperatur, skal du bruge et termometer til at måle kropstemperaturen. Termometeret, der normalt anbefales til spædbørn og børn, er et digitalt termometer.

Der findes mange typer termometre, der kan bruges til at måle en babys kropstemperatur. Inklusiv dem, der er placeret i armhuler, ører, mund eller pande. Imidlertid er rektale termometre, der bruges på anus, de mest nøjagtige og nemme at bruge på babyer.

Sørg for, at termometeret er rent, før og efter du har målt barnets temperatur. Vask termometeret med sæbevand eller en klud med alkohol. Dette er for at holde termometeret rent for snavs og bakterier, der er i risiko for at sprede sygdom.

Læs også: 6 symptomer på alvorlige sygdomme hos babyer at passe på

Tilbage til, hvordan man måler en babys kropstemperatur, her er nogle måder, du kan gøre det på, baseret på den del af kroppen, du vil måle med et termometer:

1. Oral (mund) temperatur

For at måle barnets kropstemperatur fra munden (oral temperatur), skal du først sikre dig, at temperaturmålingen ikke udføres efter at have spist eller drukket. Tillad mindst 15 minutter efter, at barnet har spist eller drukket. Placer derefter termometeret under barnets tunge med lukket mund. Hold termometerets position, indtil det bipper, et tegn på, at temperaturen er blevet målt med succes. Træk termometeret ud og aflæs måleresultaterne.

2. Axillær (Underarm) Temperatur

Hvis du vil tage barnets temperatur fra armhulen, skal du sørge for, at spidsen af ​​termometeret rører huden i armhulen uden at blive blokeret af tøj. Hold derefter stillingen, indtil termometeret i babyens armhuleklemme viser, og læs derefter resultaterne.

3. Rektal (anal) temperatur

For at tage temperaturen rektalt eller gennem anus, læg barnet på maven. Påfør en lille mængde vaseline på spidsen af ​​termometeret og indsæt det i barnets anus til en dybde på omkring 2 centimeter. Lad stå et øjeblik, indtil termometeret bipper som tegn på, at målingen er afsluttet. Træk derefter termometeret ud og aflæs resultatet.

Trommemembrantemperatur

Måling af en babys eller et barns kropstemperatur kan også være i direkte kontakt med trommehinden eller trommehinden. I stedet for at være i direkte kontakt med membranen, kan et trommetermometer normalt måle kropstemperaturen ved at udsende infrarødt lys ind i øregangen. Dette skyldes, at den varme, der udsendes i øregangen, er den samme som membrantemperaturen, så denne metode kan estimere temperaturen på trommehinden nøjagtigt. Så mødre behøver kun at pege den infrarøde sensor fra termometeret lige ind i den lilles ørehul for at måle hans kropstemperatur. Derudover har mellemørebetændelse eller ørevoks ikke vist sig at reducere nøjagtigheden af ​​trommetermometeret væsentligt.

Reference:
NHS Choices UK. Hentet 2020. Sådan tager du din babys temperatur.
WebMD. Hentet 2020. Feber hos babyer.
NCBI. Tilgået 2020. Temperaturmåling i pædiatri