Hvad er den sikreste måde at trimme kattens negle på?

, Jakarta - Løber din kat ofte væk, når han vil klippe sine negle? Måske føler du dig overvældet, når du selv forsøger at klippe din kats negle. Katte vil dog naturligt føle sig rastløse og gerne væk, når du begynder at klippe deres negle. Hvad er den sikreste måde at trimme kattens negle på?

Mens nogle katte ikke er ophidsede, når deres negle klippes, nægter de fleste katte at falde til ro. Samtidig vil du blive forfærdet og bekymret for at skade katten. Som udgangspunkt behøver du ikke bekymre dig om at skade din kat eller blive kløet. Følg disse sikre tips til at trimme din kats negle for at håndtere det.

Læs også: Sådan behandler du en kat, så den ikke får toxoplasmose

Sikre måder at trimme kattens negle på

En kats negle har flere lag, og den vil ofte skulle ridse på en ru overflade for at fjerne det yderste lag. Agile katte bruger naturligvis også deres kløer til leg. Men negle, der er lange og skarpe, kan skade din hud eller beskadige møbler.

For at gøre det, gør nogle sikre måder at trimme følgende katte-negle på:

  • Vælg et roligt og behageligt sted

At trimme en kats negle bør kun gøres med dig og din kat. Tillad tilstrækkelig tid til at klappe katten først eller børste eller rede kattens pels, før du trimmer dens negle. Hvis du direkte klipper dine negle, bliver du betragtet som uhøflig.

  • Væn dig til, at katten bliver holdt af dens kløer

Inden du begynder at klippe dine negle, kan du prøve at øve dig i at fjerne neglene ved at trykke forsigtigt på puderne på hver tå. Beløn ​​din kat med lækre godbidder, når det lykkes dig at trimme hver eneste negl.

Læs også: 3 husdyr, der kan bære sygdom

  • Undgå Quick Area

Hurtigt er den lyserøde del af neglen ved spidsen af ​​tåen, der indeholder nerver og blodkar. At skære dette område forårsager blødning og smerte hos katten. En kats negle er halvgennemsigtige i farven, og der er normalt tilstrækkelig sparsomhed mellem neglespidsen og hurtig . Det er et sikkert område til at klippe negle. For begyndere er det bedst kun at klippe den skarpeste del af neglen.

  • Brug en skarp og passende saks til kattesøm

Kattens negleklipper, som kommer i form af bittesmå saks, er måske ikke for skræmmende for katte. Dette værktøj er designet til katte i alle aldre og størrelser. Derudover har disse sakse et behageligt greb for at forhindre fejlretning.

Men til tykke negle er disse sakse muligvis ikke egnede. Nogle mennesker foretrækker at bruge guillotinesaks. Dette værktøj har en oval ring, hvor du indsætter neglen for at trimme den blottede spids af neglen. Sørg for at kniven er skarp, for hvis den er sløv vil den knuse kattens negle.

  • Saks hurtigt og sikkert

At være tøvende og ubeslutsom, når du trimmer din kats negle, kan få kattens negle til at smuldre eller blive forkert rettet. Ulykker kan ske, hvis du ved et uheld skærer en del over hurtig . Hvis du er sikker, så saks straks hurtigt.

Læs også: Sådan behandler du en kat, så den ikke får toxoplasmose

Trimning af din kats negle skal udføres hver tiende dag til to uger. Denne aktivitet bør gøres til en rutine sammen. Hvis din kat ikke vil lade dig klippe neglene, så spørg din dyrlæge om hjælp. Undgå at blive vred eller straffe katten, hvis katten nægter at få klippet negle.

Hvis der sker et uheld, mens du trimmer en kats negle, skal du straks tale med dyrlægen via appen vedrørende behandlinger, der kan udføres derhjemme. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning .

Reference:

WebMD. Tilgået 2020. Negleklipning og neglepleje til katte
Pet Central. Tilgået 2020. Professionelle tips til at klippe katte-negle: En trin-for-trin-vejledning