Alles prut-lyde kan være anderledes, her er grunden

"Alles pruttelyd kan være forskellig, selv nogen har også en anden pruttelyd hver gang. Lyden af ​​prutter er påvirket af størrelsen af ​​åbningen af ​​lukkemusklen i anus, mens lugten normalt er påvirket af mad eller medicinske tilstande.

, Jakarta – Alle mennesker prutter og faktisk prutter den gennemsnitlige person omkring 14 gange om dagen med en gennemsnitlig volumen på en halv liter gas om dagen. Den pruttelyd, du producerer, kan være anderledes. Der er tidspunkter, hvor prutten er høj nok til, at en anden kan høre den.

Så hvorfor lyder hver persons prut anderledes ved hver lejlighed? Og er der noget, der kan gøres for at gøre højlydte prutter jævnere og mere stille? Lad os se den fulde anmeldelse nedenfor!

Læs også: Disse 6 unikke fakta mellem udånding og fordøjelse

Årsagerne til at prutte lyde kan være forskellige

Først og fremmest er prutter afhængig af mange variabler, herunder hvad du spiser, drikker og din krops bevægelse, når der kommer gas ud. Når maden fordøjes, ophobes gasser inklusive kuldioxid, metan og brint i tarmene, og de leder efter en vej ud.

Tarmene trækker sig sammen og flytter deres indhold, inklusive gas gennem peristaltikken eller sammentrækninger, der flytter affald gennem fordøjelseskanalen til anus. Små gasbobler samler sig og danner større gasbobler på vej ud, og når kroppen udstøder disse gasser, kaldes det prutter.

Lyden af ​​prutter vil afhænge af de vibrationer, der produceres, når der kommer gas ud af analkanalen. Derudover har lyden af ​​prutter heller ikke noget at gøre med størrelsen af ​​en persons balder. Fartlyd er i høj grad formet af den hastighed, hvormed den udstødes, og formen og størrelsen af ​​analsfinkteråbningen, når den passerer.

Læs også: Farerne ved vanskelig prut for helbredet

Sammenlignet med et musikinstrument, jo mindre udgangspunktet er, jo højere er tonehøjden og jo højere kan det være. I mellemtiden, jo større åbning, når du prutter, jo lavere er lyden.

Der kan være mange faktorer, der bestemmer den generelle størrelse af anus på tidspunktet for prutte. Du kan også manipulere lyden af ​​prutter ved at slappe af og stramme den ydre analsfinkter og mellemgulvet for at ændre lydstyrken og varigheden af ​​prut-lyden.

Derudover er prutter hovedsageligt drevet af bakteriel fordøjelse og gæring, lydstyrken og lyden vil have en tendens til at være mindre, men ildelugtende. I de fleste tilfælde, hvor langt prutten end lyder, er det virkelig ikke noget at bekymre sig om. Men der er tidspunkter, hvor prutter kan signalere visse medicinske problemer.

Det er bedst at spørge din læge med det samme hvis prutten er forbundet med symptomer på fækal inkontinens, hyppige afføringer, vedvarende ubehag i maven, oppustethed eller blødning. Læge ind kan have sundhedsråd til denne sag.

Læs også: Ofte passerende vind aka prutter, hvad er der galt?

Andre fakta om menneskelige prutter

Her er nogle andre interessante fakta om prutter, som du måske ikke har kendt før:

  • Kun 1 procent af prutter lugter faktisk, fordi 99 procent af dem er lugtfri gasser, såsom kuldioxid, brint, nitrogen, ilt og metan. Lugten af ​​prutter kommer fra 1 procent svovlbrinte.
  • Kvinders prutter lugter værre end mænds, fordi kvinders prutter konsekvent indeholder væsentligt højere koncentrationer af svovlbrinte.
  • Selvom det er sjældent, kan prutter lave en eksplosion, fordi der er to kemikalier i prutter, nemlig metan og brint, som er brandfarlige.
  • Prutter er klassificeret som meget hurtige, og deres hastighed kan nå op på 3,05 meter i sekundet.
  • Vegetarer prutter mere end ikke-vegetarer, det er på grund af de nødder, de spiser. Nødder indeholder kulhydrater lavet af molekyler, der er for store til at blive optaget i vores tyndtarm under fordøjelsen, så de kommer intakte ind i tyktarmen. Dette forårsager en stigning i visse bakterier i undertarmen til at nedbryde bønnerne, som producerer store mængder brint, nitrogen og kuldioxidgasser. Dette betyder dog ikke, at deres prutter lugter bedre.
  • At holde en prut er faktisk ikke farligt, for før eller siden vil kroppen udstøde luften.
Reference:
Mænds helbred. Tilgået i 2021. Hvorfor er nogle prutter tavse og andre knirkende?
Mental Floss. Tilgået i 2021. Hvorfor larmer nogle prutter?
Sytten. Besøgt 2021. 13 fakta om prutter, der faktisk kan få dig til at sætte pris på dem.