Er alkalisk vand virkelig gavnligt for helbredet?

, Jakarta - Alkalisk vand hævdes at være bedre end almindeligt drikkevand, fordi det kan give sundhedsmæssige fordele for kroppen. Denne type vand har et højere pH-niveau og når en pH-værdi på 8 eller 9 end almindeligt vand, som indeholder en neutral pH-værdi på 7. Men er alkalisk vand virkelig gavnligt for helbredet?

Tidligere, vær opmærksom på, opnås alkalisk vand naturligt, fordi vandets "rejse" optager forskellige mineraler. Det er det, der gør, at denne type vand har et højere pH-indhold. Men på det seneste er der lavet mere basisk vand ved hjælp af maskiner, der har til formål bevidst at øge pH-niveauet i vandet. Mange sundhedsanprisninger mod denne type vand, men ingen af ​​dem er blevet bevist.

Læs også: Mangel på at drikke, genkend 5 tegn på dehydrering på huden

Sundhedspåstande og risici ved at indtage alkalisk vand

Indtagelse af alkalisk vand siges at være i stand til at hjælpe med at overvinde forskellige sundhedsproblemer, såsom forhøjet blodtryk, diabetes, højt kolesteroltal og kræft. Derudover siges det at erstatte drikkevand med basisk vand at hjælpe med at bremse kroppens ældningsproces. Disse påstande er dog stadig ikke videnskabeligt bevist.

Omvendt kan ikke være forsigtig med at indtage alkalisk vand faktisk øge risikoen for sygdom. Selvom det hævdes at være sundt, bør du være opmærksom på de risici, der kan opstå ved at indtage alkalisk vand, hvoraf den ene er alkalose. Denne tilstand fremstår som en bivirkning af alkalisk vand.

Faktisk har alkalisk vand en tendens til at være sikkert til forbrug, så længe det ikke er blandet med skadelige stoffer. Det er dog meget vigtigt altid at være forsigtig, især når du indtager alkalisk vand produceret eller alkalisk vand på flaske. Indtagelse af kunstigt basisk vand i overskud frygtes at øge risikoen for helbredsproblemer.

Læs også: Vær forsigtig, alkalose kan forårsage alvorlige komplikationer

Selvom risikoen for at udvikle alkalose på grund af alkalisk vand har tendens til at være lille, skal denne ikke undervurderes. Alkalose er en type sygdom, der er tilbøjelig til at angribe mennesker med svær nyre- eller lungesygdom. Alkalose resulterer i reducerede niveauer af calcium i kroppen, hvilket forårsager knogleskader.

Risikoen for alkalose bliver højere på grund af tilstedeværelsen af ​​for meget base eller alkali i blodet. Der er flere faktorer, der kan få denne sygdom til at angribe, lige fra reducerede niveauer af syre eller kuldioxid i kroppen og nedsatte niveauer af elektrolytter chlorid og kalium i kroppen. Syre- og alkaliniveauer i blodet bestemmes ved at kontrollere pH-skalaen.

Læs også: Det tager ikke lang tid, det tager kun 2 timer at lave en sund krop

Normalt er pH-værdien i kroppen 7,4. Et lavere pH end normalt indikerer, at kroppen indeholder mere syre, mens en højere pH end normalt indikerer mere basisk indhold i kroppen. Nå, overdreven forbrug af alkalisk vand frygtes at øge risikoen for, at pH-niveauer i kroppen bliver kaotiske, hvilket øger risikoen for helbredsproblemer.

Undervurder ikke de symptomer, der opstår efter indtagelse af alkalisk vand. Gå straks på hospitalet, hvis der opstår symptomer såsom kvalme og opkastning, muskeltrækninger, svaghed, forvirring, rysten, snurren. Hold altid din krop sund ved at indtage nok vand. Dette er vigtigt for at undgå dehydrering alias mangel på væsker i kroppen, der kan udløse sygdom.

Har du et helbredsproblem og har brug for en læges råd? Brug appen lige. Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Sundhed. Hentet 2019. Hvad er alkalisk vand, og kan det virkelig hjælpe mod halsbrand?
Healthline. Tilgået 2019. Alkalisk vand: Fordele og risici.
Medscape. Tilgået i 2019. Drugs & Diseases. Metabolisk Alkalose.