Lær fordelene ved regelmæssigt forbrug af okra at kende

Jakarta - Med en form, der ligner oyong-grøntsager, er okra også en grøntsag, der har et utal af sundhedsmæssige fordele, du ved. De mest populære egenskaber af grøntsager kendt som dame finger Dette sænker blodsukkeret og kolesterol. Lidt info, okra har det videnskabelige navn Abelmoschus esculentus, som normalt kun vokser i tropiske lande, såsom Indonesien.

Okra har en slimet tekstur, normalt tilberedt ved stegning. Det ser dog ud til, at denne grøntsag stadig ikke er særlig populær blandt indonesere, ikke? For at tilføje variation til dit daglige næringsrige indtag, skader det derfor aldrig at forsøge at dyrke disse sunde grøntsager.

Læs også: Ikke mange mennesker ved, det er de sundhedsmæssige fordele ved okra-grøntsager

Fordele ved Okra ikke at gå glip af

Som tidligere nævnt har okra mange sundhedsmæssige fordele. Hvis det indtages regelmæssigt, er fordelene, du kan få fra okra:

1. Sænkning af blodsukkerniveauet

En af de mest populære fordele ved okra er, at det sænker blodsukkerniveauet. I undersøgelser udført på dyr er denne fordel blevet bevist sand. Men hos mennesker er der brug for flere forsøg. Bortset fra det bør forbruget af okra hos personer med diabetes også ske omhyggeligt. Dette skyldes, at disse grøntsager siges at påvirke effektiviteten af ​​diabeteslægemidlet, metformin.

Hvis du lider af og er i behandling for diabetes, bør du først drøfte det med en ernæringsekspert kl , om hvilken slags diæt man skal have. For ikke at påvirke effektiviteten af ​​de lægemidler, der indtages. Ernæringseksperten vil også normalt foreslå en speciel diæt og hjælpe dig med at beregne antallet af kalorier i din daglige kost.

2. Sænker kolesterol

En dyreundersøgelse viste, at okraekstrakt har vist sig at hjælpe med at sænke kolesterolniveauet. Men for at sikre dets effektivitet hos mennesker er der stadig behov for yderligere forskning.

Læs også: 5 fantastiske fordele ved okra, du ikke må gå glip af

3. Forebyg osteoporose

Okra indeholder vitamin K, som ikke kun spiller en rolle i blodkoagulationsprocessen, men også i knogledannelsen. Det er derfor, at indtag af nok vitamin K vil gøre knoglerne stærkere og ikke let knække.

4. Rig på antioxidanter

Antioxidanterne i okra gør det i stand til at forhindre kroppen i at blive udsat for overdreven frie radikaler. Antioxidanter er også kendt for at beskytte kroppen mod forskellige farlige sygdomme, forhindre betændelse og vedligeholde hjernens sundhed.

5. Anticancerindhold

Okra indeholder lektiner, som er en type protein, der har været populær nok til at blive undersøgt for sin rolle i forebyggelsen og behandlingen af ​​kræft. Der skal dog stadig foretages yderligere forskning for at fastslå fordelene ved denne ene grønne okra.

6. God til gravide kvinder

Fordelene ved denne ene okra opnås fra folatindholdet, den har. Som det er kendt, er folat et af de vigtige næringsstoffer, som gravide kvinder har brug for, for at forhindre fremkomsten af ​​forskellige lidelser hos fosteret. Mangel på folatniveauer vil øge risikoen for abort hos gravide kvinder og fosterskader hos babyer.

Læs også: Hvis du har højt kolesteroltal, så spis disse 10 fødevarer

7. Sund fordøjelse

Fiberindholdet i okra gør det gavnligt til at forebygge forstoppelse og holde fordøjelseskanalen sund. Ikke nok med det, så kan fibre også få dig til at føle dig mæt længere, så det er godt at spise, når du er på diæt.

Overdriv ikke forbruget af okra

Selvom fordelene for sundheden er talrige, bør du stadig ikke indtage okra i overskud. Fordi der er flere risici, der kan opstå, såsom:

  • Dårlig fordøjelse . Selvom okra generelt anses for at være godt for fordøjelsen, indeholder denne grøntsag fruktaner, som er en type kulhydrat. I store mængder kan dette indhold forårsage diarré, oppustethed, kramper og flatulens.
  • Nyresten. Disse grøntsager indeholder også oxalater. Faktisk er den mest almindelige type nyresten, dannet af calciumoxalat. Det er derfor, hvis okra indtages i overkant, vil risikoen for at udvikle nyresten være højere, især hos personer, der tidligere har oplevet denne tilstand.
  • Betændelse. Okra indeholder solanin, som kan udløse ledsmerter.
  • Blodstørkning. Som allerede diskuteret er en af ​​fordelene ved grøn okra indholdet af K-vitamin i det, som spiller en vigtig rolle i blodkoagulationsprocessen. Men hvis det indtages i overskud, kan K-vitamin faktisk udløse blodpropper i karrene og udløse et slagtilfælde eller hjerteanfald.

Det er de forskellige fordele indeholdt i okra og de sundhedsrisici, der lurer, hvis du indtager det i overkant. Hvis du ønsker at få fordelene, skal du indtage okra i en rimelig mængde og balancere det med indtaget af forskellige andre nærende fødevarer. Glem ikke at drikke masser af vand og træne regelmæssigt. Hvis du er syg, Hent kun app at lave en aftale med en læge på dit yndlingshospital.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Okra Health Benefits.
Organiske fakta. Tilgået 2020. Sundhedsmæssige fordele ved Okra.
WebMD. Hentet 2020. Hvordan fik mor til at elske Okra?