Kend indvirkningen af ​​overskydende MSG på sundheden

“MSG eller micin kan virkelig maksimere smagen af ​​mad. Selvom det er sikkert til forbrug, kan overdreven brug forårsage en række sundhedseffekter. Nogle af sundhedseffekterne ved at indtage MSG inkluderer hovedpine, brystsmerter, hyppig svedtendens, kvalme og andre."

, Jakarta - Mononatriumglutamat (MSG) er en smagsforstærker, der er almindeligt kendt af offentligheden. Normalt tilsættes dette stof til fødevarer såsom dåsegrøntsager, supper og forarbejdet kød. Indtil videre har Food and Drug Administration (FDA) klassificeret MSG som en fødevareingrediens, der er sikker at bruge.

Brugen af ​​det er dog stadig kontroversiel. Derfor beder FDA fødevareproducenter om at inkludere det på etiketter. Faktisk, er der nogen indvirkning af MSG på en persons helbred?

Læs også: Snack om natten, dette er en fare for helbredet

Mere om MSG

Lancering Healthline , MSG er afledt af aminosyren glutamin eller glutaminsyre, som er den mest udbredte aminosyre i naturen. Glutaminsyre er en ikke-essentiel aminosyre, hvilket betyder, at kroppen kan producere den. Disse stoffer tjener forskellige funktioner i kroppen og findes i næsten alle fødevarer.

Kemisk er MSG et hvidt krystallinsk pulver, der ligner bordsalt eller sukker. Det kombinerer natrium og glutaminsyre, som er kendt som natriumsaltet. Glutaminsyren i MSG fremstilles ved at fermentere stivelse, men der er ingen kemisk forskel mellem glutaminsyren i MSG og i naturlige fødevarer.

Glutaminsyren i MSG kan lettere optages, fordi den ikke er bundet til store proteinmolekyler, som kroppen skal nedbryde. MSG forstærker den velsmagende umami smag af kød. Umami er den femte grundsmag sammen med salt, surt, bittert og sødt.

MSG-bivirkninger

MSG er blevet brugt som fødevaretilsætningsstof i årtier. Gennem årene har FDA modtaget mange rapporter om negative reaktioner på fødevarer, der indeholder MSG. Symptomer, der kan opstå omfatter:

  • Hovedpine ;
  • Sveden;
  • Følelse af pres på ansigtet eller stramhed;
  • Følelsesløshed, snurren eller brændende fornemmelse i ansigtet, halsen og andre områder;
  • hurtig hjerterytme;
  • Brystsmerter;
  • Kvalme;
  • Svaghed.

Men indtil nu har forskere ikke fundet endelige beviser for en sammenhæng mellem MSG og disse symptomer. Forskerne erkender dog, at en lille procentdel af mennesker kan have en kortvarig reaktion på MSG.

Læs også: Er MSG virkelig farligt for gravide kvinder? Tjek sandheden her

Symptomerne er generelt milde og kræver ikke behandling. Derfor er den eneste måde at forhindre en reaktion på at undgå fødevarer, der indeholder MSG.

Sådan overvindes MSG-bivirkninger

Behandling af symptomer fra MSG kan variere afhængigt af symptomerne og deres sværhedsgrad. Milde symptomer forsvinder normalt uden behandling. Hvis du oplever det, så er de behandlingstrin, der kan tages:

  • Drik vand for at forblive hydreret;
  • Hvile;
  • Drik ingefær eller pebermyntete for at reducere kvalme;
  • Tag smertestillende håndkøbsmedicin (OTC), hvis nogen har hovedpine.

I mellemtiden, hvis symptomerne er alvorlige nok, er der flere behandlingstrin, nemlig:

  • Administration af antihistaminlægemidler til vejrtrækningsproblemer, hævelse i ansigtet eller unormal hjerterytme;
  • Giv en indsprøjtning af adrenalin (adrenalin) for en livstruende reaktion.

Tricks til forebyggelse af MSG-bivirkninger

MSG er normalt til stede i kartoffelchips eller andre snacks, der sælges på markedet. Den eneste måde at forhindre MSG-syndromkomplekset fuldstændigt på er at stoppe vanen med at spise fødevarer, der indeholder dette tilsætningsstof.

Mennesker med meget milde symptomer kan muligvis forhindre det ved kun at spise små mængder fødevarer, der indeholder MSG. Det er endnu bedre, hvis du tjekker fødevareetiketterne, før du køber dem. I fødevaresammensætningssektionen er det skrevet med dets fulde navn, nemlig mononatriumglutamat.

Er der sundhedsmæssige fordele?

Indtil videre anses MSG ofte for at have en negativ indvirkning på helbredet. Selvom når det bruges inden for rimelige grænser, er der sundhedsmæssige fordele, du kan få, se. Ikke kun forbedrer det smagen af ​​mad, MSG kan faktisk stimulere produktionen af ​​spyt. Spyt er meget vigtigt i processen med at tygge mad. Dette tjener til at fugte maden, så den hurtigt pulveriseres, så den er nem at sluge.

Læs også: Madlavningstip uden at ødelægge madens næringsstoffer

En anden fordel, der ikke er mindre væsentlig, er, at brugen af ​​MSG kan reducere brugen af ​​salt i madlavningen. Et højt saltforbrug kan som bekendt udløse forhøjet blodtryk. Nå, tilsætning af MSG kan gøre din madlavning mere velsmagende, så du ikke behøver at tilføje for meget salt længere.

Har du brug for medicin eller kosttilskud? Ingen grund til at stå i kø på apoteket. Nu kan du købe medicin, kosttilskud og andre behov for sundhedsprodukter i helsebutikker . Bare klik igennem smartphone du så vil ordren blive leveret til destinationen. Nemt og praktisk ikke? Kom nu, Hent appen lige nu!



Reference:
Healthline. Tilgået i 2020. MSG (mononatriumglutamat): godt eller dårligt?
Mayo Clinic. Hentet i 2020. Hvad er MSG? Er det dårligt for dig?
Medicinske nyheder i dag. Fået adgang til 2020. Chinese Restaurant Syndrome: What You Need to Know.