Kend 5 fordele ved familieplanlægningsprogram

Jakarta - Selvfølgelig har du hørt om familie planlægning (KB), ikke? Uddannelser i national målestok reguleret i lov nr. 10 af 1992, udført og overvåget af National Population and Family Planning Agency (BKKBN), for at undertrykke fødselsraten og kontrollere befolkningstilvæksten i Indonesien.

Enkelt sagt er formen for et familieplanlægningsprogram at forebygge og forsinke graviditet. Men de fordele, der kan opnås, er faktisk mere end det. Dette program er også specifikt designet til at skabe fremskridt, stabilitet, økonomisk, socialt og åndeligt velvære for enhver borger.

Læs også: Sådan bruger du de rigtige præventionsmidler

Hvad er fordelene ved familieplanlægningsprogrammet?

Fra et medicinsk perspektiv har familieplanlægningsprogrammer mange fordele, både for fysisk og mental sundhed. Her er nogle af de pågældende fordele:

1. Forebyg uønsket graviditet

Uønsket graviditet sker ikke kun for ugifte par. I nogle tilfælde kan det ske for ægtepar, fordi det ikke er planmæssigt at vurdere tidspunktet for graviditeten. For eksempel er afstanden mellem det første og andet barns graviditet for tæt.

Der er forskellige risici for helbredskomplikationer, der kan opstå som følge af en uplanlagt graviditet, både for moderen og barnet. For moderen kan der være risiko for depression under graviditeten og efter fødslen, mens det for barnet kan øge risikoen for at blive født for tidligt, til fosterskader.

Med henvisning til Verdenssundhedsorganisationens (WHO) hjemmeside kan brugen af ​​præventionsmidler, såsom dem, der fremmes af familieplanlægningsprogrammer, forhindre graviditet og de langsigtede sundhedsrisici forbundet med det.

2.Reduktion af risikoen for abort

En uplanlagt graviditet kan øge risikoen for abort, især en der er ulovlig og kan være dødelig. Bemærk venligst, at i Indonesien betragtes abortpraktikken som ulovlig, undtagen under opsyn af en læge, og er baseret på stærke medicinske årsager.

Læs også: Tips til at vælge prævention til kvinder

3.Reduktion af risikoen for mødre- og spædbørnsdødelighed

Farlige graviditetskomplikationer er meget sårbare over for at blive oplevet af mødre, der er gravide og føder i en tidlig alder. Nogle af de risici for komplikationer, som gravide kvinder kan blive udsat for i en meget ung alder, er obstetrisk fistel, infektion, kraftige blødninger, anæmi og eclampsia.

Dette sker generelt, fordi kroppen endnu ikke er "moden" fysisk eller biologisk. Som følge heraf er moderen mere udsat for at opleve følgerne af en uplanlagt graviditet. Risikoen for disse komplikationer vil også stige, hvis du ofte bliver gravid med tætte afstande.

Udover moderen kan der også opstå risiko for farlige komplikationer hos barnet. Mødre, der er gravide og føder i en tidlig alder, kan være en af ​​årsagerne til for tidlig fødsel, lav fødselsvægt og underernæring. Babyer er også i risiko for for tidlig død.

Dette sker, fordi fosteret konkurrerer om ernæringsindtaget med kroppen af ​​en gravid mor i en meget ung alder, fordi de begge stadig er i udviklingsstadiet. Hvis fosteret ikke får tilstrækkeligt næringsindtag og nærende blod, vil det ikke udvikle sig i livmoderen.

4. Forebyg HIV/AIDS og seksuelt overførte sygdomme

Ud over at forebygge graviditet kan familieplanlægningsmetoder såsom kondomer hjælpe med at forebygge HIV/AIDS og seksuelt overførte sygdomme. Seksuelt overførte sygdomme som syfilis, klamydia, gonoré eller HPV ( humant papillomavirus ) kan nemt overføres ved samleje.

Vær opmærksom på, at sygdommen kan være farlig for fosteret. Mødre smittet med HIV eller HPV kan overføre sygdommen til deres babyer og forårsage alvorlige komplikationer. Derfor forventes familieplanlægningsprogrammer også at forhindre risikoen for denne sygdom.

Læs også: 13 fakta om IUD-prævention, du skal vide

5. Opretholdelse af alle familiemedlemmers mentale sundhed

Ud over de fysiske sundhedsrisici er der også psykiske sundhedsrisici, som kan bæres på grund af en uplanlagt graviditet. En af dem er potentialet til at berøve børn deres ret til at vokse optimalt fra alle aspekter, lige fra biologisk, social og pædagogisk vækst og udvikling.

På den anden side er mødre også meget modtagelige for depression under graviditeten og efter fødslen. Især hvis graviditeten opstår i en ung alder eller endda når parret ikke er klar til at få børn.

Ikke kun mødre, som rygraden i familien, kan mænd også opleve depression under deres kones graviditet eller fødsel, fordi de hverken fysisk, økonomisk eller mentalt er klar til at blive far.

Derfor kan du og din partner gennem et familieplanlægningsprogram selv bestemme, hvornår det er det rigtige tidspunkt at få børn. Dette giver dig og din partner mulighed for bedre at forberede dig til graviditeten fysisk, økonomisk og mentalt.

Det er en lille forklaring om fordelene ved familieplanlægningsprogrammer i form af fysisk og mental sundhed. Diskuter yderligere med lægen i appen , om hvilken præventionsmetode der er bedst for dig og din partner.

Reference:
WHO. Tilgået 2021. Familieplanlægning/præventionsmetoder.
Sundhedsministeriet i Republikken Indonesien. Tilgået i 2021. Reproduktiv sundhed og familieplanlægning.
Sundhedsministeriet i Republikken Indonesien. Tilgået 2021. Retningslinjer for styring af familieplanlægningstjenester.
BKKBN. Tilgået i 2021. BKKBN optimistisk for at reducere den samlede fødselsrate.
opdatering. Tilgået i 2021. Patientoplysninger: Prævention; hvilken metode er den rigtige for mig? (Ud over det grundlæggende).
Healthline. Hentet 2021. Sådan finder du ud af hvilken præventionsmetode der passer til dig.
WebMD. Tilgået i 2021. Prævention - Oversigt.