5 måder at overvinde hævede bryster ved fravænning

"Under fravænningsprocessen vil hyppigheden af ​​at fodre din lille automatisk være mindre hyppig. Som følge heraf kan mangel på amning føre til overudbud af modermælk. Som et resultat kan denne tilstand gøre moderens bryster hævede. Men der er nogle tips, som mødre kan gøre for at forhindre hævede bryster under fravænningsprocessen."

, Jakarta – At stoppe med at amme dit lille barn er et ganske følelsesladet øjeblik for en mor. Moderen kan føle, at hun ikke vil være i stand til at komme tættere på sin lille, som når hun ammer hende gennem brystet. Det er derfor, det kræver en stærk beslutsomhed, når du beslutter dig for at fravænne din lille. Ud over at forberede sig mentalt, skal mødre også være opmærksomme på risikoen for hævede bryster under fravænningsprocessen.

Årsagen er, at under fravænningsprocessen vil hyppigheden af, at dit lille barn dier, falde. Hævede bryster kan forårsage ubehag. Startende fra brysterne, der føles hårde, tunge og varme. Hvis det ikke kontrolleres, kan hævede bryster udvikle sig til mastitis.

Læs også: Myter og fakta om ammende mødre skal vide

Tips til at overvinde hævede bryster ved fravænning

Hvis du planlægger at fravænne din lille, er der nogle tips, du kan gøre for at forebygge eller behandle hævede bryster.

1. Rutinemæssig brystpumpning

Fordi hyppigheden af ​​at amme dit barn er faldende, kan det være nødvendigt at pumpe dine bryster oftere. Brystpumpning kan forhindre eller reducere hævelse forårsaget af overudbud modermælk. Mødre kan pumpe hver 2-3 time, eller når brysterne føles mætte.

2. Brystmassage

Hvis moderen ikke har en brystpumpe, kan hun massere sine bryster langsomt for at udtømme mælk. Denne metode kan også give afslapning og reducere brystsmerter. Spørg din ammende læge om den korrekte metode til brystmassage. Du kan kontakte lægen gennem ansøgningen når du har brug for det.

3. Kold komprimering

Du kan også bruge en kold komprimering med is pakket ind i et håndklæde for at reducere hævelse. Hvorfor ikke bruge en varm kompres? Varme kompresser kan faktisk lancere modermælk, mens du ammer. Det anbefales dog ikke at bruge varme kompresser, når brysterne er hævede. Årsagen er, at varme temperaturer faktisk kan øge vævshævelsen.

Læs også:Ikke kun for babyer, modermælk er også vigtig for mødre

4. Bær en behagelig bh

Når dine bryster svulmer, skal du sørge for at bruge den rigtige størrelse bh, så dine bryster er behagelige. En blød bh i pudestørrelse kan give støtte og hjælpe med at beskytte brysterne mod yderligere traumer. Undgå at bruge en bh-tråd og for stram, hvilket faktisk kan øge smerten.

5. Tag smertelindring

Ud over at forårsage smerte, kan hævede bryster forårsage feber. Nå, mødre kan tage paracetamol for at mindske smerter og reducere feber.

Pas på mastitis symptomer

Hævede bryster på grund af ufordøjet mælk risikerer at udvikle mastitis. Mastitis opstår, når brystvæv bliver betændt på grund af blokering af mælkekanalerne. Besøg en læge, hvis du oplever følgende symptomer:

  • Mor har feber;
  • Hævede, røde eller varme bryster;
  • Bryster føles ofte kløende;
  • Følelse af øm ved amning;
  • Der er en smertefuld klump;
  • Størrelsen af ​​det ene bryst er større;
  • udledning af pus fra brystvorten;
  • Føler sig ofte træt;
  • Hævede lymfeknuder i armhulen eller halsen.

Læs også:Her er, hvordan man fravænner et barns seng

Forsink ikke, hvis du oplever symptomerne ovenfor. Årsagen er, at mastitis, der ikke behandles med det samme, kan forårsage infektion. Læger vil normalt ordinere antibiotika og smertestillende midler for at lindre ubehag. Hvis du planlægger at besøge lægen, er det nemmere at bestille tid på forhånd på appen . Hentappen lige nu!

Reference:

Baby Center. Tilgået i 2021. Forgyldte bryster.

Healthline. Tilgået i 2021. Sådan stopper du amning.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2021. Ni tips til at fravænne et spædbarn til faste stoffer.