9 fødevarer, som mennesker med højt blodindhold bør undgå

Jakarta - At have forhøjet blodtryk eller hypertension kan faktisk øge risikoen for forskellige alvorlige sygdomme. Det er dog ikke enden på alt, for højt blodtryk kan styres ordentligt, så det ikke forårsager komplikationer.

En måde at holde blodtrykket normalt på er at være opmærksom på madindtagelse. For eksempel ved at undgå fødevarer, der kan udløse forhøjet blodtryk.

Læs også: 5 grupper af mennesker, der potentielt er berørt af hypertension

Mennesker med højt blodtryk skal undgå disse fødevarer

Der er flere fødevarer, der skal undgås eller i det mindste helt begrænses af mennesker med forhøjet blodtryk, nemlig:

1.Salt

Den vigtigste fødevare, der skal bruges som en "fjende" af mennesker med forhøjet blodtryk, er salt eller natrium. Dette skyldes, at salt kan binde sig til væsker og derved øge blodvolumen.

Som et resultat stiger blodtrykket. Hvis du har forhøjet blodtryk, skal saltindtaget begrænses, hvilket maksimalt er 1.500 milligram om dagen, eller hvad der svarer til 1 tsk.

2. Pickles

Da de består af hakkede grøntsager, som agurker og gulerødder, tror du måske, pickles er sunde. Pickles er dog normalt tilsat salt for at få dem til at holde længere, så de er ikke gode til folk med forhøjet blodtryk. Det ekstra salt i pickles kan sætte sig på agurkerne, som en svamp, der suger vand.

3. Fried Food

En af de mest populære tilberedningsprocesser er stegning. Men stegte fødevarer kan være tabu for mennesker med forhøjet blodtryk, fordi de kan indeholde transfedt.

4. Kyllingeskind

Måske tror du det ikke, men kyllingeskind er også en af ​​de fødevarer, som folk med forhøjet blodtryk bør undgå. Årsagen er, at kyllingeskind indeholder meget mættet fedt og transfedt. Især hvis den er forarbejdet ved stegning.

5.Forarbejdet kød

Forskelligt forarbejdet kød, såsom pølser, er ofte fyldt med natrium, for at gøre dem holdbare og rige på smag. Hvis det blandes med andre fødevarer med højt saltindhold, såsom ost, forskellige krydderier og pickles, vil saltindtaget i kroppen naturligvis være for stort.

Læs også: 3 tips til sikker træning for personer med hypertension

6. Suppe og dåsetomater

Dåsemad er ofte en praktisk løsning, når man skal lave mad. Men fødevarer som suppe og dåsetomater er faktisk høje i natrium, så de er ikke gode for folk med forhøjet blodtryk.

En dåse kylling og grøntsagssuppe indeholder omkring 2.140 milligram natrium, mens en portion (135 gram) marinara sauce indeholder 566 milligram natrium. Ret høj, ikke? Især hvis du spiser andre fødevarer, der også indeholder salt.

For at omgå dette skal du kigge efter konserverede produkter med lavt natriumindhold eller lave dine egne supper og tomatsaucer af naturlige ingredienser. På den måde kan du indstille, hvor meget salt du vil tilsætte.

7.Søde fødevarer og drikkevarer

Fødevarer med ekstra kalorier og højt sukkerindhold kan forårsage vægtøgning hurtigt. Overvægt eller fedme kan være en udløser for højt blodtryk.

Det skyldes, at ophobningen af ​​fedt i kroppen kan få hjertet til at arbejde ekstra for at trække blodkar sammen, så der opstår forhøjet blodtryk. Begræns derfor det daglige sukkerforbrug ved at reducere sukkerholdige fødevarer og drikkevarer.

8. Margarine

Margarine indeholder transfedtsyrer, som er farlige for mennesker med forhøjet blodtryk. Der er dog nogle margarineprodukter, som ikke indeholder transfedt. Så læs pakkeetiketterne omhyggeligt, for det er meget vigtigt altid at undgå transfedtsyrer uanset kilde.

Læs også: Tips til at forhindre drastisk forhøjet blodtryk

9.Alkohol

Hyppigt forbrug af alkohol kan få blodtrykket til at stige. Det kan også beskadige væggene i blodkarrene, hvilket øger risikoen for yderligere komplikationer.

Det er nogle fødevarer, som folk med højt blodtryk bør undgå. Ud over at undgå disse fødevarer, er det også vigtigt at vedtage andre sunde livsstile, såsom regelmæssig motion, håndtere stress godt og få nok hvile.

Hvis du mærker symptomerne på forhøjet blodtryk igen, skal du bruge applikationen at tale med en læge og købe ordineret forhøjet blodtryksmedicin. Korrekt styring af blodtrykket kan hjælpe med at undgå alvorlige komplikationer, som forhøjet blodtryk kan forårsage.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Spise med højt blodtryk: Mad og drikkevarer, der skal undgås.
WebMD. Tilgået 2021. Diæt for højt blodtryk.