7 typer frugt, der er gode til gravide

, Jakarta - Under graviditeten afhænger fosteret i livmoderen af, at moderen giver de næringsstoffer, det har brug for. Derfor skal gravide sørge for altid at spise den bedste mad til fosteret og til moderen selv.

Det er vigtigt at spise en afbalanceret kost, herunder frugt og grøntsager. Især frugt giver mange fordele for mor og baby for at forblive sunde. En sund kost spiller en vigtig rolle for gravide kvinders generelle sundhed, hjælper kroppen med at fungere effektivt og reducerer risikoen for sygdom under graviditeten. Så hvilke frugter er gode til gravide kvinder?

Læs også: 8 næringsstoffer, der skal opfyldes, når gravide faster

Gode ​​frugter til gravide

Mange gravide kvinder er klar over, at en sund kost bør indeholde masser af frugt, grøntsager, fuldkorn, magert protein og sundt fedt. Det er også vigtigt at vide, frugt er gavnligt, hvis det indtages under graviditeten. Her er nogle typer frugt, der er gode til gravide kvinder:

1. Orange

Citrusfrugter hjælper gravide kvinder med at holde sig hydrerede. Appelsiner er også en god kilde til folat. Folat er et B-vitamin, der spiller en vigtig rolle i at hjælpe med at forhindre skader på hjernen og rygmarven eller neuralrørsdefekter . Derudover er appelsiner en kilde til C-vitamin, som indeholder antioxidanter, der er nyttige til at forhindre celleskader. På den måde er moderens krop i stand til at optage jern ordentligt.

2. Mango

Mango er også en høj kilde til vitamin C og vitamin A. Mangel på vitamin A under fødslen vil have en indvirkning på lav immunitet og en højere risiko for komplikationer. Såsom diarré og luftvejsinfektioner.

3. Avocado

Denne grønne frugt indeholder mere folat end nogen anden frugt. Avocadoer er en fantastisk kilde til C-vitamin, B-vitaminer, K-vitamin, fibre, cholin, magnesium og kalium. Avocadoer menes også at være i stand til at lindre kvalme under graviditet, dette er på grund af indholdet af kalium og magnesium i det.

Kalium kan også lindre benkramper, som er et almindeligt problem under graviditeten. Husk, benkramper er normalt forårsaget af lavt kalium og magnesium. Cholinindholdet i avocado er også godt for barnets hjerne- og nerveudvikling. Cholinmangel kan føre til neuralrørsdefekter og livslang hukommelsessvækkelse.

Læs også: Det er bedst for gravide kvinder at indtage denne type frugt

4. Citroner

Årsagen er, at citron- eller citronduft er effektiv til at lindre kvalme under graviditet. På den anden side er citron rig på C-vitamin, som stimulerer fordøjelsessystemet til at lindre forstoppelse.

5. Banan

Denne frugt med gult skind er en kilde til kalium, vitamin B6, vitamin C og fibre. Derudover kan det at spise bananer også overvinde forstoppelse, som er almindeligt under graviditet.

6. Bær

Bær, såsom blåbær, hindbær, jordbær, brombær og gojibær, er rige på kulhydrater, C-vitamin, fibre og folat. Derudover indeholder bær phytonutrients såsom flavonoider og anthocyaniner. Kulhydrater og fibre i bær vil give tiltrængt energi til gravide kvinder.

Læs også: Disse 4 grøntsager er vigtige for gravide kvinders ernæring

7. Æble

Æbler er rige på fibre og er en stor kilde til vitamin C. Plus, æbler indeholder vitamin A, kalium og pektin. Pektin er et præbiotikum, der fodrer de gode bakterier i tarmen.

Husk, at spise frugt under graviditeten hjælper med at sikre, at både mor og baby forbliver sunde og klar til fødsel. Diskuter med fødselslægen gennem ansøgningen hvis moderen er bekymret for kosten under graviditeten. Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. 7 næringsrige frugter, du gerne vil spise under graviditeten
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvilke frugter skal du spise under graviditeten?