Genkend årsagerne og hvordan man overvinder røde øjne

, Jakarta – Hyppig udsættelse for støv og luftforurening, når udendørsaktiviteter faktisk kan irritere øjnene og til sidst blive røde. Selvom denne tilstand er almindelig, ved ikke mange mennesker, hvordan man korrekt behandler røde øjne. Der er endda nogle, der ofte bare lader det gå, indtil det røde øje fortager sig af sig selv. Faktisk skal røde øjne behandles passende, så irritationen ikke bliver værre.

Øjenirritation kan være forårsaget af allergier, allergener og irritanter samt infektioner. De mest almindelige øjenlidelser er dog konjunktivitis el øjenbetændelse forårsaget af vira eller bakterier, der trænger ind i øjet. Hvis den ikke umiddelbart behandles på den rigtige måde, kan denne irritation blive værre, som er karakteriseret ved beskadigelse af øjenvæv på grund af støvstriber, der klæber til øjeæblet og er potentielt smitsomme. Udover støv kan røde øjne også være forårsaget af for tørre øjne og udsættelse for computerlys eller elektronisk stråling.

Behandling for pink øje afhænger af årsagen. Konjunktivitis kan være forårsaget af allergier, bakterier eller vira. Symptomerne er dog mere eller mindre de samme, nemlig røde, rindende og kløende øjne. Sådan håndterer du røde øjne baseret på årsagen:

  • Røde øjne eller konjunktivitis forårsaget af bakterier forårsager symptomer, nemlig grønt eller gult udflåd fra øjenkrogen. For at behandle denne tilstand vil lægen normalt ordinere antibiotika.
  • Antibiotika kan dog ikke bruges til at behandle virale røde øjne. Denne conjunctivitis vil generelt aftage af sig selv i løbet af 1-3 uger. Hvad du skal gøre er at holde det røde øje fra at udvikle komplikationer.
  • I mellemtiden vil konjunktivitis på grund af allergi normalt få begge øjne til at rødme og forårsage allergisymptomer generelt, såsom en løbende næse. Hvis øjentilstanden ikke er for alvorlig, kan denne type røde øjne faktisk overvindes af sig selv.

Tips til at overvinde røde øjne

  • Rens væsken, der kommer ud af øjnene

Når de er irriterede, vil øjnene normalt udskille en gul væske eller bedre kendt som belek (øjenudflåd). Nå, du anbefales at rense denne væske regelmæssigt ved først at tørre den indvendige hjørne af øjet, derefter ydersiden. Brug en anden klud eller serviet til at tørre forskellige dele af øjet af, og vask eller smid derefter engangsserviet væk umiddelbart efter brug. Husk, vask dine hænder først, før du renser øjnene.

  • Øjenkomprimering

En anden måde at lindre røde, irriterede øjne på er at påføre kolde kompresser. Men for konjunktivitis forårsaget af allergier og vira, komprimer øjnene med varmt vand.

  • Øjenmedicin

Den hurtigste og mest effektive måde at slippe af med røde øjne er at bruge øjenmedicin. Men vælg en øjenmedicin i henhold til årsagen til conjunctivitis. Ved øjenirritation på grund af bakterier kan du bruge antibiotiske øjendråber. I mellemtiden bruges øjendråber indeholdende steroider eller antihistaminer til behandling af røde øjne på grund af allergi. Hvis det røde øje skyldes en virus, skal du bruge antivirale lægemidler.

  • Undgå at bruge kontaktlinser

Hvis dine øjne er irriterede, bør du ikke bruge kontaktlinser i et stykke tid. Efter det røde øje er helet, vask kontaktlinserne grundigt før genbrug.

Hvis det røde øje ikke forbedres inden for 24 timer, skal du straks søge læge for yderligere behandling. Du kan også tale om problemer med røde øjne og søge sundhedsråd fra en betroet læge gennem appen . At købe øjendråber behøver heller ikke at genere. Bliv bestille lige ind og ordrer vil blive leveret inden for en time. Hvad venter du på? Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.