Det er de kalorier, en persons krop har brug for pr. dag

, Jakarta – Hvis du spørger, hvor mange kalorier en person har brug for på en dag, vil svaret variere meget fra person til person. Kaloriebehov vil afhænge af din alder, stofskifte og niveau af fysisk aktivitet. Generelt er det anbefalede daglige kalorieindtag 2.000 kalorier om dagen for kvinder og 2.500 for mænd.

Overvej derefter følgende forklaring for at finde ud af, hvor mange kalorier du bør få hver dag!

Læs også: Kost, dette er de kalorier, som kroppen har brug for

Dagligt kaloriebehov

Kalorier er et mål for, hvor meget mad eller energidrikke indeholder. Mængden af ​​energi du har brug for afhænger af:

  • Alder. For eksempel kan voksende børn og teenagere have brug for mere energi.
  • Livsstil . For eksempel hvor aktiv er du i dine daglige aktiviteter.
  • Kropsstørrelse . Din højde og vægt kan påvirke, hvor hurtigt du bruger energi.

Andre faktorer kan også påvirke, hvor meget energi du forbrænder. Som et eksempel:

  • Nogle hormoner (kemikalier produceret af kroppen) - såsom skjoldbruskkirtelhormoner.
  • Nogle medikamenter - såsom glukokortikoider, en type steroid, der bruges til at behandle betændelse.
  • At være syg.

For at få et præcist antal daglige kaloriebehov kan en kalorieberegner hjælpe. Nogle lommeregnere hjælper endda dig med at tage på i vægt. Men hvis du forsøger at tabe dig, kan du have brug for en vægttabsberegner.

Det er nemt at beregne det rigtige antal kalorier for at tabe sig, tage på eller holde vægten. Hvis du vil tabe dig, skal du reducere dit daglige kalorieindtag fra kalorieberegneren. Hvis du vil tage på i vægt, kan du øge dit kalorieindtag. I mellemtiden, hvis du vil bevare din vægt, skal du indtage kalorier nøjagtigt som vist på kalorieberegneren.

Læs også: Det rigtige kostprogram til dig, der har travlt

Så er alle kalorier ens?

Mens det samlede kalorieindtag er vigtigst for vægttab, er alle kalorier ikke skabt lige. Kalorier fra næringsrige madkilder vil hjælpe dig med at føle dig mæt længere, give brændstof til daglige aktiviteter og fremme velvære. De fleste eksperter anbefaler, at du fylder din tallerken med sunde kilder til kalorier, såsom:

  • Farvede grøntsager som grøntsalat, lyse peberfrugter, sprøde gulerødder eller radiser. Prøv at eksperimentere for at finde en smag, du kan lide.
  • Magert kød såsom kylling og fisk. Du kan også nyde rødt kød efter smag.
  • Fuldkorn, der giver fibre såsom havregryn, fuldkornsbrød eller kiks.
  • Hel frugt er ikke en frugtjuice eller snack med frugtsmag.
  • Nødder, frø og andre kilder til sundt fedt i små portioner.
  • Vand som erstatning for sportsdrikke, sød te eller sodavand.

På den anden side kan tomme kalorier få dig til at føle dig hurtigt sulten, øge din lyst til at spise og endda gøre dig træt. Du kan finde tomme kalorier i forarbejdede fødevarer, der indeholder tilsat sukker, transfedt, overskydende fedt og kalorier. Tomme kalorier giver energi, men ikke de fibre, vitaminer og mineraler, du har brug for.

Læs også : 6 nemme måder at tabe sig på bortset fra kost og motion

Hvordan beregner man daglige kalorier?

Der er forskellige måder at spore det daglige kalorieindtag. Mange mennesker, der ønsker at spise sundere, bruger smartphone-apps eller hjemmesider. Appen lader dig indtaste de fødevarer, du har spist, sammen med portionsstørrelser og beregner automatisk dit daglige kalorie-, protein-, fedt- og kulhydratindtag.

Der er også en aktivitetsmåler, som hjælper dig med at tælle daglige madkalorier og daglige træningskalorier. Hvis du ikke er fan gadgets , brug en vægttabsdagbog. Bare skriv kalorier i en notesbog eller på et dagligt madindtagsark for at beregne det daglige kalorietal.

Er du i gang med at tabe dig, kan du også drøfte det med din læge kl hvordan er en sikrere og sundere måde at få den ideelle kropsvægt på. Læge ind vil give dig alle de sundhedsråd, du har brug for, bare ved at bestå smartphone . Nemt er det ikke? Kom nu, Hent Ansøgning nu!

Reference:
UK National Health Service. Tilgået 2020. Hvad skal mit daglige indtag af kalorier være?
Meget godt pasform. Tilgået 2020. Hvor mange kalorier skal jeg spise på en dag?