4 ting du skal vide, før du laver en lungerøntgen

Jakarta - Et hårdt slag mod brystet efterlader ikke kun smerter på ydersiden af ​​kroppen. Alvorlige skader eller sår, der ikke er synlige på ydersiden, kan lure, så yderligere undersøgelse er nødvendig for at fastslå tilstanden af ​​organerne på indersiden af ​​brystet, såsom lungerne. På dette tidspunkt anbefaler lægen et røntgenbillede af lungerne.

Røntgenstråler er en form for elektromagnetisk stråling, der kan trænge ind eller passere gennem den menneskelige krop og producere billeder af knogler eller organer, der ligner skygger, på specielt sort papir. Gennem denne procedure kan lægen bestemme tilstanden af ​​dine lunger, om der er kræftceller, infektion eller pneumothorax.

Tilsyneladende, ikke kun ved at kende tilstanden af ​​lungesundhed, udføres røntgenstråler normalt for at bestemme leverens størrelse, tilstanden af ​​knoglerne i hovedet og andre kropsdele (hvis der opstår et brud), tilstanden af ​​blodkarrene , til ændringer, der opstår i kroppen, efter at patienten er blevet opereret. Dog bør det ikke være vilkårligt at gennemgå en røntgenprocedure, der er ting, du skal være opmærksom på og forberede, før du gør det. Hvad som helst?

Læs også: Disse 7 sygdomme kan kendes fra røntgenbilleder af thorax

  • Tøj

Før du laver en lungerøntgen, vil du normalt blive bedt af betjenten om at tage dit tøj af. Senere vil betjenten give dig tøj, der er specifikt brugt til røntgen. For ikke at gøre det svært, bør du have løst tøj på, så det er nemmere at tage det af og på igen efter indgrebet.

  • Smykker og andre metaller

For ikke at forglemme vil betjenten også bede dig om at fjerne alle smykker og metal, der måtte være fastgjort til kroppen, såsom øreringe, ringe, halskæder, ure, seler og briller. Årsagen er, at metallet vil forstyrre røntgenprocessen, så det resulterende billede er ikke perfekt.

  • Gravid mor

Specielt for gravide skal du altid fortælle lægen og personalet om tilstanden af ​​moderens graviditet, inden du tager et lungerøntgenbillede. Hvis du er gravid, foretages undersøgelsen normalt ikke for at undgå stråleudsættelse for fosteret i livmoderen. Men hvis denne test er nødvendig, tager lægerne forholdsregler for at minimere strålingseksponering for barnet.

Læs også: Årsager til at faste før blodkontrol

  • Andre forberedelser

Som udgangspunkt er du ikke forpligtet til at foretage særlige forberedelser, før du udfører denne undersøgelsesprocedure. Du kan spise og drikke normalt, også du behøver ikke at faste, som når du tager urin- og blodprøver. Denne betingelse kan dog være nødvendig, herunder indtagelse af visse lægemidler, hvis undersøgelsesproceduren udføres med bestemte midler.

Ved en lungeundersøgelse vil betjenten bede dig om at holde vejret i nogle sekunder, mens billedet tages, så det resulterende billede er, når lungerne ikke fungerer eller er i en statisk tilstand. Sørg for, at du ikke bevæger dig meget under proceduren, så du kan skyde hurtigere.

Læs også: 2D, 3D og 4D ultralyd, hvad er forskellen?

Det var de fire ting, du skulle være opmærksom på, før du laver en lungerøntgen. Hvis der er noget, du vil spørge igen, før du udfører denne procedure, kan du direkte spørge lægen. For at gøre det lettere, Hent og brug appen . Gennem denne applikation kan du direkte vælge en læge og stille spørgsmål til enhver tid. Hvis du vil købe medicin eller tjekke laboratoriet, så brug appen det kan du virkelig også.