Gør dette for at behandle symptomer på denguefeber

"PDHF-behandling vil fokusere på at afhjælpe det væsketab, der er resultatet af plasmalækage og blødning. Lægemidler, der foreslås eller gives, er symptomatiske eller behandler symptomer. Der er en følelse af tørst og en tilstand af væskemangel på grund af høj feber og opkastning.”

, Jakarta - Hvis du oplever symptomer på sygdom såsom høj feber ledsaget af smerter i muskler, knogler og led, så bør du ikke ignorere det. Desuden, hvis du føler andre symptomer såsom hovedpine, kvalme og opkastning, udseendet af udslæt, blå mærker og røde pletter, og endda vejrtrækningsbesvær, indikerer dette, at du har denguefeber.

Dengue hæmoragisk feber (DHF) er en sygdom forårsaget af dengue virus og kan overføres gennem myggestik Aedes Aegypti . Når du bliver bidt af en myg Aedes Aegypti , så kommer virussen ind med det blod, den suger, og så opstår symptomer som nævnt ovenfor.

Læs også: Symptomer på denguefeber opstår, skal du gå direkte til lægen?

Stop dengue feber symptomer naturligt

Når den bliver bidt af en myg, der forårsager denguefeber, kan en person straks vise tegn på denguefeber. Men vidste du, at der også er mennesker, der er fri for symptomer. Dette skyldes, at de har tilstrækkelig immunitet mod dengue-virus.

Faktisk er der ikke noget specifikt lægemiddel til behandling af denguefeber. Hvis du har denguefeber, skal du tage smertestillende midler såsom acetaminophen og undgå medicin med aspirin, som kan gøre blødningen værre.

Personer med denguefeber bør også hvile, drikke rigeligt med væske og se en læge. Hvis kroppen begynder at få det værre i de første 24 timer efter feberen er faldet, skal du straks planlægge et lægebesøg på hospitalet via applikationen for at tjekke for komplikationer.

Hvis symptomerne er milde, omfatter behandlinger, der kan udføres:

  • Forhindrer dehydrering. Høj feber og opkastning kan dehydrere kroppen. Patienter bør drikke rent vand, ideelt set mineralvand på flaske i stedet for postevand. Rehydrerende salte kan også hjælpe med at erstatte væsker og mineraler.
  • Smertestillende midler, såsom tylenol eller paracetamol. Denne medicin kan hjælpe med at reducere feber og reducere smerte.
  • Ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSA), såsom aspirin eller ibuprofen, anbefales ikke, fordi de kan øge risikoen for indre blødninger.

I mellemtiden kan mere alvorlig denguefeber kræve følgende behandlinger:

  • Intravenøs (IV) væsketilskud eller infusion, hvis patienten ikke kan tage væske gennem munden.
  • Blodtransfusioner til personer med svær dehydrering.

Hospitalsindlæggelse vil give personer med DHF mulighed for at blive overvåget ordentligt, hvis symptomerne forværres.

Læs også: Disse 5 vigtige fakta om denguefeber

Mere om denguefeberbehandling

Generelt vil de fleste mennesker føle sig trætte, når de er ved at komme sig efter denguefeber. Der er dog også mennesker, der har brug for længere tid, hvilket er halvanden måned, indtil deres kropstilstand er helt restitueret.

Faktisk vil DHF-behandling fokusere på at overvinde tabet af væske som følge af plasmalækage og blødning. Lægemidler, der foreslås eller gives, er symptomatiske eller behandler symptomer. Hvis feberen får febernedsættende (feberdæmpende), gives antiemetika mod kvalme m.fl.

Tilstedeværelsen af ​​tørst og en tilstand af mangel på væske er forårsaget af høj feber, anoreksi og opkastning. Nogle anbefalede typer drikkevarer er frugtjuice, sirup, mælk, sød te og ORS-opløsning.

Hvis de orale væsker ikke kan gives, skal du behandles for at få intravenøs væske, indtil blodpladeniveauet og hæmatokritniveauet kan vende tilbage til det normale.

Du bør altid være opmærksom på udviklingen af ​​denguefebersymptomer, mens denne tilstand er under behandling. Det er bedre, hvis du diskuterer med din læge, hvis symptomerne på denguefeber ikke giver tegn på bedring inden for 3-5 dage.

Læs også: Næsten ens, dette er forskellen mellem dengue og tyfus symptomer

Forebyg og beskyt dig selv mod DHF myggestik

Den bedste måde at forhindre denguefeber på er at forhindre bid af inficerede myg, især hvis du bor eller rejser til troperne. Beskyt dig selv og gør en indsats for at udrydde myggebestanden.

I 2019 godkendte Food and Drug Administration en vaccine kaldet Dengvaxia for at forhindre sygdommen i at opstå hos 9 til 16-årige, der allerede er inficeret med denguefeber.

Det er dog stadig muligt at overføre. Derfor er der flere skridt, der skal tages for at beskytte dig selv, nemlig:

  • Brug insektmiddel, også indendørs.
  • Når du er udendørs, skal du bære lange ærmer og lange ærmer.
  • Sørg for, at vindues- og dørgardiner er sikre og fri for huller, hvor myg kan trænge ind.
  • Brug myggenet i soveområdet.

Læs også: Soveværelsesrenlighed påvirker risikoen for denguefeber

Måden at reducere myggebestanden er at slippe af med steder, hvor myggene kan yngle. Dette inkluderer gamle dæk, dåser eller urtepotter, der opsamler regnvand. Skift også vandet regelmæssigt i udendørs fuglebade og kæledyrsvandbeholdere.

Hvis et familiemedlem er udsat for denguefeber, skal du være opmærksom på indsatsen for at beskytte dig selv og andre familiemedlemmer mod myg. Myg, der bider inficerede familiemedlemmer, kan sprede infektionen til andre mennesker i huset.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Fået adgang i 2021. Alt hvad du behøver at vide om denguefeber
WebMD. Tilgået i 2021. Denguefeber
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Denguefeber